Coșul tău
Nu mai sunt produse in coșul tău
- La reducere!
- -10%
Crema pentru Calcaie 75ml Dacia Plant
Crema pentru Calcaie 75ml Dacia Plant
Pentru ingrijrea pielii crapate, aspre, intarite, uscate sau ingrosate.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 26 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 26 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,52 lei.
Crema pentru Calcaie 75ml Dacia Plant
Pentru ingrijrea pielii crapate, aspre, intarite, uscate sau ingrosate.
Beneficii:
-Crema Dacoderm are o textura usoara, revigoranta si are la baza peste 79% ingrediente naturale active, intr-o concentratie ridicta.
-Se absoarbe rapid in piele, iar formula cu extracte de alantoina, menta, masline si uree are efect exfoliant, repara pielea uscata si ingrosata, lasand un miros placut, proaspat si va permite sa va incaltati imediat dupa aplicare, fara efect lipicios.
-fara parfum de sinteza
-fara coloranti artificiali
-fara parabeni
-concentratie mare de ingredient activ - 22,9%
-fara teste pe animale
-repara si elimina pielea uscata si ingrosata;
-are efect exfoliant;
-racoreste pielea piciorului si elimina mirosul neplacut;
-calmeaza mancarimile;
-emolient.
-Crema Dacoderm are o textura usoara, revigoranta si are la baza peste 79% ingrediente naturale active, intr-o concentratie ridicta.
-Se absoarbe rapid in piele, iar formula cu extracte de alantoina, menta, masline si uree are efect exfoliant, repara pielea uscata si ingrosata, lasand un miros placut, proaspat si va permite sa va incaltati imediat dupa aplicare, fara efect lipicios.
-fara parfum de sinteza
-fara coloranti artificiali
-fara parabeni
-concentratie mare de ingredient activ - 22,9%
-fara teste pe animale
-repara si elimina pielea uscata si ingrosata;
-are efect exfoliant;
-racoreste pielea piciorului si elimina mirosul neplacut;
-calmeaza mancarimile;
-emolient.
Compozitie:
Aqua, Urea, Coco-Caprylate/Caprate, Glycerin, Cetearyl olivate, Sorbitan olivate, Croton lechleri resin extract, Benzyl Alcohol, Glycerin, Chlorphenesin, Mentha piperita oil, Ammonium acryloyl-dimethyltaurate/VP Copolymer, Tocopherol acetate, Allantoin, Limonene.
Aqua, Urea, Coco-Caprylate/Caprate, Glycerin, Cetearyl olivate, Sorbitan olivate, Croton lechleri resin extract, Benzyl Alcohol, Glycerin, Chlorphenesin, Mentha piperita oil, Ammonium acryloyl-dimethyltaurate/VP Copolymer, Tocopherol acetate, Allantoin, Limonene.
Administrare:
Se aplica pe pielea piciorului curatata in prealabil, de 2-4 ori pe zi, prin masaj usor pana la patrunderea completa in piele.
Se aplica pe pielea piciorului curatata in prealabil, de 2-4 ori pe zi, prin masaj usor pana la patrunderea completa in piele.
Atentionari:
Alergie la oricare dintre componentele produsului. Se testeaza aplicand pe piele o cantitate mica de crema. Nerecomandat copiilor sub 3 ani. Evitati contactul cu ochii.
Alergie la oricare dintre componentele produsului. Se testeaza aplicand pe piele o cantitate mica de crema. Nerecomandat copiilor sub 3 ani. Evitati contactul cu ochii.
Rolul componentelor:
Urea este un activ bine tolerat de piele, regăsit în preparate cosmetice și dermatologice, apreciat pentru efectul intens hidratant și keratolitic. Este utilizat pentru îmbunătăți textura și aspectul pielii, exfoliază blând și elimină scuamele, reduce rugozitatea și uscăciunea pielii.
Urea este un factor natural de hidratare ce se regăsește în mod natural în piele, localizată acolo unde se leagă umiditatea. Pielea normală conține aproximativ 1% uree, în timp ce în pielea uscată există un deficit de uree. Persoanele cu dermatită atopică sau psoriazis au pielea cu conținut mai redus de uree.
