Ceai Ochi protejati O141 20 plicuri cu snur Fares
Ceai Ochi protejati O141 20 plicuri cu snur Fares

Ceai Ochi protejati O141 20 plicuri cu snur Fares

Ceai Ochi protejati O141 20 plicuri cu snur Fares

Contribuie la îmbunătățirea acuității vizuale, crește capacitatea de adaptare a ochiului la lumină și întuneric, antioxidant – protejează retina de radicalii liberi și radiațiile UV.

Mih3966
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
9,49 lei
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 9 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 9 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,18 lei.


 

Ceai Ochi protejati O141 20 plicuri cu snur Fares

Contribuie la îmbunătățirea acuității vizuale, crește capacitatea de adaptare a ochiului la lumină și întuneric, antioxidant – protejează retina de radicalii liberi și radiațiile UV.

Tip produs: Supliment alimentar

Greutate netă: 30 g

Condiții de păstrare: La loc uscat și la temperatura mediului ambiant

BENEFICII

• contribuie la îmbunătățirea acuității vizuale, crește capacitatea de adaptare a ochiului la lumină și întuneric, protejează retina de radiații (UV, televizor, monitor, telefon mobil).

Ingrediente:

- Flori de hibiscus (Hibisci flos) 30%

- Flori de crăițe (Tagetes flos) 15%

- Morcov (Dauci radix) 15%

- Silur (Euphrasiae herba) 10%

- Afine (Myrtilli fructus) 10%

- Cătină (Hyppophae fructus) 10%

- Coacăze negre (Ribi nigri fructus) 10%

Mod de administrare:

Copii de peste 6 ani: 1 - 2 căni cu ceai pe zi

Adulți: 2 - 3 căni cu ceai pe zi.

A nu se consuma continuu o perioadă mai lungă de 3 luni.

Preparare: peste 1 plic se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10 - 15 minute la infuzat.

Sarcină şi alăptare:

Se poate consuma.

Rolul componentelor:

Hibiscusul este o planta care face parte din familia Malvaceae, din care mai fac parte arborele de cacao si bumbacul. Numele sub care este cunoscuta aceasta floare este derivat din limba greaca si inseamna "nalba mare". In prezent exista peste 200 de pecii ale acestei plante, renumite pentru florile lor mari. Floarea de hibiscus este originara din nodul Africii si sud-estul Asiei.

Hibiscusul este cultivat in regiunile tropicale si subtropicale, in special in Sudan, Egipt, Thailanda, Mexic si China. Poate creste pana la 4,5 m inaltime, sub forma de copac sau de tufa, dar cresterea poate fi controlata si redusa la inaltimea dorita. Datorita continutului ridicat de vitamina C si antocianozide, in Malaezia, se foloseste sucul proaspat obtinut din caliculele plantei. In medicina ayurvedica radacinile sunt utilizate pentru vindecarea tusei si ca tratament naturist impotriva caderii parului sau a albirii acestuia.

Florile mari, care de obicei sunt rosii, cu un singur rand de petale sau cu mai multe, au făcut ca planta sa poarte si numele de "trandafir". Hibrizii pot avea flori uriase, uneori cu diametrul pana la 25 cm. Culorile florilor la hibrizi variaza de la rosu pana la galben si oranj si de asemenea exista diverse combinatii de nuante.

Chiar daca florile dureaza doar o zi (uneori doua zile), Hibiscusul face multe flori, mai ales daca mediul ii prieste. Totusi, toamna si iarna, cand lumina scade, isi reduce productia de flori, insa din februarie, incepe cu forte proaspete un nou sezon de crestere/inflorire.

Planta de Hibiscus este foarte apreciata in intreaga lume, recent si in tara noastra deoarece din florile acestei specii se prepara infuzii, decocturi si bauturi cu proprietati calmante si reconfortante, care combat efectele stresului. De asemenea, datorita coloritului sau intens, floarea de hibiscus poate fi folosita cu succes si in realizarea unor decoruri, atat pentru casa, cat si pentru gradina.

Ceaiul de hibiscus este delicios, cu o culoare rosie accentuata, fiind consumat cu regularitate in tari precum Egipt, Jamaica, Thailanda, Mexic, Sudan, India si Insulele din Oceanul Pacific. Gustul sau este placut, acrisor, cu o savoare unica si poate fi indulcit cu miere sau cu zahar. Cercetarile au demonstrat beneficiile importante pentru sanatate ale ceaiului, pe care civilizatiile antice le-au descoperit si utilizat aproape instinctiv.

Ceaiul de hibiscus este recunoscut pentru gustul sau acru, fiind asociat deseori cu ceaiul de merisor. Astazi, ceaiul de hibiscus este disponibil in diverse variante, si poate fi consumat atat cald, cat si sub forma de ceai rece.

Reduce colesterolul  - Hibiscusul este o planta ce se gaseste in multe amestecuri de ceaiuri, deoarece are multe proprietati calmante si benefice organismului uman. Ceaiul acrisor de hibiscus reduce considerabil colesterolul total si colesterolul rau (LDL) din sange, crescand, totodata, nivelul de HDL, colesterol bun la pacientii cu tulburari metabolice, cum ar fi pacientii cu diabet. Datorita proprietatilor sale antioxidante, hibiscusul poate proteja inima de boli deoarece lupta impotriva colesterolului crescut si previne distrugerea vaselor de sange. Ceaiul de hibiscus este numai bun pentru persoanele care sufera de diabet conform unorcercetatori; acestia au demonstrat ca efectele hipoglicemice si hipolipidemice ale ceaiului contribuie la modul in care este controlata aceasta boala.

