FAVICLEAR- LOTIUNE PENTRU COSURI 2 IN 1 70 ml Favisan
FAVICLEAR- LOTIUNE PENTRU COSURI 2 IN 1 70 ml Favisan
Avand in compozitie echinacea, extract de gentiana, stejar, nuca si zinc, lotiunea pentru cosuri 2 in 1 este deopotriva purificator si lotiune tonica, un produs usor de intrebuintat.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 15 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 15 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,30 lei.
FAVICLEAR- LOTIUNE PENTRU COSURI 2 IN 1 70 ml Favisan
Avand in compozitie echinacea, extract de gentiana, stejar, nuca si zinc, lotiunea pentru cosuri 2 in 1 este deopotriva purificator si lotiune tonica, un produs usor de intrebuintat.
Extractul de gentiana si zincul ajuta la controlul productiei de sebum, iar extractul de stejar si nuca asigura o tonifiere eficienta. Echinacea stimuleaza imunitatea la nivel local si insanatoseste tenul iritat si inflamat.
Recomandari: ten cu cosuri, ten iritat, inestetic.
Nu contine parabeni, aluminiu, Phenoxyethanol. Netestat pe animale
Ingrediente: Alcoholum (50% vol), aqua, Gentianae Iutea, Juglandis folium, Quercus robur, glycerin, camphora, Echinaceea angustifolia*, Salicis calba, lactic acid, zinci sulfate.
*ingredient certificat ecologic
Mod de aplicare: Se curata tenul zilnic cu un tampon de vata imbibat cu lotiune.
Rolul componentelor:
Numele său este un tribut adus lui Gentius, un antic rege ilir, despre care se spune că a descoperit proprietățile tonice ale plantelor și a menționat pentru prima oară într-o scriere această plantă medicinală. De mai bine de două mii de ani, gențiana este folosită în toată Europa ca tonic amar, ca anti-toxic și stimulent al funcțiilor ficatului. În medicina populară românească, ocupă un loc de cinste, fiind denumită, în nordul țării, de către vindecătorii populari, “căpitanul buruienilor de leac” și fiind folosită ca tonic digestiv și al întregului organism, precum și ca remediu împotriva diferitelor otrăviri. Despre Pintea Viteazul se spunea că purta mereu cu el o ploscă umplută cu plămădeala rădăcinei de gențiană, pe care o folosea contra “răului la inimă”. Se credea chiar că rădăcina de gențiană, administrată șapte sau nouă zile la rând, are proprietăți exorcizante, scoțând demonii care produc feluritele boli, precum și orice rău din trup.
Ghințura galbenă cum i se mai spune, este o plantă erbacee, perenă, cu o tulpină ce apare abia din anii 5-6 de la vegetație, fistuloasă, cilindrică, goală pe interior. Frunzele sunt ovat eliptice, cu margine întreagă iar florile sunt mari de culoare galbenă, dispuse în cime și înfloresc în iunie-august. În scopuri medicinale se folosește rădăcina (Gentianae radix). Aceasta se recoltează de la plantele de 3-7 ani, în perioada octombrie noiembrie sau în martie.
Gențiana este o plantă medicinală cu acțiune tonic amară, eupeptică și aperitivă datorită principiilor amare ce le conține, cum este gentiopicrină, principala componentă ce se găsește în proporție de 2-3% în produsul vegetal uscat. Planta mai conține glucide, taninuri, alcaloizi, xantone și o cantitate redusă de ulei volatil. Are acțiune tonică și asupra ficatului, vezicii biliare. Este un remediu natural pentru combaterea unor afecțiuni cum ar fi dureri de stomac, balonări, digestie lentă, anorexie, boli de ficat, paraziți intestinali. Se utilizează ca tratament naturist sub sub formă de decoct, tinctură, infuzie, sirop și se poate combina cu ghimbirul, cardamomul și reventul.
Cercetări recente au stabilit că derivații xantonici au acțiune inhibitoare a monoaminoxidazei, ceea ce determină acțiunea antidepresivă a preparatelor de gențiană.