NUTRISAN R 2 -SPLINUȚĂ, SÂNZÂIENE, URZICĂ MOARTĂ 40 capsule Favisan
NUTRISAN R 2 -SPLINUȚĂ, SÂNZÂIENE, URZICĂ MOARTĂ 40 capsule Favisan
Adjuvant în afecţiuni care au drept cauză dereglarea funcţiei renale.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 16 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 16 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,32 lei.
NUTRISAN R 2 -SPLINUȚĂ, SÂNZÂIENE, URZICĂ MOARTĂ 40 capsule Favisan
Efecte: antispastic, depurativ, sedativ; protejează rinichii
Recomandări: adjuvant în afecţiuni care au drept cauză dereglarea funcţiei renale
Mod de utilizare: ca supliment nutritiv, 1 CPS x 3/zi
Prezentare: flacon cu 40 capsule
Conservare: ferit de lumină, căldură şi umiditate
Rolul componentelor:
Splinuta este o planta medicinala cunoscuta încă din antichitate pentru efectele sale puternice de stimulare a metabolismului.
Din planta se folosesc numai frunzele, florile si tulpina. Se recolteaza in perioada de inflorire, din iunie, pana la sfarsitul lunii august. Tulpina se taie la circa 30-40 de centimetri de la sol si se pune la uscat, in manunchiuri, sub streasina casei sau rasfirata pe o hartie intr-o camera bine aerisita. Se poate pastra in jur de 5 ani. Infuzia se prepara dintr-o lingurita (cu varf) de planta care se opareste in 250 ml de apa, iar dupa 5 minute se strecoara si se consuma cate 2-3 cani pe zi.
Contraindicatii: nu se cunosc.
Splinuta contine acizi organici, saponine, flavonoide, taninuri, fiind astfel folosita pentru a combate indigestia, reumatismul, guta asociata cu tulburarile in metabolismul acidului uric, bolile sistemului genito-urinar.
Dacă nu stiați, sânziana este o plantă ce înflorește tocmai în această perioadă, având multe floricele galbene. De aceea Sânziana se mai numește și “Floarea Sfântului Ioan”.
In fiecare an, la 24 Iunie, creștinii ortodocși sărbătoresc Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Această sărbătoare este foarte veche la noi, la români, și se mai numește popular “Sânzienele”.
Legenda spune că Sânziana a fost o fată sărmană, rămasă orfană și de care nimeni nu avea grijă. Ea însă se ruga lui Dumnezeu să aibă milă și de ea și să ducă o viață mai bună. Dar, nu după mult timp, Sânziana se îmbolnăvi iar Sfânta Vineri, ce umbla pe pământ îmbrăcată ca o femeie simplă, o prefăcu într-o floare gingașă și firavă, după cum era și trupul ei tânăr, o floare galben-aurie, după cum îi erau și cosițele bălaie. Și fiindcă a fost binecuvântată chiar de Sfânta Vineri, florile Sânzienei apară de rău. Fiecare floricică a Sânzienei are patru petale mici, așezate în formă de cruce și de aceea are putere împotriva relelor.
Floarea de Sânziană este o floare de câmp cu inflorescenţe mărunte, pline de polen, frumos mirositoare, care înfloreşte în preajma solstiţiului de vară, în perioada coacerii cerealelor. În medicina populară, Sânziana are numeroase întrebuinţări, mirosul florii este asemănător cu cel al mierii de albine, deși gustul este amar, ceea ce ar explica beneficiile plantei în tratarea bolilor de ficat și bilă. Produsul vegetal este utilizat ca diuretic, diaforetic, antiinflamator și spasmolitic. Are o compoziție bogată în flavonoide, cumarine și taninuri, ultimele fiind responsabile de efectul cicatrizant după arsuri, iritații, acnee și de curățare al pielii.
Florile de sanziene au, în egală măsură, calități vindecătoare, de înfrumusețare și magice. Deși florile de sânziene au fost folosite ca remediu natural de sute de ani în tratamentul bolilor de ficat, reumatismului, bolilor tiroidiene, renale și nervoase, oamenii de știință n-au tratat-o cu atenția care poate i s-ar cuveni, de aceea în jurul acestei flori plutește un oarece mister.
Urzica moartă albă (Lamium album) este o plantă cunoscută în medicina populară pentru calitățile ei terapeutice. Asemănătoare cu urzica, dar fără să aibă perișorii urticanți ce conțin substanța pișcătoare. Planta a fost numită Arhangheli, deaorece se credea ca înflorește de ziua Arhanghelului Mihail, în 8 mai după calendarul iulian (28 aprilie acum). Laimos este un cuvânt vechi grecesc care înseamnă gât, și se referă la forma florilor.
Este o plantă erbacee perenă, de 20 – 75 cm. înălțime, cu frunze opuse, dințate, triunghiular-ovate. Florile sunt alb-labiate dispuse sub formă de guler la subsuoara frunzelor. Planta înflorește din mai până în octombrie, iar în zonele muntoase chiar mai târziu. De la urzica moartă se recoltează florile (Lamii alba flos) şi planta fără rădăcini (Lamii alba herba).
Produsul vegetal se utilizează mai ales în medicina populară, ca expectorant mucolitic în catarul căilor respiratorii superioare, acțiune datorată mucilagiilor și saponinelor din compoziție. Acestea din urmă fiind responsabile și de efectul antiinflamator, efect stabilit prin investigații farmacologice de specialitate. Urzica moartă se folosește și ca depurativ, iar majoritatea specialistilor medicinei naturiste recomandă folosirea urzicii moarte în tratarea și vindecarea bolilor aparatului genito-urinar, anexitei, inflamațiilor uterului, spasmelor uterine, prostatei, hipertrofiei de prostată, tulburărilor și durerilor menstruale, stărilor de nervozitate datorită instalării menopauzei, bolilor renale grave, usturimilor la urinat, retenției urinare.
Taninurile din flori, sunt responsabile pentru acţiunea astringentă datorită faptului că coagulează proteinele care au efect retractant. Datorită acţiunii astringente planta înflorită este utilizată în tratamentul diareei iar în uzul extern pentru hemoroizi şi varice. Urizica moartă albă are acţiune antiseptică renală, fiind utilizată în tratamentul hematuriei. De asemenea favorizează schimburile metabolice ale organismului şi combate insomnia.
Extern, urzica moartă se folosește sub formă de comprese în ulcerații cutanate, varice, arsuri, eczeme, sub formă de gargară pentru stomatite.
Studii recente au fost făcute în direcţia unei acţiuni anticanceroase a urzicii albe precum şi către acţiunea cicatrizantă,se pare prin stimularea creşterii de fibroblaste la nivelul ţesutului cutanat.