• -10%
Fulgi de ovaz Bio 500G Pirifan, CATEGORII PRODUSE
Fulgi de ovaz Bio 500G Pirifan, CATEGORII PRODUSE

Fulgi de ovaz Bio 500G Pirifan

Fulgi de ovaz Bio 500G Pirifan

Fulgii de ovăz sunt bogați în fibre insolubile, cât și fibre solubile, extrem de benefice sănătății. 

Mih3657
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
11,25 lei 12,50 lei -10%
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 11 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 11 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,22 lei.


 

Fulgi de ovaz Bio 500G Pirifan

Ovăzul este o plantă cultivată în mod special pentru grăunțele ei, care își găsesc utilizări în alimentație și foarte răspândită și populară datorită sursei bogate de carbohidrați cu absorbție lentă. În Germania fulgii de ovăz sunt foarte populari și folosiți în tot felul de diete, inclusiv cure de slăbire sau menținere a greutății, ovăzul fiind folosit și ca plantă furajeră. În Romănia, în anii 80, ovăzul era ingredientul principal al surogatului de cafea nechezol.

Proprietăţi: Fulgii de ovăz sunt bogați în fibre insolubile, cât și fibre solubile, extrem de benefice sănătății. O sursă excelentă de nutrienți, fulgiide ovăz au în compoziția lor vitamina E, cât și vitamine esențiale din complexul B. Printre mineralele extrem de benefice din ovăz se numără magneziu, fier, cupru, calciu și zinc. De asemenea, ovăzul este o sursă excelentă de proteine.

Beneficii: Fulgii de ovăz asigură o bună funcționare a sistemului digestiv, iar fibrele sale solubile pot reduce colesterolul rău (LDL), fără să-l afecteze pe cel bun (HDL).

Reţete: Biscuiții cu fulgi de ovăz de Pirifan și afine pot fi integrați în orice dietă, reprezentând o sursă excelentă de fibre și nutrienți esențiali. Se țin la înmuiat în lapte 250g fulgi de ovăz, în timp de se freacă 80g unt cu zahăr. Se adaugă fulgii înmuiați peste pasta formată, alături de2 ouă, 140g făină, 3 linguri miere, 1 plic praf de copt, sare, scorțișoară,esență de vanilie, și 100g afine. Se coc până devin rumeni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Valori nutriţionale medii/100g:

Valoare energetică: 389kcal

Proteine: 16.9g

Glucide: 66.3g

Lipide: 6.9g

Fibre: 10.6g

Ingrediente: Fulgi de ovaz BIO din bob intreg.

Pe langa calitatile fulgilor de ovaz integrali, acest produs provine din agricultura Ecologica.

Am creat o gama de cereale ecologice (BIO) pentru micul dejun care nu contin ingrediente modificate genetic, netratate chimic cu pesticide, erbicide sau ingrasaminte chimice si fara adaos de coloranti artificiali sau arome .

Rolul componentelor:

Ovăzul este o graminee (familia Poaceae) cultivată în aproape toate zonele Europei, în zonele temperate ale Americii de Nord servind în deosebi ca hrană pentru animale. În Africa este cultivată în special în Kenia şi Etiopia, dar şi în Africa de Sud, Maroc, Alger şi Tunisia. Genul Avena cuprinde aproximativ 30 de specii, în cadrul căruia patru dintre speciile hexaploide, printre care şi ovăzul, sunt sterile.

Ovăzul este cunoscut doar ca şi cultură, originea sa fiind neclară. Nu a fost cultivat atât de timpuriu ca şi grâul şi orzul, şi probabil că a crescut spontan multă vreme în câmp, poate chiar secole până să fie introdus în cultură. Seminţele de ovăz s-au găsit în Egipt în vestigii vechi de 4000 de ani, dar acestea foarte probabil  nu provenneau din cultură. Cele mai vechi vestigii cunoscute de ovăz din cultură au fost găsite în nişte peşteri în Elveţia, datând din jurui lui 1000 Î.Hr, din Epoca Bronzului. Avena sativa a evoluat probabil în nordul sau centrul Europei din specia sălbatică A. Sterilis L.din su-vestul Asiei.

