- La reducere!
- -10%
Extract din Mladite de Paducel 50ml PlantExtrakt
Extract din Mladite de Paducel 50ml PlantExtrakt
Extractul gemoterapic este obţinut din mlădiţe proaspete de Păducel (Crataegus oxyacantha) prelucrate conform reţetei farmaceutice de macerat glicerinic.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 37 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 37 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,74 lei.
Extract din Mladite de Paducel 50ml PlantExtrakt
Extractul gemoterapic este obţinut din mlădiţe proaspete de Păducel (Crataegus oxyacantha) prelucrate conform reţetei farmaceutice de macerat glicerinic.
Beneficii:
-Nivele de acţiune: sistem cardiovascular, neurocardiac, neurovegetativ.
-Extractul gemoterapic este obţinut din mlădiţe proaspete de Păducel (Crataegus oxyacantha) prelucrate conform reţetei farmaceutice de macerat glicerinic. Conţine alcool etilic de cereale 18% vol.
-Plantă recoltată ecologic.
-Certificare ecologică EcoInspect Ro-008.
-Sistem cardio-vascular: tonic cardiac, susţine buna funcţionare a inimii; ajută la scăderea tensiunii arteriale; ajută la ameliorarea tulburărilor de ritm cardiac.
-Sistem neurovegetativ: ajută la ameliorarea manifestărilor psiho-somatice de la nivel cardiac din cadrul tulburărilor de menopauză.
Administrare:
Adulţi: în general se începe cu 1 ml, în puţină apă, o dată pe zi, dimineaţa.
În funcţie de valorile tensiunii arteriale, doza se poate creşte la 2-3 ml, în puţină apă, o dată pe zi, dimineaţa; se poate asocia terapiei medicamentoase recomandată de medic.
1 ml=aprox. 25 de picături
Nu se cunosc reacţii adverse sau contraindicaţii.
Rolul componentelor:
Păducelul este un arbust spinos de 2-5 m înălţime, având frunzele împărţite în 2-5 lobi neregulaţi dinţaţi, florile albe formând umbele rare. Creşte în toată Europa la marginea pădurilor şi prin luminişuri şi înfloreşte în aprilie-mai.
Dioscorides menţionează păducelul în lucrarea sa în primul secol D.H. Îl numeşte krátaios, cuvânt care se crede că derivă din grecescul krátys – „greu” sau „puternic” – făcând referire la lemnul său dur. O etimologie alternativă asociază numele cu kratos, însemnând „întotdeauna a fost aici”.
În secolul III Î.H., Theophrastus, îl denumeşte „kunosbatos”, ceea ce a dus la introducerea sa în cărţile medievale de profil (Lonicerus) sub numele de Cynosbatus Theophrasti. Specia denumită monogyna înseamnă monostylus (cu o singură sămânţă).
Teutonii utilizau fructele ca aliment.
Cărţile din Evul Mediu recomandau păducelul pentru colici stomacale şi diaree. Prima sa menţiune privind efectele cadriace a fost făcută de Quercetanus, medicul personal al regelui Henric al IV-lea al Franţei, care a născocit un sirop anti-îmbătrânire din plantă.
Un medic irlandez – Green – a determinat răspândirea reputaţiei sale de medicament pentru inimă în a doua jumătate a secolului XIX; de atunci şi-a menţinut o poziţie fermă în repertoriul fitoterapiei.
Acţiunile sale farmacologice se datorează conţinutului în compuşi fenolici, în special flavonoide cărora li se atribuie multe din proprietăţile plantei.
Păducelul (atât fructele, cât şi frunzele cu flori) produce o tonifiere a cordului şi o scădere a presiunii sangvine, restabilind pulsul şi echilibrul între presiunea sângelui şi activitatea muşchiului cardiac. Efectele sale la nivel cardiovascular, multe dintre ele dovedite ştiinţific, se consideră a fi rezultatul activităţii inotropice, a abilităţii de a creşte integritatea vaselor sangvine şi îmbunătăţirea fluxului sangvin coronarian, şi efectelor pozitive asupra utilizării oxigenului.
Este utilizat tradiţional ca tonic cardiac iar utilizările sale curente, ca suport pentru funcţiile cardiace şi circulatorii, includ tratamentul anginei, hipertensiunii, aritmiilor şi insuficienţei cardiace cronice NYHA II.
Ultimele cercetări au evidenţiat şi activitatea antioxidantă a preparatelor din păducel.
Laboratoarele Plantextrakt au o experienţă de peste 20 de ani în prelucrarea plantelor, cu realizarea de preparate fitoterapice, gemoterapice şi medicamente homeopatice.