- La reducere!
- -7%
FLAVO VIT C ADULTI 40 CPR - Hofigal
FLAVO VIT C ADULTI 40 CPR - Hofigal
Produs usor asimilabil,cu proprietati tonifiante, vitaminizante, de remineralizare a organismului, antioxidante, de regenerare a pielii si mucoaselor, de echilibrare a sistemului imunitar.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 21 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 21 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,42 lei.
FLAVO VIT C ADULTI 40 CPR - Hofigal
Produs usor asimilabil,cu proprietati tonifiante, vitaminizante, de remineralizare a organismului, antioxidante, de regenerare a pielii si mucoaselor, de echilibrare a sistemului imunitar.
Beneficii:
-Fiind o combinatie echilibrata de multivitamine si minerale asigura necesarul de fitonutrienti cu rol in echilibrarea dietei pentru optimizarea functiilor organismului;
-Ofera copiilor vitaminele si mineralele necesare pentru o crestere si dezvoltare armonioasa a corpului;
-Contribuie la cresterea rezistentei organismului in situatii de suprasolicitare nervoasa, de efort intelectual si fizic sustinut, stres, in carente alimentare (la copii, persoane in varsta, fumatori, alcoolici);
-Rol tonifiant general (in special la copii si cei care n-au pofta de mancare), in diferite forme de avitaminoze, pentru inlaturarea oboselii;
-O sursa naturala pentru stimularea capacitatii de aparare naturala a organismului;
-Sustine sanatatea inimii si a vaselor de sange, este un bun protector coronarian;
-Asigura protejarea si imbunatatirea functiilor ficatului;
-Activeaza metabolismele glucidic, protidic si lipidic, favorizeaza sinteza si activitatea unor polipeptide cu functii biologice esentiale;
-Tonic general al organismului (tonifica si regenereaza tesuturile prin refacerea structurii colagenului si a fibrelor elastice, fixeaza calciul in oase).
Compozitie:
Un comprimat (1230 mg) contine 300 mg acid ascorbic (vitamina C/375% VNR*), 205 mg extract de radacina de Lemn dulce (Glycyrrhiza glabra), 200 mg extract de fructe de Catina (Hippophae rhamnoides), 200 mg extract de fructe de Maces (Rosa canina), maltodextrina, polivinilpirolidona K30, stearat de magneziu, aerosil, fructoza, hidroxipropilmetilceluloza, carbonat de magneziu, guma arabica si talc.
Administrare:
Copii 3-12 ani: cate 1 comprimat Flavovit®C - copii de 3 ori pe zi sau la recomandarea specialistului.
Adulti: cate 1-2 comprimate Flavovit®C de 3 ori pe zi, in cure de 2-3 ori pe an.
In perioadele de suprasolicitare fizica sau intelectuala se pot administra cate 2-3 comprimate de 3 ori pe zi sau la recomandarea specialistului.
Administrarea pe perioade indelungate sau supradozarea (depasirea dozelor recomandate) poate provoca la unele persoane tulburari digestive.
Produsul este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos.
Atentionari:
In perioadele de suprasolicitare fizica sau intelectuala se pot administra cate 2-3 comprimate de 3 ori pe zi sau la recomandarea specialistului.
Administrarea pe perioade indelungate sau supradozarea (depasirea dozelor recomandate) poate provoca la unele persoane tulburari digestive.
Produsul este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos.
In 1912, biochimistul polonez Casimir Funk dezvolta conceptul de vitamine. Intre 1928 si 1933, doua echipe independente, formate din cercetatorul ungur Albert Szent György si cercetatorul american Joseph L. Sviberly, pe de-o parte, si cercetatorii americani Charles Glen King si W. A. Waugh, pe de alta parte, izoleaza vitamina C (acidul hexuronic). Acidul hexuronic este denumit apoi acid ascorbic, recunoscandu-se formal natura antiscorbutica a compusului. In 1937, cercetatorul Albert Szent György primeste Premiul Nobel pentru medicina pentru aceasta descoperire.
Folosirea in scop medicinal a vitaminei C dateaza inca din secolul 18. Scorbutul, boala cauzata de deficienta vitaminei C, era o problema frecvent intalnita, in special printre marinari si navigatori, estimarile aratand ca peste 2 milioane dintre acestia au fost afectati. In 1747, James Lind, un medic scotian, a facut un experiment pentru tratatea scorbutului si a descoperit ca doar portocalele si lamaile ameliorau simptomele bolii.
Din 1928 pana in 1933, o echipa de cercetatori maghiari, Joseph L. Svirbely, Albert Szent-Györgyi si cercetatorul american Charles Glen Kind au izolat pentru prima data vitamina C si i-au dat denumirea de acid ascorbic. De atunci, vitamina C a fost folosita nu numai in tratarea scorbutului, ci si pentru imbunatatirea imunitatii, impotriva simptomelor de gripa si raceala, dar si ca supliment, pentru a proteja intregul organism.
