- La reducere!
- -10%
Crema Antivergeturi Viva Natura
Crema Antivergeturi cu Unt de Shea si Catina 250ml Viva Natura
Datorită compoziţiei bogate în uleiuri naturale şi ingrediente active Crema antivergeturi cu unt de shea şi cătină Vivanatura are un puternic efect asupra straturilor profunde ale pielii, ajutând la restaurarea funcţiilor celulareşi a unei microcirculaţii corecte.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 81 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 81 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,62 lei.
Crema Antivergeturi cu Unt de Shea si Catina 250ml Viva Natura
Descriere
Vergeturile sunt afecțiuni inestetice ale pielii care nu au manifestări dureroase, fiind în special o problemă de ordin cosmetic.
Vergeturile se formează în urma ruperii țesuturilor subcutanate (a fibrelor conjunctive)datorită întinderii rapide a ţesutului. Ele au aparența unor cicatrici rozalii sau roşiatice, iar apoi se estompează, devenind cu câteva tonuri mai deschise decât culoarea naturală a pielii.
Vergeturile apar de obicei la majoritatea femeilorînsărciante, mai ales la nivelul coapselor şi abdomenului, de asemenea la adolescentele aflate la pubertate, la persoanele cu fluctuaţii în greutate.Zonele de risc unde vergeturile apar de cele mai multe ori sunt coapsele, şoldurile, gambele, fesele, sânii, abdomenul sau partea superioară a braţelor.
Vergeturile pot fi prevenite, dar şi tratate în primele faze de apariţie, iar cu cât acţionăm mai repede asupra lor cu atât şansele să dispară sunt mai mari.
Datorită compoziţiei bogate în uleiuri naturale şi ingrediente active Crema antivergeturi cu unt de shea şi cătină Vivanatura are un puternic efect asupra straturilor profunde ale pielii, ajutând la restaurarea funcţiilor celulareşi a unei microcirculaţii corecte.
Untul de shea are un rol regenerant asupra pielii, se absoarbe usor şi stimulează sinteza de colagen datorită acizilor graşi şi a vitaminelor pe care le conţine.
Uleiul de cătină are un puternic efect antioxidant şi este recunoscut pentru concentraţia mare de vitamina C pe care o conţine şi care este esenţială pentru formarea fibrelor de colagen.
Uleiul de macadamia este apreciat datorită efectelor sale de restructurarea pielii degradate, acicatricilor ajutând astfel la ameliorarea vergeturilor.
Uleiul de germeni de grau ajută la regenerarea celulară, hrăneşte şi tonifică pielea.
Extractul din gotu kola(Centella Asiatica) corectează imperfecţiunile pielii şiprevineîmbătrânirea. Gotu Kola este privităca fiind una dintre cele mai puternice reîntineritoare plante din medicina ayurvedică.
Crema are un conținut bogat în ingrediente de foarte bună calitate (conține 12 uleiuri presate la rece printre care enumerăm și uleiul de susan, uleiul de migdale, uleiul de sâmburi de dovleac) și extracte din 24 de plante.
Crema antivergeturi Vivanatura previne apariţia vergeturilor şi stimulează regenerarea celulară.Se aplică pe zonele predispuse, pe abdomen, fese, şolduri, sâni, masându-se până la absorbţia completă. Masajul se realizeaza încă din primele luni ale sarcinii.Crema este recomandatăşi persoanelor cu fluctuaţii de greutate sau care urmeaza o dietă.
Ingrediente
Aqua (apa), Butyrospermum parkii butter (unt de Shea), Aethilicum alcohol, Olea europaea oil (ulei de masline),
Triticum aestivum germ oil (ulei de germeni de grau), Meadowfoam estolide (de origine naturala din planta Limnanthes alba –
Meadowfoam), Phenoxyethanol, Ethyhexyglicerin, Sesamum indicum seed oil (ulei de susan), Glyceryl Stearate Citrate,
Xanthan gum, Citrus aurantium dulcis oil (ulei de portocale dulci), Sodium Polyacrylate,Hydrogenated Polydecene
,Trideceth-6, Glycerin, Citrus limon oil (ulei de lamaie), Zingiber officinale root oil (ulei de ghimbir),Prunus amygdalus dulcis oil
(ulei de migdale), Hippophaea Rhamnoides oil (ulei de catina), Mentha spicata herb oil (ulei de spearmint), Tocopherol,
Curcubita pepo seed oil (ulei de samburi de dovleac), Aloe vera callus extract, Macadamia seed oil (ulei de samburi de
macadamia), Centella asiatica extract (gotu kola), Malus domestica bark extract (extract din coaja mar), Vaccinium myrtillus
leaf extract (afin), Cynara scolymus extract (anghinare), Ocimum basilicum herb extract(busuioc), Carum carvi seed extract
(chimen), Equisetum arvense extract (coada calului), Coriandrum sativum extract (coriandru), Laurus nobilis leaf extract
(dafin), Fraxinus excelsior leaf extract (frasin), Calendula officinalis extract (galbenele), Rosa canina flower extract (maces),
Populus nigra extract ( muguri de plop negru), Salix alba leaf extract (salcie), Cinnamomum casia extract (scortisoara), Inula
helenium extract (iarba mare), Salvia sclarea extract (iarba Sfantului Ioan), Artemisia abrotanum extract (Lemnul Domnului),
Cassia angustifolia extract (Senna), Coffea arabica leaf/seed extract, Camelia sinensis extract(ceai verde) Paullinia cupana
fruit powder (guarana), Aesculus hippocastanum extract (castan), Hamamelis virginiana extract.
