FEROVITAL 60CPR DACIA PLANT
FEROVITAL 60CPR DACIA PLANT
Formula complexa, 100% naturala, care contine extracte concentrate din fructe de amla si catina, drojdie de bere bogata in vitaminele B complex, fier sub forma de bisglicinat si lactoferina, recomandata pentru mentinerea sanatatii globulelor rosii si profilaxia anemiei la adulti si copii peste 5 ani.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 56 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 56 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,12 lei.
FEROVITAL 60CPR DACIA PLANT
Formula complexa, 100% naturala, care contine extracte concentrate din fructe de amla si catina, drojdie de bere bogata in vitaminele B complex, fier sub forma de bisglicinat si lactoferina, recomandata pentru mentinerea sanatatii globulelor rosii si profilaxia anemiei la adulti si copii peste 5 ani.
Mod de administrare:
Peste varsta de 5 ani: 1 comprimat pe zi cu 30 minute inaintea mesei. Comprimatele se inghit cu apa. In caz de dificultate la inghitire, comprimatele se pot rupe in doua.
Durata administrarii:
Se recomanda cure de 3 saptamani, cu 10 zile pauza. Tratamentul se poate relua daca este necesar.
Contraindicatii:
Intoleranta la lactoza, proteine din lapte sau la oricare dintre componentele produsului.
Contribuie la:
- sustine sanatatea globulelor rosii si reduce riscul aparitiei anemiei
- contribuie la cresterea nivelului general de energie al organismului
- contribuie la reducerea senzatiei de oboseala si la cresterea capacitatii de concentrare
Ingrediente:
amla (Emblica officinalis) extract 12:1 din fructe cu 17% vitamina C (270 mg)*; catina (Hippophae rhamnoides) extract din fructe (100 mg); drojdie de bere (Saccharomyces cerevisiae) imbogatita cu vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12) (100 mg)*; lactoferina (din lapte) (20 mg); bisglicinat de fier (14 mg)*; vitamina B2/riboflavina (1,4 mg)*; bisglicinat de cupru (1 mg)*; ulei esential de portocal-dulce (Citrus sinensis) (1 mg); ulei esential de scortisoara (Cinnamomum zeylanicum) (1mg); Vitamina B12/ metilcobalamina (0,5mg)*; Vitamina B12/adenozilcobalamina (0,5mg)*, Vitamina B9/acid folic (0,2 mg)*, agent de incarcare: celuloza microcristalina, saruri de magneziu ale acizilor grasi vegetali, dioxid de siliciu coloidal anhidru.
*Un comprimat furnizeaza: 45,9 mg vitamina C (57% din VNR**); 2,2 mg Fier (16% din VNR**); 0,3 mg Cupru (30% din VNR**); 991,8 mcg vitamina B12 (40000% din VNR**); 0,65 mg vitamina B1 (59% din VNR*); 2,15 mg vitamina B2 (154% din VNR**); 5,5 mg vitamina B3/PP (34% din VNR**); 3 mg vitamina B5 (50% din VNR**); 0,65 mg vitamina B6 (46% din VNR*); 82 mcg vitamina B8 (164% din VNR**); 337 mcg vitamina B9 (169% din VNR**).
** Valoarea Nutritionala de Referinta conform Regulamentului UE nr. 1169/2011.
Rolul componentelor:
Catina este un arbust tufos şi spinos originar din Europa şi Asia, înalt de până la 3 m, cu frunze îngust lanceolate pe partea inferioară cu peri argintii. Florile mici, galbene, dispuse în inflorescenţe globuloase, apar înaintea frunzelor. Fructele portocalii, sferice, cu sâmbure tare, se recoltează în perioada august-octombrie, până la primul îngheţ.
Termenul Hippophae derivă din cuvintele greceşti hippo care înseamnă cal, şi phaos care înseamnă lucios. În Grecia antică, fructele de cătină erau date cailor pentru a avea blana lucioasă.
Originea în timp a cultivării şi utilizării cătinei nu este cunoscută, ea a fost utilizată medicinal în China, Mongolia şi Tibet de cel puţin 12 secole pentru multe afecţiuni.
Fructele sunt pe larg folosite în lumea întreagă, putând fi consumate sub formă de sucuri, siropuri, sosuri, jeleu sau marmeladă, sau amestecate cu lapte sau brânză.
În 1988 China a desemnat băuturile din cătina pentru sportivi ca băuturi oficiale pentru atleţii săi la Olimpiada de la Seul. Cosmonauţii ruşi au primit suplimente constând în băuturi pe bază de cătină pentru îmbunătăţirea sănătăţii şi a rezistenţei la stres în spaţiu.
Ca multe alte fructe, şi cele de cătină sunt bogate în vitamine (A, C, E şi K) şi o varietate de bioflavonoide şi carotenoide, alături de o combinaţie de acizi organici care se presupune că contribuie la presupusele proprietăţi anticarcinogenice.
Având efecte tonice, energizante, hepatoprotectoare, de vindecare a rănilor, de stimulare a imunităţii şi antioxidante, fructele de cătină sunt utile ca tonic general, într-o largă varietate de afecţiuni, în boli inflamatorii, pulmonare, afecţiuni hepatice, ulcer stomacal, afecţiuni metabolice, la prevenirea răcelilor, a bolilor cardiovasculare, şi la reducerea efectelor secundare ale tratamentelor în cancer; ajută la vindecarea rănilor şi multor afecţiuni cutanate, susţine sănătatea pielii.
Activitatea antioxidantă este bine documentată şi stă la baza potenţialului anti-îmbătrânire al fructelor de cătină.
Catina este unul dintre cele mai puternice vitaminizante si antioxidante naturale.
Puterile ei de a reface organismul si de a stimula imunitatea sunt cunoscute de mii de ani.
In medicina traditionala romaneasca fructul de catina se utilizeaza datorita proprietatilor tonifiante generale, antiscorbutice, astringente si bactericide in diferite tipuri de afectiuni: avitaminoze, diaree, anemii, boli de ficat, astenie de primavara etc.
Datorita efectului bactericid se recomanda in infectii gastrointestinale si cutanate (stimuleaza epitelizarea tesuturilor).
De asemenea, planta se mai foloseste in geriatrie si oncologie (ca intaritor).
Uleiul extras din coaja fructelor are actiune antiinflamatoare, fiind recomandat in ulcere, afectiuni ginecologice si arsuri.