- La reducere!
- -5%
Iron Complex + 100 tablete Secom
Iron Complex + 100 tablete Kal Secom
Formula complexa ce ajuta la cresterea absorbtiei, metabolismului si transportului normal al fierului in organism.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 73 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 73 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,46 lei.
Iron Complex + 100 tablete Kal Secom
Formula complexa ce ajuta la cresterea absorbtiei, metabolismului si transportului normal al fierului in organism.
Avantaje
-contine fier, 25mg/tableta
-contine acid folic, 400mcg/tableta
-contine extracte din plante si fructe, extracte glandulare, vitamine si minerale care se potenteaza reciproc
-ajunge pana la 100 de zile de administrare
-100 tablete cu eliberare prelungita
Efecte si beneficii:
-cresterea absorbtiei, la metabolismul si transportul normal al fierului in corp» imbunatatirea tolerantei si absorbtiei fierului la nivel digestiv (legarea de aminoacizi creste toleranta digestiva la administrarea de fier si imbunatateste transportul prin mucoasa intestinala)
-formarea normala a globulelor rosii si a hemoglobinei si la transportul normal al oxigenului in corp:» sustinerea activitatii maduvei hematogene» procesele biologice de formare a hemoglobinei si a hematiilor (datorita vitaminelor si mineralelor continute) » sustinerea functionarii normale a glandelor implicate in procesul hematopoiezei (tiroida, ficat, rinichi)» reducerea proceselor care blocheaza fierul in tesuturi
-metabolismul normal al homocisteinei, al macronutrientilor, al proteinelor si al glicogenului
-cresterea tesutului matern in timpul sarcinii
-functionarea normala a sistemului nervos, la functia cognitiva si performanta mentala normala:» reducerea obosealii, extenuarii, slabiciunii, durerii de cap, cresterea capacitatii de munca, de concentrare si de memorare
-mentinerea sanatatii psihice, la sinteza normala si la metabolizarea unor neurotransmitatori
-reducerea adaptarii deficitare la frig, dificultatii de respiratie, agitatiei continue a picioarelor, lipsei poftei de mancare
-reducerea deficitului altor microelemente (cupru, mangan) si vitamine asociate deficitului de fier
-functionarea normala a sistemului imunitar
-formarea normala a colagenului pentru functionarea optima a vaselor de sange, a sistemului osos, ligamentelor, gingiilor, pielii (pigmentarea normala a pielii) si a dintilor
Compozitie (Per 1 tableta)
Baza suport din plante 150 mg
Ghimbir (Zingiber officinale)(radacina)
Stevie-creata (Rumex crispus)(radacina)
Spanac (Spinacia oleracea)(frunza)
Broccoli (Brassica oleracea var. italica)(pudra)
Zmeur-rosu (Rubus idaeus)(frunza)
Vitamina C 60 mg
Extract din ficat degresat liofilizat 50 mg
Fier 25 mg
(chelatat cu aminoacizi)
Niacina 20 mg
Acid pantotenic 20 mg
Vitamina B6 10 mg
Vitamina B1 9 mg
Vitamina B2 8 mg
Cupru 50 mcg
(chelatat cu aminoacizi)
Mangan 250 mcg
(chelatat cu aminoacizi)
Acid folic 400 mcg
Iod 150 mcg
(din Kelp)(Laminaria spp.)
Vitamina B12 50 mcg
Biotina 50 mcg
Mod de administrare
Cate 1 tableta/zi la masa cu 200ml de apa sau conform recomandarii consultantului de specialitate.
Supradoza accidentala cu produse ce contin fier este letala pentru copiii sub 6 ani! In caz de supradozare accidentala se contacteaza de urgenta medicul.
Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietatilor organoleptice.
Astfel, pot exista variatii privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fara a influenta eficienta sau siguranta produsului.
Fiecare lot de materie prima si de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficientei, biodisponibilitatii si sigurantei corespunzatoare.
O alimentaţie bogată în fier asigură o bună circulaţie sanguină, prevenind astfel bolile cardiovasculare. Fierul ajută şi la transformarea zahărului din sânge în energie, oferind astfel rezistenţă la efort. Producţia de enzime, care joacă un rol important în crearea de noi celule, aminoacizi, hormoni şi neurotransmiţători, este strâns legată de un nivel optim de fier din organism.
Doza zilnică recomandată de fier variază în funcţie de vârstă: 10 mg la copiii între 1-14 ani, 15 mg la adolescenţi, 8 mg la bărbaţi şi 18 mg la femei cu vârste cuprinse între 19 şi 50 de ani şi 8 mg pe zi la femei şi bărbaţi peste 51 de ani. În cazul gravidelor, necesarul de fier este mai crescut, putând ajunge până la 27 mg pe zi.
Deficitul de fier poate duce la apariţia unor simptome precum oboseală, slăbiciune musculară, căderea părului, dureri de cap, depresie, ameţeli, lipsa poftei de mâncare şi paloarea feţei. Dacă resimţiţi astfel de simptome, este indicat să mergeţi la medic pentru că puteţi suferi de anemie. Femeile care au menstruaţie abundentă, gravidele şi cele care alăptează, donatorii de sânge, sportivii de performanţă, vârstnicii şi vegetarienii sunt categoriile cele mai expuse carenţei de fier.
Legenda spune că spanacul ar fi cea mai mai bună sursă de fier, dar există numeroase alte alimente bogate în acest mineral. Important de precizat este faptul că există două tipuri de fier: hem şi non hem. Fierul hem este cel mai uşor de absorbit în organism şi poate fi găsit în alimente precum carnea de vită, organe, scoici, creveţi şi carne albă. În schimb, fierul non hem este ceva mai greu de asimilat şi se găseşte în principal în plante precum fasole verde, ciuperci, linte, mazăre, cimbru şi germeni de cereale.
