OMEGA 3 & OMEGA 6 VEGETAL 900MG - Hofigal
OMEGA 3 & OMEGA 6 VEGETAL 900MG 40CPS - Hofigal
Sursa bogata de acizi grasi esentiali Omega - 3 si Omega - 6.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 24 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 24 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,48 lei.
OMEGA 3 & OMEGA 6 VEGETAL 900MG 40CPS - Hofigal
Sursa bogata de acizi grasi esentiali Omega - 3 si Omega - 6.
Beneficii:
-Sustine dezvoltarea creierului si stimuleaza activitatea functionala a sistemului nervos;
-Mentine sanatatea creierului la copii, adulti si persoane in varsta;
-Restabileste echilibrul emotional;
-Imbunatateste capacitatea de concentrare, invatare si memorare, intretine memoria la toate varstele;
-Benefic in tulburari psihice la copiii cu deficit de atentie, cu dezvoltare mentala si psihomotorie intarziata, in perturbari de comportament;
-Reduce nivelul colesterolului si trigliceridelor din sange si reechilibreaza raportul dintre colesterolul rau (LDL) si colesterolul bun (HDL);
-Poseda proprietati antitrombotice (reduce riscul de formare a cheagurilor de sange in arterele coronare), descreste tendinta de coagulare a sangelui si imbunatateste circulatia sanguina;
-Contribuie la normalizarea tensiunii arteriale;
-Contribuie la buna functionare a sistemului imunitar, inclusiv la persoanele aflate sub tratament oncologic;
-Benefic in dieta complexa a persoanelor cu hiperglicemie, imbunatateste utilizarea insulinei in tesuturile organismului;
-Protejeaza sanatatea organismului in conditii de stres si activitati intelectuale intense;
-Contribuie la redobandirea bunei dispozitii si a senzatiei de bine, precum si la echilibrarea efectelor negative ale stresului si a tendintelor spre reactii violente;
-Ajuta la regenerarea tesuturilor si la reepitelizarea mucoaselor, ale mucoasei intestinale si ale pielii;
-Are o influenta pozitiva asupra functiei vizuale la copii;
-Hraneste si regenereaza stratul subdermic, obtinandu-se o piele sanatoasa si catifelata.
Compozitie:
270 mg ulei din seminte de canepa (Cannabis sativa), 225 mg ulei din seminte de in (Linum usitatissimum), 179,5mg ulei din fructe dearmurariu (Silybum marianum), 162 mg ulei de negrilica (Nigella sativa), 63mg ulei din fructe de catina (Hippophaë rhamnoides),0,5 mg vitamina E si capsula (gelatina, glicerina, apa purificata).
Administrare:
Adulti: cate 2-3 capsule de 600 mg de 3 ori pe zi, dupa mesele principale; cate 2 capsule de 900 mg , de 3 ori pe zi, dupa mesele principale.
Copii 3 - 7 ani: cate o capsula pentru copii de 3 ori pe zi, dupa mesele principale.
Copii peste 7 ani: cate 1 - 2 capsule pentru copii de 3 ori pe zi, dupa mese.
Administrarea se face timp de 30 – 60 zile, in cure de cel putin 3 ori pe an. Produsul poate fi administrat permanent la persoane cu deficit de vitamina A.
La adulti este recomandabila asocierea cu produse antioxidante (vitamina C, vitamina E, flavonoizi, coenzima Q10).
Produsul este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos.
Atentionari:
Produsul este bine tolerat, fara contraindicatii semnalate pana acum la dozele si ritmul de administrare recomandate si se poate asocia cu tratament alopat la recomandarea medicului.
In sarcina, perioada de alaptare, precum si la copiii pana la 3 ani, administrarea concomitenta cu anticoagulante (cumarinice, aspirina, antiagregante plachetare) este necesara recomandarea specialistului.
La aparitia unor efecte nedorite se intrerupe administrarea produsului si se recomanda consultarea medicului sau a farmacistului.
Rolul componentelor:
Canepa este o plantă binecunoscută din familia Cannabaceae, erbacee, anuală sau bienală, dioică (florile sunt unisexuate şi sunt dispuse pe indivizi diferiţi), de obicei ramificată, cu frunze lung peţiolate, 3 la 7 penate, cu foliolele lanceolate şi serate; florile femele reduse la perigon, cu o singură bractee şi grupate într-o inflorescenţă spiciformă, cele mascule formează panicule bogate în polen; fructul este o achenă gri-verzuie, lucioasă, lungă de 3,5-5 mm şi lată de 2,5-4 mm.
Botaniştii au polemizat multă vreme pe marginea încadrării botanice a cânepei, unii susţinând existenţa a mai multor specii, alţii doar a mai multor varietăţi. Se consideră totuşi că, de vreme ce plantele, prin hibridizare, produc seminţe fertile, cânepa poate fi clasificată ca o singură specie, dar cu cel puţin o subspecie importantă.
Locul de origine al cânepei este vestul Asiei şi India, unde Bast a raportat că aceasta se cultiva pentru seminţe. Cânepa a fost bine cunoscută de către grecii şi romanii din antichitate, dar se pare că aceştia nu erau familiarizaţi cu proprietăţile sale narcotice. Dioscorides menţiona doar că sucul proaspăt din seminţe domoleşte durerile de urechi, aceeaşi afirmaţie fiind făcută şi de către Galen. Herodot o menţionează, de asemenea, şi afirmă că sciţii o cultivau şi o foloseau pentru a-şi face haine. În India, în schimb, era cunoscută ca şi „stimulatoarea plăcerii”, „provocatoarea dorinţei”, „liantul prieteniei”, „cauza mersului legănat”, „autorul râsului” etc. Pliniu a menţionat planta sub numele de Cannabis. Denumirea plantei, derivă din grecescul cannabis şi latinescul sativa, însemnând folositor.
