- La reducere!
- -7%
Pudra proteica de canepa CANAH 500g
PROTEINĂ NATURALĂ DE CÂNEPĂ CANAH HEMP ESSENTIALS
PROTEINA DE CÂNEPĂ este una dintre puţinele proteine vegetale complete (50%) ce include toţi cei 21 de aminoacizi cunoscuţi, inclusiv pe cei 8 aminoacizi esenţiali pe care organismul uman adult nu îi poate produce.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 45 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 45 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,90 lei.
PROTEINĂ NATURALĂ ECO DE CÂNEPĂ CANAH HEMP ESSENTIALS
PROTEINA DE CÂNEPĂ este una dintre puţinele proteine vegetale complete (50%) ce include toţi cei 21 de aminoacizi cunoscuţi, inclusiv pe cei 8 aminoacizi esenţiali pe care organismul uman adult nu îi poate produce.
Beneficii:
Proteina din canepă este bogată în acizi grași Omega 3, Potasiu, Fosfor, Magneziu, Fier, Zinc, Cupru şi Mangan.
-Produsul NU conține gluten și, prin natura ingredientelor, NU conține alergeni. -Proteinele contribuie la menţinerea și la creșterea masei musculare.
-Reprezintă o alternativă la produsele de origine animala pentru raw vegani, vegani, vegetarieni, sportivi, pentru cei care au intoleranță la lactoza sau gluten.
Compozitie: 100% pudră proteică din seminţe de cânepă*, obținute prin presare și măcinare la rece. (*provenite din agricultură ecologică). = pentru produsul ecologic INGREDIENTE: 100% pudră proteică din seminţe de cânepă, obținute prin presare și măcinare la rece.
Administrare:
Se recomandă 2 linguri pe zi, adăugate în iaurt, lapte sau shakeuri cu fructe.
A se păstra la frigider după desigilare.
Atenție! Excesul de proteine poate conduce la reacții inflamatorii.
Consumul de referință pentru proteină al unui adult obișnuit este de 50g pe zi, : luând în considerare toate sursele de proteină.
Rolul componentelor:
Plantă binecunoscută din familia Cannabaceae, erbacee, anuală sau bienală, dioică (florile sunt unisexuate şi sunt dispuse pe indivizi diferiţi), de obicei ramificată, cu frunze lung peţiolate, 3 la 7 penate, cu foliolele lanceolate şi serate; florile femele reduse la perigon, cu o singură bractee şi grupate într-o inflorescenţă spiciformă, cele mascule formează panicule bogate în polen; fructul este o achenă gri-verzuie, lucioasă, lungă de 3,5-5 mm şi lată de 2,5-4 mm.
Botaniştii au polemizat multă vreme pe marginea încadrării botanice a cânepei, unii susţinând existenţa a mai multor specii, alţii doar a mai multor varietăţi. Se consideră totuşi că, de vreme ce plantele, prin hibridizare, produc seminţe fertile, cânepa poate fi clasificată ca o singură specie, dar cu cel puţin o subspecie importantă.
Locul de origine al cânepei este vestul Asiei şi India, unde Bast a raportat că aceasta se cultiva pentru seminţe. Cânepa a fost bine cunoscută de către grecii şi romanii din antichitate, dar se pare că aceştia nu erau familiarizaţi cu proprietăţile sale narcotice. Dioscorides menţiona doar că sucul proaspăt din seminţe domoleşte durerile de urechi, aceeaşi afirmaţie fiind făcută şi de către Galen. Herodot o menţionează, de asemenea, şi afirmă că sciţii o cultivau şi o foloseau pentru a-şi face haine. În India, în schimb, era cunoscută ca şi „stimulatoarea plăcerii”, „provocatoarea dorinţei”, „liantul prieteniei”, „cauza mersului legănat”, „autorul râsului” etc. Pliniu a menţionat planta sub numele de Cannabis. Denumirea plantei, derivă din grecescul cannabis şi latinescul sativa, însemnând folositor.
În nordul Europei planta a ajuns probabil înaintea migraţiei anglo-saxone. Aceasta era cultivată în special pentru extragerea fibrelor din care erau confecţionate articole de îmbrăcăminte şi frânghii. În sănătate, oficial folosite erau seminţele, care sunt menţionate în cărţile medievale ca şi calmante pentru tuse. În plus, seminţele de cânepă au constituit un ingredient popular pentru diferite feluri de mâncare, dar Matthiolus avertiza asupra efectului anafrodisiac manifestat la utilizarea frecventă. În Letonia, cânepa verde era consumată ca remediu pentru arsuri la stomac. În Rusia şi Grecia, uleiul de cânepă era consumat în timpul posturilor severe și prelungite, constituind uneori aproape singurul aliment. Medicinal, seminţele mai erau prescrise în caz de pleurezie, icter, viermi intestinali.
Seminţele, neposedând efecte hipnotice, sunt şi astăzi consumate ca aliment, proaspete sau preparate, fiind destul de gustoase, dar greu de separat de coajă. Acestea conţin în jur de 27,1% proteine, 25,6% grăsimi şi 7,4% carbohidraţi. Uleiul extras din ele este foarte nutritiv, bogat în acizi graşi esenţiali. În fitoterapie sunt folosite ca şi analgezice, antihelmintice, diuretice, emoliente, emenagoge, febrifuge, laxative şi tonice. Sunt utile în tratamentul constipaţiei cauzate de retenţia de lichide. Pot fi, datorită conţinutului de acizi graşi esenţiali, foarte utile în tratamentul multor afecţiuni nervoase.
În zona temperată, uleiul este preluat şi procesat de la plantele femele care au fost lăsate să stea după ce au fost recoltate plantele mascule producătoare de fibre. Fibrele se obţin din tulpini; acestea sunt puternice şi foarte durabile, şi sunt şi astăzi utilizate pentru confecţionarea ţesăturilor grosiere şi a frânghiilor. Uleiul obţinut prin deshidratarea seminţelor este folosit la iluminat, la fabricarea săpunurilor, vopselelor şi lacurilor etc. Atunci când sunt utilizate pentru fabricarea hârtiei, tulpinile sunt recoltate toamna şi topite sau aburite până când fibrele pot fi eliminate. Fibrele sunt fierte timp 2 ore sau mai mult, cu leşie, apoi bătute într-o moară cu bile sau Hollander bătător. Se obţine o hârtie de culoare albă.
Folosind inginerie de precizie și multă dragoste, procesul de producție dezvăluie bunătatea din semințele de cânepă, fără a risipi ce a creat natura.
In întreaga sa activitate, Canah, se asigură ca, prin utilizarea tehnologiilor inofensive şi a proceselor de producţie, protejează mediul înconjurător şi urmăreşte utilizarea sustenabilă a resurselor.
Satisfacţia clienţilor şi a consumatorilor reflectă progresele făcute de organizaţie în domeniul calităţii produselor şi serviciilor, precum şi eficacitatea sistemelor de management implementate.
Calitatea Canah este rezultatul efortului comun al tuturor angajaţilor, motivaţi şi instruiţi urmărind acest scop.