Ghimbirul este o specie originară din Asia tropicală; perenă, cu rizom cărnos, ramificat ca o mână cu degete, cu tulpini aeriene ierboase ce se reînnoiesc anual, unele fiind înalte cu frunze, altele scurte, reproducătoare, purtând florile.Denumirea provine de la grecescul zingiber, cuvânt de origine sanscrită.Plantă medicinală cunoscută din vechime, ghimbirul a fost utilizat ca remediu în medicina tradiţională chineză şi indiană de mai bine de 2500 de ani. În medicina Ayurvedică a fost folosit ca remediu natural carminativ, anti-colitic, pentru stimularea digestiei, pentru hemoroizi, boli cronice ale pielii, obezitate şi sângerări anormale după naştere. În Medicina Tradiţională Chineză a fost şi este recomandat în balonare, tuse, vomă, diaree şi reumatism.În Europa ghimbirul a fost menţionat în secolul I de către medicul grec Dioscorides, pentru proprietăţile sale digestive, pentru stimularea intestinală şi ca util pentru stomac. Din jurul anilor 1100 a fost utilizat în toate ţările europene. În lucrările medicale europene vechi, scrise de Harpestreng cca.1200, Lonicerus 1564, Matthiolus 1626, Bentley şi Trimen 1880, ghimbirul este descris ca util pentru stimularea apetitului şi a digestiei, pentru intestin şi pentru infecţii bucale şi gingivale. Monografiile ghimbirului au fost şi încă sunt parte din majoritatea farmacopeelor europene şi non-europene [Imbesi 1964; Farmacopeea Republicii Populare Chineze 2005; Farmacopeea Ayurvedică Indiană; Farmacopeea Indiană 2007] şi bineînţeles din Farmacopeea Europeană 7. Farmacopeea Chineză recomandă ghimbirul în senzaţii de rece, vomă şi diaree însoţite de extremităţi reci şi puls slab; pentru dispnee şi tuse cu expectoraţie abundentă.Rădăcina de ghimbir conţine ulei esenţial cu peste 100 de compuşi identificaţi, în principal compuşi terpenoidici. Principiile responsabile de gustul picant, sau constituenţii non-volatili, ai ghimbirului, sunt considerate responsabile pentru proprietăţile aromatice ale acestuia, şi pentru activitatea farmacologică. Printre acestea: gingerolii, shagaolii, gingerdione, paradol, vallinoide, galanali A şi B, şi zingerona. Alţi compuşi ai ghimbirului constau în carbohidraţi, grăsimi, minerale, oleorezine, vitamine, ceruri, enzime proteolitice. Rizomul de ghimbir conţine venilil-cetone pungente, incluzând (6)-gingerol şi (6)-paradol, pentru acestea raportându-se activitate puternic antiinflamatoare precum şi proprietăţi antitumorale.Pe lângă aceste proprietăţi bine cunoscute, datorită cărora găsim ghimbirul individual sau în combinaţii în produsele naturiste de la noi, acesta mai posedă proprietăţi antiemetice, antinociceptive, antitusive (siropuri de tuse), antioxidante, cardiotonice, imunomodulatoare şi chiar hipocolesterolemiante. Ghimbirul, fiind un agent termogenic, poate fi considerat ca agent funcţional pentru restaurarea unei balanţe energetice pozitive, şi ca urmare poate fi util în terapia naturistă a obezităţii.
Dacă vorbim despre inteligenţa nutriţională a popoarelor mediteraneene, există un argument puternic pentru care pot fi considerate mai mult decât inspirate în bucătărie: nu doar pentru că au inventat dieta care oferă cea mai mare speranţă de viaţă, ci pentru că au făcut din broccoli un star al preparatelor pe care le prezintă lumii întregi.
Profilul nutriţional al acestei plante este cu adevărat impresionant: conţine fibre solubile şi insolubile în cantităţi mari, vitamina C în cantităţi uriaşe şi ignorata vitamina K, extrem de necesară pentru o bună circulaţie sanguină. Vitamina K se găseşte în extrem de puţine alimente. Să disecăm puţin leguma verde: 100 de grame de broccoli vă aduc 150% din necesarul zilnic de vitamina C.
Şi pentru că este o plantă atât de populară, există zeci de studii care au avut-o drept subiect. Spicuim din rezultatele acestora şi aflăm că previne artrita, boala degenerativă. Substanţa denumită sulforafane blochează distrugerea cartilagiilor deoarece interceptează o moleculă care produce inflamaţia locală. Un alt studiu arată că extractul de broccoli aplicat direct pe piele reduce semnificativ efectele devastatoare ale razelor ultraviolete şi, în felul acesta, broccoli se constituie drept protecţie împotriva cancerelor de piele.
Explicaţia? O enzimă pe care o conţine broccoli denumită mirozinază schimbă compuşii cu sulf conţinuţi de plantă şi denumiţi glucozinolaţi în izotiocianaţi, tot compuşi cu sulf. Aceştia din urmă au proprietăţi anticancerigene.
Broccoli crescut în aer liber este disponibil din iulie până în octombrie şi tot în aceste perioade se congelează. Aşadar calităţile nutriţionale optime provin de la plantele recoltate în aceste perioade. De obicei, este vândut învelit în celofan, care reprezintă o modalitate bună de conservare. Alegeţi însă variantele neîmpachetate.