Rolul componentelor:
Producatorii de cosmetice amesteca aceasta substanta naturala cu alte ingrediente naturale. Untul de shea este ideal pentru aplicarea locala a produselor cosmetice si medicinale, pentru ca se topeste in contact cu pielea si este usor de absorbit de aceasta, fara a lasa tenul gras.
Exista mai multe metode, diferite, de extractie prin care untul de shea poate fi obtinut din nuci si exista mai multe varietati de unt de shea.
Brut sau nerafinat - In acest caz untul de shea se va extrage folosind doar apa. Culoarea sa va varia in functie de tipul nucilor utilizate. Culoarea sa ar ptuea fi de la crem sau alb, spre gri sau galben. Aceasta este formula naturala a untului de shea care va avea de obicei o aroma distincta asemanatoare cu gustul nucii.
Rafinat - In acest caz, untul de shea este inalt procesat. Poate fi filtrat si deodorizat, dar componentele sale naturale nu vor fi afectate. In unele situatii, culoarea naturala si aroma untului de shea ar putea fi eliminate.
Inalt rafinat sau procesat - In acest caz folosti alte substante decat apa, pentru a creste cantitatea de unt, cum ar fi de exemplu, solventul numit hexan. Culoarea acestui produs va fi de un alb pur.
Cel mai bine ar fi sa utilizati doar untul de shea nerafinat sau brut, pentru a beneficia din plin de efectele sale pozitive asupra sanatatii si sa evitati mai ales untul de shea extras cu ajutorul solventilor.
Untul de shea in stare naturala are o aroma pe care majoritatea oamenilor o considera placuta. Pe masura ce se invecheste, aroma acestuia se va estompa. Untul de shea este destul de stabil atunci cand este pastrat in mod corespunzator, in caz contrar poate rancezi.
Untul de shea nu ar trebui sa aiba miros mucegait sau putred, indiferent de vechime. Daca vi se pare ca aroma sa naturala dispare prea repede, puteti incerca unt inalt rafinat de shea, care a fot filtrat prin argila pentru a se elimina aroma sa naturala.
Calitatile curative ale untului de shea se datoreza prezentei a multipli acizi grasi si steroli, anume acid oleic, acid stearic, palmitic si linoleic. Aceste componente liposolubile sunt nonsaponifiabile, ceea ce inseamna ca nu pot fi supuse saponificarii sau convertite in sapun atunci cand sunt introduse in mediul alcalin. Gratie acestei proprietati untul de shea are o actiune vindecatoare accentuata a pielii.
Untul de shea contine mai multe derivate de acid cinamic, un compus frecvent intalnit in scortisoara. Untul de shea are efecte antiinflamatorii, iar in plus unul din compusii sai impiedica dezvotlarea tumorilor.
Untul de shea contine vitaminele A si E, precum si catechine, antioxidanti din plante care se regasesc si in ceaiul verde. Desi nu este clar cat de bine sunt absorbite in piele vitaminele A si E din untul de shea, exista dovezi care demonstreaza ca esterii acidului cinamic din untul de shea ajuta la prevenirea deteriorarii pielii de catre radiatiile ultraviolete.
Originea în timp a cultivării şi utilizării cătinei nu este cunoscută, ea a fost utilizată medicinal în China, Mongolia şi Tibet de cel puţin 12 secole pentru multe afecţiuni.
Fructele sunt pe larg folosite în lumea întreagă, putând fi consumate sub formă de sucuri, siropuri, sosuri, jeleu sau marmeladă, sau amestecate cu lapte sau brânză.
În 1988 China a desemnat băuturile din cătina pentru sportivi ca băuturi oficiale pentru atleţii săi la Olimpiada de la Seul. Cosmonauţii ruşi au primit suplimente constând în băuturi pe bază de cătină pentru îmbunătăţirea sănătăţii şi a rezistenţei la stres în spaţiu.
Ca multe alte fructe, şi cele de cătină sunt bogate în vitamine (A, C, E şi K) şi o varietate de bioflavonoide şi carotenoide, alături de o combinaţie de acizi organici care se presupune că contribuie la presupusele proprietăţi anticarcinogenice.
Având efecte tonice, energizante, hepatoprotectoare, de vindecare a rănilor, de stimulare a imunităţii şi antioxidante, fructele de cătină sunt utile ca tonic general, într-o largă varietate de afecţiuni, în boli inflamatorii, pulmonare, afecţiuni hepatice, ulcer stomacal, afecţiuni metabolice, la prevenirea răcelilor, a bolilor cardiovasculare, şi la reducerea efectelor secundare ale tratamentelor în cancer; ajută la vindecarea rănilor şi multor afecţiuni cutanate, susţine sănătatea pielii.
Activitatea antioxidantă este bine documentată şi stă la baza potenţialului anti-îmbătrânire al fructelor de cătină.
Catina este unul dintre cele mai puternice vitaminizante si antioxidante naturale.
Puterile ei de a reface organismul si de a stimula imunitatea sunt cunoscute de mii de ani.
In medicina traditionala romaneasca fructul de catina se utilizeaza datorita proprietatilor tonifiante generale, antiscorbutice, astringente si bactericide in diferite tipuri de afectiuni: avitaminoze, diaree, anemii, boli de ficat, astenie de primavara etc.
Datorita efectului bactericid se recomanda in infectii gastrointestinale si cutanate (stimuleaza epitelizarea tesuturilor).
De asemenea, planta se mai foloseste in geriatrie si oncologie (ca intaritor).
Uleiul extras din coaja fructelor are actiune antiinflamatoare, fiind recomandat in ulcere, afectiuni ginecologice si arsuri.