Istoricii spun că triburile celte şi germanice cultivau ovăzul acum 2000 de ani. Ovăzul a fost cunoscut şi de către egipteni, evrei, greci şi romani. Virgiliu remarcă planta în Georgicele sale, cu specificaţia că se cunoştea cultivarea sa. Pliniu menționează şi el planta. Este, prin urmare, destul de probabil că romanii cunoşteau ovăzul în principal ca o plantă furajeră. Pliniu spunea că germanii au folosit fulgi de ovăz sub formă de terci în alimente. Dioscorides şi Galen aduceau afirmaţii similare, dar acesta din urmă adauga că, deşi era dedicat mai mult ca mâncare pentru animale, în vremuri de foamete era folosit şi de către oameni. În Anglia ovăzul a fost dus de către barbari în jurul lui 1640. În Lumea Nouă a fost dus tot în anii 1600. În Norvegia şi Suedia a ajuns cultivat până la 64° – 65° latitudine nordică.

Odată cultivat, ovăzul a avut multiple utilizări alimentare şi medicinale, aşa cum se specifică în Eclectic Materia Medica din 1922. Apa din fulgi de ovăz era folosită pentru a completa hrana bebeluşilor şi laptele atunci când aceştia sufereau de diaree. Era folosită de asemenea ca băutură demulcentă în diaree şi dizenterie la adulţi. Fulgii de ovăz făcuţi terci erau consideraţi o hrană excelentă şi uşor de digerat în stările de convalescenţă.

Tinctura de Avena era folosită ca stimulent şi tonic nervos. Era văzută de către mulţi ca remediu de oarecare importanţă înstările de slăbire nervoasă, şi în afecţiuni asociate epuizării nervoase. Se mai administra pentru calmarea spasmelor la nivelul gâtului şi vezicii urinare, în unele cazuri în reumatismul recidivant. Se afirma că este util nu ca antireumatic, ci pentru slăbiciunea care stă la baza predispoziţiei la reumatism, astfel că pacienţii vor fi mult mai puţin afectaţi de influenţa meteorologică. Probabil că valoarea sa cea ma mare ca remediu era energizarea în stările de epuizare nervoasă, dar era folosit şi în durerile de cap cauzate de oboseală, în cele asociate menstruaţiilor.

În medicina românească de la mijlocul secolului trecut ovăzul era apreciat ca emolient şi diuretic, servindu-se grăunţele decorticate pentru ceaiuri, în afecţiunile inflamatorii ale tubului digestiv.

Grăunţele de ovăz conţin proteine, carbohidraţi, fibre, calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc, tiamină, riboflavină, niacină, vitamina B6 şi folat în cantităţi mici, aminoacizi esenţiali, acizi graşi printre care acidul linoleic, acidul oleic şi acidul palmitic. În comparaţie cu alte cereale se consideră că ovăzul are un conţinut proteic ridicat cu un profil bun de aminoacizi, cu un nivel ridicat de lizină. Conţinutul de grăsimi este de asemenea mai mare decât al altor cereale, cu o proporţie mare de acizi graşi nesaturaţi.

Se consideră că fibrele solubile din grăunţele de ovăz reduc colesterolul sangvin la oameni, datorită prezenţei β-glucanului. Ovăzul a arătat de asemenea activitate hipoglicemică şi efecte benefice asupra funcţiilor gastro-intestinale, şi par să aibă efect de protejare împotriva cariilor. Compuşii care contribuie la proprietăţile antioxidante ale făinei de ovăz includ gliceril-esterii  acidului hidroxicinamic, acidului ferulic şi ai acidului caffeic.

Stoc
In Stoc Furnizor - Livrare in 3-5 zile lucratoare
Cantitate
500 grame
Forma de prezentare
Punga
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare