- -10%
Pandemiq Bitter cu Quercetina EHC 200ml Dacia Plant
Pandemiq Bitter cu Quercetina EHC 200ml Dacia Plant
PANDEMIQ BITTER cu quercetina este un produs natural conceput pentru mentinerea sanatatii organismului, ajutandu-l sa faca fata la agresiunile mediului extern. Este obtinut printr-o metoda speciala de extractie repetata, care asigura o concentratie dubla de principii active din plante fata de metodele uzuale de preparare.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 58 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 58 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,16 lei.
Pandemiq Bitter cu Quercetina EHC 200ml Dacia Plant
PANDEMIQ BITTER cu quercetina este un produs natural conceput pentru mentinerea sanatatii organismului, ajutandu-l sa faca fata la agresiunile mediului extern. Este obtinut printr-o metoda speciala de extractie repetata, care asigura o concentratie dubla de principii active din plante fata de metodele uzuale de preparare.
Forma prezentare: Solutie hidroalcoolica, flacon de sticla, 200 ml
Mod de administrare
Intern:
Adulti si tineri peste 15 ani: cate 1-2 lingurite de tinctura diluate in 100 ml de apa (jumatate de pahar) de 3-4 ori pe zi, cu 30 de minute inaintea mesei.
Copii si tineri intre 5 si 15 ani: cate ½-1 lingurita de tinctura diluata in 50-100 ml de apa sau ceai (un sfert sau o jumatate de pahar) de 3 ori pe zi, cu 30 de minute inaintea mesei.
Se recomanda cure de 3 saptamani cu 1 saptamana pauza.
Contraindicatii
Sarcina, alaptare, persoane carora le este interzis/limitat consumul de alcool, intoleranta la produse apicole (propolis, laptisor de matca) sau la oricare dintre celelalte componente ale produsului.
Atentionari
La persoanele cu sensibilitate gastrica se recomanda administrarea produsului dupa masa.
Contribuie la
- functionarea normala a aparatelor respirator si digestiv,
- functionarea in conditii optime a sistemului imunitar,
- imbunatatirea starii generale si a rezistentei organismului,
- mentinerea sanatatii inimii si a creierului,
- imbunatatirea vitalitatii si a tonusului organismului,
- reducerea starilor de oboseala, epuizare si surmenaj,
- refacerea organismului dupa boala,
- procesul de remineralizare a organismului,
- intarzierea procesului de imbatranire prematura,
- detoxifierea organismului,
- protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.
Indicatii terapeutice:
- profilactic, cure pentru cresterea rezistentei generale a organismului
- imunitate scazuta
- oboseala, surmenaj
- convalescenta
Ingrediente
solvent de extractie (alcool etilic 96⁰ – 50%; miere de albine – 15%; apa purificata – 35%) (79,5%); amestec de plante: [extract apos 15:1 cu 95% quercetina din boboci florali de salcam-japonez (Sophora japonica) - (3%); extract apos cu 17% vitamina C (pe suport de maltodextrina) din fructe de acerola (Malpighia glabra) – 1,5%; fructe de anason-stelat (Illicium verum) – 1,5%; radacini de angelica (Angelica archangelica) – 1,5%; radacini de ashwagandha (Withania somnifera) – 1,5%; radacini de astragalus (Astragalus membranaceus) – 1,5%; muguri de brad (Abies alba) – 1,5%; radacini de brusture (Arctium lappa) – 1,5%; parti aeriene de busuioc (Ocimum basilicum) – 1,5%; seminte de cardamom (Elettaria cardamomum) – 1,5%; fructe de catina (Hippophae rhamnoides) – 1,5%; bulbi proaspeti de ceapa (Allium cepa) – 1,5%; fructe de chimen (Carum carvi) – 1,5%; radacini de cicoare (Cichorium intybus) – 1,5%; parti aeriene de cimbrisor (Thymus serpyllum) – 1,5%; parti aeriene de cimbru-de-munte (Satureja montana) – 1,5%; fructe de coriandru (Coriandrum sativum) – 1,5%; parti aeriene de cretusca (Filipendula ulmaria) – 1,5%; muguri florali de cuisoare (Eugenia caryophyllata) – 1,5%; frunze de dafin (Laurus nobilis) – 1,5%; parti aeriene de echinacea (Echinacea purpurea) – 1,5%; fructe de fenicul (Foeniculum vulgare) – 1,5%; frunze de frasin (Fraxinus excelsior) – 1,5%; miceliu de ganoderma (Ganoderma tsugae) – 1,5%; rizomi de ghimbir (Zingiber officinale) – 1,5%; extract cu min. 4,5% ginsenozide din radacini de ginseng (Panax ginseng) – 1,5%; fructe de haritaki (Terminalia