În nordul Europei planta a ajuns probabil înaintea migraţiei anglo-saxone. Aceasta era cultivată în special pentru extragerea fibrelor din care erau confecţionate articole de îmbrăcăminte şi frânghii. În sănătate, oficial folosite erau seminţele, care sunt menţionate în cărţile medievale ca şi calmante pentru tuse. În plus, seminţele de cânepă au constituit un ingredient popular pentru diferite feluri de mâncare, dar Matthiolus avertiza asupra efectului anafrodisiac manifestat la utilizarea frecventă. În Letonia, cânepa verde era consumată ca remediu pentru arsuri la stomac. În Rusia şi Grecia, uleiul de cânepă era consumat în timpul posturilor severe și prelungite, constituind uneori aproape singurul aliment. Medicinal, seminţele mai erau prescrise în caz de pleurezie, icter, viermi intestinali.
Seminţele, neposedând efecte hipnotice, sunt şi astăzi consumate ca aliment, proaspete sau preparate, fiind destul de gustoase, dar greu de separat de coajă. Acestea conţin în jur de 27,1% proteine, 25,6% grăsimi şi 7,4% carbohidraţi. Uleiul extras din ele este foarte nutritiv, bogat în acizi graşi esenţiali. În fitoterapie sunt folosite ca şi analgezice, antihelmintice, diuretice, emoliente, emenagoge, febrifuge, laxative şi tonice. Sunt utile în tratamentul constipaţiei cauzate de retenţia de lichide. Pot fi, datorită conţinutului de acizi graşi esenţiali, foarte utile în tratamentul multor afecţiuni nervoase.
În zona temperată, uleiul este preluat şi procesat de la plantele femele care au fost lăsate să stea după ce au fost recoltate plantele mascule producătoare de fibre. Fibrele se obţin din tulpini; acestea sunt puternice şi foarte durabile, şi sunt şi astăzi utilizate pentru confecţionarea ţesăturilor grosiere şi a frânghiilor. Uleiul obţinut prin deshidratarea seminţelor este folosit la iluminat, la fabricarea săpunurilor, vopselelor şi lacurilor etc. Atunci când sunt utilizate pentru fabricarea hârtiei, tulpinile sunt recoltate toamna şi topite sau aburite până când fibrele pot fi eliminate. Fibrele sunt fierte timp 2 ore sau mai mult, cu leşie, apoi bătute într-o moară cu bile sau Hollander bătător. Se obţine o hârtie de culoare albă.
Acizii grasi polinesaturati Omega-3 EPA (acid eicosapentaenoic) si DHA (acid docosahexaenoic) contribuie la buna functionare a inimii. Organismul uman nu este capabil sa produca acizi grasi Omega-3, iar acestia trebuie introdusi in organism prin alimentatie sau suplimente nutritive. In cazul alimentelor, doar cateva contin aceste substante importante. Printre acestea, se numara anumite specii de pesti care traiesc in ape reci, cum ar fi somonul, heringul, macroul, sardinele sau tonul. Alte alimente care contin Omega-3 sunt semintele de in, soia, nucile, fasolea, fructul de avocado sau spanacul, iar includerea lor in alimentatie este indicata in orice combinatie.
Inul este o plantă erbacee, anuală, cu rădăcină pivotantă, tulpină cilindrică și groasă ce poate ajunge până la 110cm. Frunzele sunt alterne, lanceolate, florile sunt albastre-azurii și înfloresc în iulie-august. Fructul este o capsulă globuloasă cu 7-10 semințe ovoide, turtite, de culoare brun-deschis. Prin zdrobire dezvolată un miros caracteristic de ulei de in, cu gust mucilaginos, uleios. Puse în apă, semințele de in se umflă. Semințele se recoltează la deplina maturitate a capsulelor, în august-septembrie.
Datorită mucilagiilor dar și fibrelor din componența tegumentului seminal, semințele întregi sau pulverizate au acțiune laxativ-purgativă și protectoare a mucoasei digestive. În cazul administrării sub formă depulbere acțiunea laxativă este completată și întregită de efectul lubrifiant al uleiului gras care facilitează mișcările peristaltice. Uleiul de in este bogat ăn vitamina F, fiind utilizat la prepararea diverselor unguente. Lini semen, produsul vegetal al inului se folosește în tratamentul constipației, inflamaţii ale căilor urinare, extern pentru cistite, arsuri, furuncule, abcese, sermatoze uscate. Se poate administra sub formă de infuzie, macerat, cataplasme, decoct. Deoarece sunt o sursă vegetală importantă de acizi grași omega3 (acid alfa- linoleic), reduc colesterolul și trigliceridele și ajută la prevenirea cancerului de sân, colon, prostată și piele. Cercetările arată că semințele stabilizează cantitatea de zahăr din sânge și cresc sistemul imunitar.
Hofigal produce si comercializeaza o gama larga de produse din plante medicinale si aromatice, medicamente, suplimente alimentare, cosmetice si substante farmaceutice active, sub forma de: comprimate obisnuite, comprimate acoperite, capsule cu continut solid, capsule cu continut lichid (acoperite sau neacoperite), solutii de uz intern si extern, multi si monodoze, ovule, supozitoare, creme, geluri. Liniile de fabricatie ale produselor indeplinesc cerintele G.M.P (Good Manufacturing Practice - Buna practica de fabricatie), iar laboratoarele de control al calitatii fizico-chimic si microbiologic indeplinesc cerintele prevazute in Farmacopeea Europeana si alte farmacopei de circulatie internationala. Hofigal este o companie remarcabila pentru atentia deosebita si rezultatele unei activitati concentrate de cercetare si dezvoltare.