Ureea este un activ cosmetic foarte utilizat și în preparatele dermatologice, îndeosebi pentru aplicații pe pielea afectată de eczeme, dermatite, psoriazis, seboree și alte afecțiuni cutanate. Este un ingredient aprobat pentru utilizarea în cosmeticele bio certificate.
Proprietăți organoleptice: biluțe de culoare albă, miros caracteristic ușor de amoniac dar care nu se resimte în preparatele cosmetice.
Urea este un activ bine tolerat de piele, regăsit în preparate cosmetice și dermatologice, apreciat pentru efectul intens hidratant și keratolitic. Este utilizat pentru îmbunătăți textura și aspectul pielii, exfoliază blând și elimină scuamele, reduce rugozitatea și uscăciunea pielii.
Urea este un factor natural de hidratare ce se regăsește în mod natural în piele, localizată acolo unde se leagă umiditatea. Pielea normală conține aproximativ 1% uree, în timp ce în pielea uscată există un deficit de uree. Persoanele cu dermatită atopică sau psoriazis au pielea cu conținut mai redus de uree.
Ureea este un activ cosmetic foarte utilizat și în preparatele dermatologice, îndeosebi pentru aplicații pe pielea afectată de eczeme, dermatite, psoriazis, seboree și alte afecțiuni cutanate. Este un ingredient aprobat pentru utilizarea în cosmeticele bio certificate.
Proprietăți organoleptice: biluțe de culoare albă, miros caracteristic ușor de amoniac dar care nu se resimte în preparatele cosmetice.
Denumirea ştiinţifică se datorează faptului că înfloreşte aproape tot anul, adică, în vechiul calendar roman, la toate calendele. În franceză, acestea poartă numele de „souci”, cu referire la culoarea plantei, derivat de la „floarea soarelui”. Potrivit unei legende engleze, Fecioarei Maria îi plăcea să-şi împletească în păr gălbenele; de aceea, în limba engleză, aceasta floare este numită „marigold”, însemnând „aurul Mariei”. Practicienii din secolul al XVII-lea o recomandă pentru „întărirea inimii” şi în tratarea variolei şi rujeolei.
Se pot utiliza sub formă de infuzie, decoct, ceaiuri, comprese, spălături, măşti şi produse cosmetice. În funcţie de afecţiunea care se doreşte a fi tratată, gălbenelele pot fi utilizate pentru tratament local (creme, comprese, maşti, spălături) sau pentru tratamente sistemice (decoct, infuzie, ceai etc).
Au capacitatea de a ajuta organismul în lupta împotriva infecţiilor, având acţiuni antiinflamatoare, antiseptice, antibacteriene şi antifungice prin prezenţa saponozidelor şi uleiului volatil. Gălbenelele au acțiune cicatrizantă, emolientă și demulcentă datorită mucilagiilor, care formează geluri vâscoase, formând astfel un strat coloidal protector pentru mucoase și ţesuturi. Efectul cicatrizant al gălbenelelor se datorează carotenoidelor care asigură multiplicarea celulelor precum şi un efect antioxidant benefic împotriva radicalilor liberi.
Un studiu făcut asupra efectelor gălbenelelor asupra unui grup de pacienți cu probleme gastrice, mai exact ulcer gastroduodenal și gastrită hiperacidă; după tratamentul cu gălbenele, rezultatele au arătat dispariția nișei ulceroase la unii pacienți, aciditatea gastrică a scăzut foarte putin, ceea ce a condus la concluzia că gălbenelele acționează în aceste afecțiuni prin vindecarea epiteliului gastric, adică a acelui strat de protecție a stomacului care este lezat de boală. De asemenea se utilizează pentru vindecarea ulcerului bucal, la nivelul gâtului sau venos.
Se pot utiliza sub formă de infuzie, decoct, ceaiuri, comprese, spălături, măşti şi produse cosmetice. În funcţie de afecţiunea care se doreşte a fi tratată, gălbenelele pot fi utilizate pentru tratament local (creme, comprese, maşti, spălături) sau pentru tratamente sistemice (decoct, infuzie, ceai etc).
Au capacitatea de a ajuta organismul în lupta împotriva infecţiilor, având acţiuni antiinflamatoare, antiseptice, antibacteriene şi antifungice prin prezenţa saponozidelor şi uleiului volatil. Gălbenelele au acțiune cicatrizantă, emolientă și demulcentă datorită mucilagiilor, care formează geluri vâscoase, formând astfel un strat coloidal protector pentru mucoase și ţesuturi. Efectul cicatrizant al gălbenelelor se datorează carotenoidelor care asigură multiplicarea celulelor precum şi un efect antioxidant benefic împotriva radicalilor liberi.