chebula) – 1,5%; parti aeriene de iarba-de-lamaie (Cymbopogon citratus) – 1,5%; radacini de iarbă-mare (Inula helenium) – 1,5%; fructe de ienupar (Juniperus communis) – 1,5%; flori de lavanda (Lavandula angustifolia) – 1,5%; radacini de lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra) – 1,5%; tal de lichen-de-piatra (Cetraria islandica) – 1,5%; parti aeriene de lucerna (Medicago sativa) – 1,5%; flori de lumanarica (Verbascum phlomoides) – 1,5%; fructe de maces (Rosa canina) – 1,5%; parti aeriene de menta (Mentha piperita) – 1,5%; frunze de mesteacan (Betula pendula) – 1,5%; radacini de obligeana (Acorus calamus) – 1,5%; extract apos 10:1 din seminte de ovaz (Avena sativa) – 1,5%; parti aeriene de papadie (Taraxacum officinale) – 1,5%; frunze de patlagina (Plantago lanceolata) – 1,5%; muguri de pin (Pinus sylvestris) – 1,5%; fructe de pippali (Piper longum) – 1,5%; fructe de piper-negru (Piper nigrum) – 1,5%; rizomi de pir (Agropyron repens) – 1,5%; parti aeriene de plamanarica (Pulmonaria officinalis) – 1,5%; muguri de plop (Populus nigra) – 1,5%; frunze de rozmarin (Rosmarinus officinalis) – 1,5%; flori de salcam (Robinia pseudoacacia) – 1,5%; scoarta de salcie (Salix alba) – 1,5%; parti aeriene de salvie (Salvia officinalis) – 1,5%; extract hidroalcoolic 15:1 cu 2% schizandrine din fructe de schizandra (Schisandra chinensis) – 1,5%; extract hidroalcoolic 10:1 cu 10% polizaharide din miceliu de shiitake (Lentinula edodes) – 1,5%; flori de soc (Sambucus nigra) – 1,5%; spirulina (Spirulina platensis) – 1,5%; scoarta de stejar (Quercus robur) – 1,5%; parti aeriene de sovarf (Origanum vulgare) – 1,5%; parti aeriene de tarhon (Artemisia dracunculus) – 1,5%; flori de tei (Tilia cordata) – 1,5%; scoarta de tejapata (Cinnamomum tamala) – 1,5%; parti aeriene de trifoi-rosu (Trifolium pratense) – 1,5%; parti aeriene de troscot (Polygonum aviculare) – 1,5%; rizomi de turmeric (Curcuma longa) – 1,5%; scoarta de scortisoara (Cinnamomum cassia) – 1,5%; frunze de ceai-verde (Camellia sinensis) – 0,7%; bulbi proaspeti de usturoi (Allium sativum) - 0,3%] (20%); produse apicole: extract hidrogliceric cu min. 12 mg/ml polifenoli de propolis – 99,95%; laptisor de matca – 0,05% – (0,5%).
Rolul componentelor:
Quercetina este un flavonoid. Acest compus este un pigment prezent în multe fructe, legume, flori etc.
Flavonoidele precum quercetina sunt antioxidanţi. Aceste substanţe sunt foarte importante pentru sănătatea organismului datorită neutralizării radicalilor liberi, oxidării grăsimilor etc.
În timpul testelor efectuate în laborator, quercetina a demonstrat că are un caracter antioxidant puternic, însă cercetătorii nu sunt foarte siguri dacă acest efect se menţine şi după ce aceasta pătrunde în organism.
Quercetina este o substanţă antihistaminică şi antiinflamatoare şi poate proteja organismul de afecţiunile cardiovasculare şi de cancer.
Datorită efectului antihistaminic cercetătorii consideră că aceasta poate preveni sau reduce simptomele alergiilor. Totuşi, nu există încă dovezi suficiente care să arate ca funcţionează în cazul oamenilor.
Testele efectuate în laborator, pe animale şi pe oameni, au arătat că flavonoide precum quercetina, resveratrolul şi catechinele pot reduce ateroscleroza, o afecţiune ce poate conduce la afecţiuni cardiace severe.
Aceste substanţe pot proteja organismul şi de efectele negative ale colesterolului LDL, prevenind afecţiunile produse de acesta.
Majoritatea studiilor efectuate pe oameni au evaluat efectele flavonoidelor din alimente si nu efectele flavonoidelor din suplimente. In cazul studiilor pe animale au fost utilizate cantitati foarte mari de flavonoide, chiar mai mari decat cele ce pot fi obtinute din suplimente. Pentru a determina cu precizie efectele flavonoidelor de tipul quercetinei asupra organismului uman mai sunt necesare studii suplimentare complexe.
De asemenea, studiile au arătat că persoanele care urmează o alimentaţie bogată în alimente ce conţin quercetină sau care au consumat suplimente ce o conţin au un nivel mai scazut al colesterolului şi o tensiune arterială mai scăzută decât celelalte categorii de persoane.
