Maca extract 60 cps AdNatura
Maca extract 60 cps AdNatura
Ajută la menținerea rezistenței și vitalității organismului.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 31 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 31 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,62 lei.
Maca extract 60 cps AdNatura
Ingrediente/capsulă:
– extract 4:1 din rădăcini de Maca (Lepidium meyenii) – 400mg;
– capsulă vegetală.
Mod de utilizare: 2 capsule pe zi / conform recomandării specialistului.
Maca:
– susține energia sexuală
– susține performanța fizică și mentală
– ajută la menținerea rezistenței și vitalității organismului
– este sursă de energie
Precauţii: A se consuma cu precauție în caz de sarcină, alăptare, hipotiroidism, hipertiroidism și hipertensiune arterială.
Contraindicaţii: Este contraindicat în caz de hipertrofie benignă/adenom de prostată, fibrom uterin, tumori benigne și maligne mamare sau ale glandelor genitale la bărbați și femei, endometru cu risc oncogen în aceste regiuni.
Produs notificat de Serviciul Naţional pentru Plante Medicinale, Aromatice şi Produse ale Stupului – Notificare nr. 16442 / 28.03.2023.
Rolul componentelor:
Maca este o plantă erbacee bianuală din familia Brassicaceae, ce creşte spontan în Anzii Peruvieni şi Bolivia, la altitudini de 2500 până la peste 4000 m. Prezintă frunze subţiri, fin penat-sectate, crescând în rozetă bazală şi flori mici alburii ce dau naştere unor fructe mici. De la această plantă folosim în special rădăcinile tuberiforme, care variază ca mărime şi formă, putând fi triunghiulare, aplatizate circular, rectangulare sau de pară inversată.
Denumită şi ginseng peruvian, a fost cultivată în Munţii Anzi la altitudinea de 3500-4450 m în ecosistemele puna şi suni. Aceasta este probabil planta cultivată la cele mai mari altitudini. Maca este o importantă materie primă pentru indienii din Anzi şi populaţiile indigene, şi a fost domesticită în perioada pre-Inca Arcaica undeva în jurul anilor 3800 Î.Hr. După unii autori, prima descriere scrisă despre maca a fost publicată în 1553 (rădăcina, fără identificarea denumirii populare sau botanice), descriere în care Cieza de Leon, un cronicar al spaniolilor ce au cucerit zona Peru, nota că în zonele muntoase peruviene nativii folosesc anumite rădăcini pentru menţinerea tonusului. Primul care a descris numele şi proprietăţile plantei a fost părintele Cobo în 1653. Acesta afirma că planta creşte în cele mai dure şi reci areale în Chinchaycocha unde nicio altă plantă nu poate fi cultivată de om. Cobo făcea referire de asemenea la întrebuinţarea plantei pentru fertilitate. În secolul XVIII, Ruiz menţiona proprietăţile plantei de îmbunătăţire a fertilităţii şi de asemenea efectul său stimulent.
Tradiţional, rădăcina de maca, după recoltare se usca natural şi astfel putea fi depozitată şi păstrată timp de mai mulţi ani (s-a constatat că rădăcinile vechi de 7 ani încă mai au un conţinut de 9-10% proteine). Hipocotilele uscate sunt tari ca piatra, ca atare, înainte de a fi mâncate se fierbeau în apă pentru a putea obţine din ele un produs moale care poate fi consumat sub formă de suc, aceasta fiind cea mai frecventă formă de utilizare. Rădăcina are un gust dulce şi plăcut. Pentru indienii americani era singura specie amidonoasă cultivată; ea este bogată în zaharuri, proteine, amidon şi minerale esenţiale, în special iod şi fier.
Astăzi se cunoaşte valoarea sa nutriţională ridicată, care depăşeşte cerealele precum porumbul, orezul şi grâul. Aceasta conţine 59% carbohidraţi, 10,2% proteine, 8,5% fibre şi 2,2% lipide. Conţine, de asemenea, o mare cantitate de aminoacizi esenţiali şi nivele mai ridicate de fier şi calciu decât cartoful. Maca are cantităţi importante de acizi graşi incluzând acizii linoleic, palmitic şi oleic. Este bogată în steroli şi are şi un conţinut ridicat de minerale. De asemenea, conţine mici cantităţi de alcaloizi, taninuri şi saponine. Rădăcina proaspătă are un conţinut neobişnuit de ridicat de iod şi de fier.
În medicina tradiţională peruviană maca este folosită ca imunostimulent şi în tratamentul anemiei, tuberculozei, disfuncţiilor menstruale, simptomelor de menopauză, cancerului stomacal, sterilităţii şi a altor afecţiuni ale funcţiilor sexuale sau de reproducere precum şi pentru îmbunătăţirea memoriei. Popularitatea rădăcinii de maca este în creştere datorită proprietăţilor sale energizante, de îmbunătăţire a fertilităţii şi afrodisiace, dar e mai puţin cunoscută la noi ca remediu. Utilizările sale tradiţionale cuprind efectul energizant, de îmbunătăţire a tonusului şi induranţei la atleţi, de susţinere a clarităţii mentale, de tratare a impotenţei masculine, şi ca ajutor în cazul menstruaţiilor şi echilibrelor hormonale dereglate la femei incluzând sindroamele de menopauză şi oboseala cronică. Rădăcinile de maca sunt afrodisiace, nutritive, imunostimulente, steroidice şi tonice. Maca, la fel ca alte Brasicaceae, conţine glucozinolaţi şi izotiocianaţi, substanţe pentru care s-a constatat un efect anticarcinogenic prin blocarea formării carcinogenilor endogeni sau exogeni prevenind astfel iniţierea carcinogenezei. Izotiociananţii naturali sau sintetici sunt printre agenţii cemopreventivi cei mai eficienţi cunoscuţi.
Adserv, cu brandul AdNatura, se impune drept unul dintre numele de incredere de pe piata de remedii naturale datorita experientei de peste un deceniu si a atentiei acordate intregului proces de selectie a ingredientelor pe baza de plante, folosind doar ce este mai bun din ce are natura de oferit.
Produsele AdNatura disponibile in magazinul online Plantilia se inspira din retete traditionale si informatiile pastrate de-a lungul a sute si chiar mii de generatii in legatura cu secretele vindecatoare ale plantelor in combinatie cu cercetarea inlesnita de avansurile tehnologiei pentru a crea produse naturiste si remedii naturale de inalta calitate.