Un studiu făcut asupra efectelor gălbenelelor asupra unui grup de pacienți cu probleme gastrice, mai exact ulcer gastroduodenal și gastrită hiperacidă; după tratamentul cu gălbenele, rezultatele au arătat dispariția nișei ulceroase la unii pacienți, aciditatea gastrică a scăzut foarte putin, ceea ce a condus la concluzia că gălbenelele acționează în aceste afecțiuni prin vindecarea epiteliului gastric, adică a acelui strat de protecție a stomacului care este lezat de boală. De asemenea se utilizează pentru vindecarea ulcerului bucal, la nivelul gâtului sau venos.
Măslinul este un arbore originar din Siria și zonele de litoral din Turcia, foarte răspândit și în Grecia continentală și în arhipelagul elen. Este considerat „arborele veșnic roditor”, fiind un arbore cu o longevitate extraordină, având o uimitoare putere de regenerare, dând mereu rădăcini și lăstari noi. Are o tulpină înaltă de 10-20m, florile sunt albe iar fructul este o drupă verde la început, apoi roșie și neagră la maturitate. Înflorește în luna mai. O frumoasă legendă care se referă la apariţia măslinului pe pământ este legată de întemeierea oraşului Atena, viitoarea capitală a Greciei. Se păstrează versiunea că Zeus, stăpânul zeilor din Olimp, a hotărât că va dărui noul oraş acelui zeu care va oferi locuitorilor cel mai folositor dar. Disputa pentru posesia oraşului s-a declanşat între Poseidon, zeul mărilor, şi Atena, zeiţa înţelepciunii. Când Poseidon a lovit cu tridentul său în piatră a început să curgă apă sărată, în timp ce Atena a lovit cu suliţa în pământ, unde a răsărit un măslin. Întrucât locuitorii oraşului au preferat fructele de măslin în locul apei sărate, Zeus a decis acordarea drepturilor asupra noului oraş zeiţei Atena, oraşul urmând să poarte numele de Atena. Se spune că în locul unde s-a născut această legendă s-a păstrat un măslin din care s-au răspândit toţi măslinii existenţi pe coastele stâncoase ale Greciei. Ca plantă medicinală, măslinul a fost intens studiat pentru diversele proprietăți terapeutice. Atât frunzele cât și fructele (măsline) au o compoziție bogată și sunt utilizate în diverse patologii. Măslinele sunt foarte bogate in fier, dar și o sursă prețioasă de vitamina E, fibre și cupru. Măslinele au în compoziția lor grăsimi monosaturate, care fac din acestea un aliment prețios în combaterea afecțiunilor cardiace. Vitamina E este un antioxidant puternic astfel încât consumul de măsline sau de ulei de măsline echivalează cu un medicament care combate afecțiunile cardiovasculare și procesele de îmbătrânire celulară ca urmare a acțiunii radicalilor liberi. Datorită fibrelor pe care le conține, măslinele sunt deosebit de prețioase pentru un sistem digestiv sănătos. Despre măsline se mai poate spune ca au un puternic efect antiinflamator, ceea ce le face eficiente în combaterea și ameliorarea simptomelor în astm, afecțiuni reumatismale și artrită. Prin procesare, din măsline se extrage unul din cele mai sănătoase uleiuri vegetale, folosit atât în bucătărie cât și de leac împotriva multor afecțiuni, interne sau externe. Despre uleiul de măsline Homer spunea că este „aurul lichid” al vremii, dovadă că din vechime era cunoscut și apreciat pentru calitățile sale. Frunzele de măslin au acțiune antihipertensivă (ajută la scăderea presiunii sângelui și îmbunătățește funcția aparatului circulator), diuretică, emolientă, nutritivă, laxativă, hipocolesterolemiantă (îmbunătățesc echilibrul găsimilor din sânge), antioxidantă (inhibarea activității oxidazelor), antibacteriană, antivirală, antifungică. Sunt bogate iridoide monoterpene (6-9% oleoropină, ligustrozida, oleozida și esterul său) și fitosteroli (oleostranol, steroleozid).
Nicio recenzie