În cazul persoanelor care urmează o alimentaţie bogată în alimente ce o conţin nu poate fi atribuit acest efect doar quercetinei, alimentele bogate în această substanţă conţinând mulţi alţi nutrienţi ce pot determina scăderea colesterolului.
Câteva date preliminare indică faptul că quercetina poate diminua simptomele inflamării prostatei. Totuşi, studiile au fost mici şi sunt necesare studii suplimentare pentru a confirma aceste date.
Cercetătorii consideră că această substanţă, împreună cu alte flavonoide, este foarte utilă în prevenirea cancerului. Un studiu a demonstrat ca quercetina este mai eficientă în ceea ce priveşte inhibarea tumorilor decât resveratrolul, un antioxidant foarte puternic.
Alt studiu a arătat că un consum frecvent de alimente ce o conţin scade semnificativ riscul de cancer pulmonar, efectul anticancerigen al quercetinei fiind mult mai vizibil în cazul persoanelor care fumează mai mult de 20 de ţigări pe zi.
Vitamina C, cunoscuta si sub denumirea de acid ascorbic, este unul dintre cei mai siguri si mai eficienti nutrienti. Printre beneficiile sale se numara protejarea organismului impotriva deficientelor imunitare, a bolilor cardiovasculare, a problemelor prenatale, a bolilor de ochi si chiar impotriva imbatranirii pielii.
In 1912, biochimistul polonez Casimir Funk dezvolta conceptul de vitamine. Intre 1928 si 1933, doua echipe independente, formate din cercetatorul ungur Albert Szent György si cercetatorul american Joseph L. Sviberly, pe de-o parte, si cercetatorii americani Charles Glen King si W. A. Waugh, pe de alta parte, izoleaza vitamina C (acidul hexuronic). Acidul hexuronic este denumit apoi acid ascorbic, recunoscandu-se formal natura antiscorbutica a compusului. In 1937, cercetatorul Albert Szent György primeste Premiul Nobel pentru medicina pentru aceasta descoperire.
Folosirea in scop medicinal a vitaminei C dateaza inca din secolul 18. Scorbutul, boala cauzata de deficienta vitaminei C, era o problema frecvent intalnita, in special printre marinari si navigatori, estimarile aratand ca peste 2 milioane dintre acestia au fost afectati. In 1747, James Lind, un medic scotian, a facut un experiment pentru tratatea scorbutului si a descoperit ca doar portocalele si lamaile ameliorau simptomele bolii.
Din 1928 pana in 1933, o echipa de cercetatori maghiari, Joseph L. Svirbely, Albert Szent-Györgyi si cercetatorul american Charles Glen Kind au izolat pentru prima data vitamina C si i-au dat denumirea de acid ascorbic. De atunci, vitamina C a fost folosita nu numai in tratarea scorbutului, ci si pentru imbunatatirea imunitatii, impotriva simptomelor de gripa si raceala, dar si ca supliment, pentru a proteja intregul organism.
Spre deosebire de animale, organismul uman nu poate sintetiza singur vitamina C, motiv pentru care are nevoie sa isi ia doza din alimentatie si din suplimente. Vitamina C are numeroase efecte pozitive, inclusiv asupra regenerarii pielii. Aceasta ajuta la cresterea si regenerarea testurilor din tot corpul, prin faptul ca iti ajuta organismul sa produca mai mult colagen. Colagenul este o proteina esentiala pentru regenerarea pielii, intretinerea articulatiilor, tendoanelor, ligamentelor, cartilajelor si a vaselor de sange.
De asemenea, vitamina C este un antioxidant puternic, care impiedica actiunea radicalilor liberi (compusi rezultati in urma proceselor de oxidare, dar si ca urmare a contactului cu agenti sau substante poluante) asupra organismului. Acumularea radicalilor liberi in organism este periculoasa in timp, deoarece este unul dintre factorii care contribuie la imbatranire, dar si la aparitia unor boli cardiovasculare, a artritei si a cancerului.
Avem nevoie de vitamina C si pentru a sintetiza cei mai importanti neurohormoni: noradrenalina, adrenalina, dopamina, produsi in sistemul nervos sau in glandele suprarenale. Unele dezechilibre hormonale pot indica si o deficienta de vitamina C, deoarece aceasta stimuleaza si protejeaza glanda hipofiza, care secreta hormonii responsabili de sexualitate, psihic, crestere si de functionare a tiroidei.
Vitamina C se gaseste in concentratii mari in creier, leucocite, ochi, glande suprarenale, ficat, tiroida, mucoasa intestinului subtire sau in splina. Acestea au concentratii de vitamina C de la 10 pana la 50 de ori mai mari ca acelea din plasma, celulele rosii sau din saliva. De aceea, cand apare o deficienta de vitamina C, acestea sunt primele organe afectate.