Spre deosebire de animale, organismul uman nu poate sintetiza singur vitamina C, motiv pentru care are nevoie sa isi ia doza din alimentatie si din suplimente. Vitamina C are numeroase efecte pozitive, inclusiv asupra regenerarii pielii. Aceasta ajuta la cresterea si regenerarea testurilor din tot corpul, prin faptul ca iti ajuta organismul sa produca mai mult colagen. Colagenul este o proteina esentiala pentru regenerarea pielii, intretinerea articulatiilor, tendoanelor, ligamentelor, cartilajelor si a vaselor de sange.
De asemenea, vitamina C este un antioxidant puternic, care impiedica actiunea radicalilor liberi (compusi rezultati in urma proceselor de oxidare, dar si ca urmare a contactului cu agenti sau substante poluante) asupra organismului. Acumularea radicalilor liberi in organism este periculoasa in timp, deoarece este unul dintre factorii care contribuie la imbatranire, dar si la aparitia unor boli cardiovasculare, a artritei si a cancerului.
Avem nevoie de vitamina C si pentru a sintetiza cei mai importanti neurohormoni: noradrenalina, adrenalina, dopamina, produsi in sistemul nervos sau in glandele suprarenale. Unele dezechilibre hormonale pot indica si o deficienta de vitamina C, deoarece aceasta stimuleaza si protejeaza glanda hipofiza, care secreta hormonii responsabili de sexualitate, psihic, crestere si de functionare a tiroidei.
Vitamina C se gaseste in concentratii mari in creier, leucocite, ochi, glande suprarenale, ficat, tiroida, mucoasa intestinului subtire sau in splina. Acestea au concentratii de vitamina C de la 10 pana la 50 de ori mai mari ca acelea din plasma, celulele rosii sau din saliva. De aceea, cand apare o deficienta de vitamina C, acestea sunt primele organe afectate.
Catina este un arbust tufos şi spinos originar din Europa şi Asia, înalt de până la 3 m, cu frunze îngust lanceolate pe partea inferioară cu peri argintii. Florile mici, galbene, dispuse în inflorescenţe globuloase, apar înaintea frunzelor. Fructele portocalii, sferice, cu sâmbure tare, se recoltează în perioada august-octombrie, până la primul îngheţ.
Termenul Hippophae derivă din cuvintele greceşti hippo care înseamnă cal, şi phaos care înseamnă lucios. În Grecia antică, fructele de cătină erau date cailor pentru a avea blana lucioasă.
Originea în timp a cultivării şi utilizării cătinei nu este cunoscută, ea a fost utilizată medicinal în China, Mongolia şi Tibet de cel puţin 12 secole pentru multe afecţiuni.
Fructele sunt pe larg folosite în lumea întreagă, putând fi consumate sub formă de sucuri, siropuri, sosuri, jeleu sau marmeladă, sau amestecate cu lapte sau brânză.
În 1988 China a desemnat băuturile din cătina pentru sportivi ca băuturi oficiale pentru atleţii săi la Olimpiada de la Seul. Cosmonauţii ruşi au primit suplimente constând în băuturi pe bază de cătină pentru îmbunătăţirea sănătăţii şi a rezistenţei la stres în spaţiu.
Ca multe alte fructe, şi cele de cătină sunt bogate în vitamine (A, C, E şi K) şi o varietate de bioflavonoide şi carotenoide, alături de o combinaţie de acizi organici care se presupune că contribuie la presupusele proprietăţi anticarcinogenice.
Având efecte tonice, energizante, hepatoprotectoare, de vindecare a rănilor, de stimulare a imunităţii şi antioxidante, fructele de cătină sunt utile ca tonic general, într-o largă varietate de afecţiuni, în boli inflamatorii, pulmonare, afecţiuni hepatice, ulcer stomacal, afecţiuni metabolice, la prevenirea răcelilor, a bolilor cardiovasculare, şi la reducerea efectelor secundare ale tratamentelor în cancer; ajută la vindecarea rănilor şi multor afecţiuni cutanate, susţine sănătatea pielii.
Activitatea antioxidantă este bine documentată şi stă la baza potenţialului anti-îmbătrânire al fructelor de cătină.
Hofigal produce si comercializeaza o gama larga de produse din plante medicinale si aromatice, medicamente, suplimente alimentare, cosmetice si substante farmaceutice active, sub forma de: comprimate obisnuite, comprimate acoperite, capsule cu continut solid, capsule cu continut lichid (acoperite sau neacoperite), solutii de uz intern si extern, multi si monodoze, ovule, supozitoare, creme, geluri. Liniile de fabricatie ale produselor indeplinesc cerintele G.M.P (Good Manufacturing Practice - Buna practica de fabricatie), iar laboratoarele de control al calitatii fizico-chimic si microbiologic indeplinesc cerintele prevazute in Farmacopeea Europeana si alte farmacopei de circulatie internationala. Hofigal este o companie remarcabila pentru atentia deosebita si rezultatele unei activitati concentrate de cercetare si dezvoltare.