FAVICOMPLEX IENUPAR 20 ml Favisan
FAVICOMPLEX IENUPAR 20 ml Favisan
Diuretic, depurativ, tonic general.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 17 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 17 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,34 lei.
FAVICOMPLEX IENUPAR 20 ml Favisan
Diuretic, depurativ, tonic general.
Compoziție: alcool etilic, ulei de ienupăr, ulei de cimbru, ulei de lavandă
Recomandări: ca adjuvant în infecții ale tractului urinar (cistită, pielită), oligurie, litiază renală, colici, flatulență, indigestii, afecțiuni stomacale (elimină gazele, întărește stomacul), insomnii datorate stărilor de tensiune și îngrijorare, afecțiuni ale pielii și sângelui. Este un remediu eficient în cazul acumulării lichidului în organism datorită afecțiunilor cardiace, hepatice. Reduce durata nașterii, ajută contracțiile mamei. Multe studii asupra acțiunii diuretice a uleiului de ienupăr arată că acționează prin intensificarea filtrării glomerulare, eliminând astfel surplusul de sodiu și clor. Intră rapid în sânge și este eliminat prin rinichi, transportând cu el o cantitate mare de apă, în caz de retenție de lichid.
Mod de utilizare:
A. Băi: Adăugați 10-15 picături în apa de baie generală sau în apa pentru baia de șezut, de mâini și de picioare. Baia durează 15-25 de minute. Reconfortează și revitalizează întregul organism.
B. Inhalații: Adăugați 10 picături în 100 ml apă fierbinte și inspirați vaporii care se degajă. Înfășurați capul cu un prosop care să cuprindă și vasul, spre a menține vaporii într-un volum redus. Inspirați adânc, la început pe nas, apoi pe gură, după care aburiți urechea și capul, spre a elimina blocajele de circulație sanguină și limfatică. Reluați acest procedeu, de 2-3 ori pe zi, în bolile acute. În bolile cronice, inhalația se face seara, înainte de culcare. În timpul zilei, evitați diferențele mari de temperatură a aerului.
C. Comprese: Înmuiați în apă fierbinte tifonul în patru straturi, cu o suprafață suficient de întinsă pentru a acoperi în întregime aria supusă acestei proceduri, stoarceți-l atât cât să nu picure și impregnați-l cu 20 de picături Favicomplex de ienupăr. Înveliți zona bolnavă cu această fașă, iar deasupra trageți o folie subțire de plastic. Mențineți compresa de seara până dimineața, preferabil acoperită cu o pătură sau cu o flanelă, spre a păstra o temperatură ridicată, constantă.
D. Uz intern: 1) 3-4 picături la un pahar cu ceai cald, de 2-3 ori/ zi
2) 3-4 picături pe o linguriță de miere
Reacții adverse: Evitați supradozarea. Nu depășiți 40 de picături pe zi (administrare internă, băi, comprese, inhalații). Folosirea abuzivă ar putea provoca iritații locale ce favorizează dezvoltarea inflamațiilor acute sau a spasmului bronșic.
Contraindicații: boli de rinichi
Rolul componentelor:
Primele utilizări ale ienupărului în scopuri medicinale au fost consemnate în urmă cu trei milenii, în zona muntoasă a Indiei, spre Tibet, unde era folosit contra bolilor pulmonare, dar și în ritualurile de purificare ori de alungare a spiritelor rele.
Ienupărul sau jneapănul, cum este cunoscut la noi, este un arbust conifer, răşinos, rezistent la ger şi secetă, fără pretenţii faţă de sol. Fructele sunt galbene şi conţin ulei volatil , zahăr invertit (cca. 30%), alte glucide, acizi organici (gliceric, acetic, malic, formic), răşini, săruri minerale, vitamina C, tanin, flavonoide, potasiu, calciu, un principiu amar. Uleiul de ienupăr, folosit din vremuri străvechi, este recunoscut şi astăzi pentru proprietăţile sale antiseptice, antireumatice, depurative, antispasmodice, astringente, diuretice şi tonice.
Studiile arată că fructele de ienupăr inhibă sinteza PG (prostaglandine), fapt care indică utilizarea acestuia pentru dureri artritice. Ienupărul este utilizat frecvent în tratamentul reumatismului, artritei, gutei şi a altor stări artritice asociate cu acumularea acidului uric. În aceste cazuri el contribuie la excreţia acidului uric pe cale renală. În mod evident extractele de ienupăr inhibă factorul activator trombocitar, care împiedică coagularea sângelui. De asemenea extractele din fructele de ienupăr au acţiune antioxidantă.
Cercetările pe animale indică pentru fructele de ienupăr, reducerea glucozei din sânge în diabetul provocat experimental, acest fapt nu s-a testat pe om. Ienupărul şi uleiul volatil se bucură de o îndelungată şi însemnată reputaţie de diuretic în medicina populară, fiind folosit în tratamentul unor tulburări renale şi vezicale.
În aplicări externe, uleiul esenţial diluat se infiltrează în piele, ajutând la calmarea durerilor musculare şi nevralgie. O inhalaţie de vapori, cu ulei volatil de ienupăr, poate fi utilizată în tratamentul bronşitelor şi infecţiilor pulmonare.