Combate simptomele racelii - In cazul in care ai probleme cu sistemul imunitar, ceaiul de hibicus poate imbunatati functiile de autoprotectie ale organismului datorita continutului bogat in acid ascorbic cunoscut si sub denumirea de vitamina C. Aceasta este vitamina care stimuleaza activitatea sistemului tau imunitar, protejandu-te astfel de boli precum raceala. De asemenea, proprietatile antiinflamatoare si antibacteriene ale ceaiului lupta impotriva anumitor infectii.

Imbunatateste digestia - Multi oameni beau ceai de hibiscus pentru a-si imbunatati digestia. Din moment ce are proprietati diuretice, acesta este, de asemenea, utilizat pentru a trata constipatia, lucru ce va ajuta sa pierdeti in greutate, sa va imbunatatiti starea de sanatate a sistemului gastro-intestinal si sa evitati cancerul colorectal.

Scade tensiunea arteriala - Persoanele care sufera de anumite boli cardiovasculare pot folosi ceaiul de hibiscus pentru a evita presiunea arteriala ridicata. Aceasta planta este benefica pentru lupta impotriva infarctului si a anevrismelor arterelor intrucat la baza aparitiei acestora poate sta chiar hipertensiunea care poate fi combatuta de catre consumul de ceai. Proprietatile antiiflamatoare ale hibiscusului sunt cele care pot reduce tensiunea ateriala in cazul in care ceaiul este consumat zilnic timp de cateva saptamani.

Combate anxietatea - Flavonoidele din compozitia hibiscului au rolul de a imbunatati starea psihica, ajutand la prevenirea depresiei si a anxietatii. Ele stimuleaza eliberarea de endorfine; acestea sunt produse de catre anumite celule din sistemul nervos central si sunt responsabile pentru senzatia de fericire pe care o simti. Acest ceai are si un efect calmant intrucat incurajeaza relaxarea mintii in momentele tensionate.

 Lupta impotriva cancerului - Hibiscusul contine acid protocatehic, substanta care pe langa actiunea sa antimicrobiana are proprietati antioxidante. Un studiu sustinut in Taiwan a aratat ca aceasta planta poate incetini procesul prin care apar celulele canceroase; acesta este rezultatul faptului ca hibiscusul poate declansa degradarea celulelor care prezinta o amenintare pentru organism.

 Intareste sistemul imunitar – Datorita continutului ridicat de vitamina C, ceaiul de hibiscus are un rol important in intarirea sistemului imunitar.

​Are grija de ficat  -  Tratarea bolilor aparute la ficat nu este tocmai usoara, insa incluzand in meniul tau anumite alimente poti ajuta organismul sa lupte impotriva degradarii organului. Antioxidantii continuti de hibiscus permite ficatului sa filtreze eficient substantele nocive, contribuind in timp la detoxifierea organismului de care este nevoie pentru a avea un ficat sanatos.

In ciuda multiplelor beneficii pentru sanatate ale acestui ceai, el este totusi contraindicat femeilor insarcinate. Specialistii din domeniul sanatatii considera ca ceaiul de hibiscus poate stimula aparitia menstruatiei si astfel sa conduca la un avort spontan. Si femeile care alapteaza nu ar trebui sa consume acest ceai fara avizul medicului. Consumat excesiv are efect de reducere a fertilitatii.

Dacă bei ceai de hibiscus o perioada lunga de timp, exista riscul ca nivelul estrogenului sa scada simtitor. Asadar, este indicat sa eviti consumul acestui ceai daca iei pilule contraceptive sau in cazul in care vrei sa ramai insarcinata. Nici persoanele care au tensiunea arteriala mica nu ar trebui sa consume acest tip de ceai. De asemenea, se recomanda prudenta cand se prepara, pentru ca o cantitate mare de hibiscus poate produce efecte halucinogene. Ceaiul de hibiscus poate fi gasit ca atare sau in componenta ceaiurilor din fructe de padure carora le imprumuta din gustul sau specific-acrisor si mirosul placut, parfumat.

Crăiţele sunt native în America Centrală. În secolul XVI seminţele acestei plante au fost pentru prima dată transportate în Europa de către exploratorii portughezi, şi curând planta a devenit piesă principală în bordurile ornamentale, astfel, deja în secolul XIX era considerată o floare „old fashion”. Primul hibrid intraspecific de crăiţe a fost realizat în 1939 la Burpee Seed Company, o companie din Satele Unite, iar de atunci, hibrizii de crăiţe au fost dezvoltaţi, apărând hibrizi cu inflorescenţe mai bogate, mai variat colorate. Prima crăiţă cu flori pur albe a fost creată în 1975, după o muncă de ani de zile, de către grădinarul Alice Vonk, care a câştigat pentru aceasta un premiu de 10 000 dolari.

Florile de crăiţe sunt folosite alimentar ca şi condiment şi aromatizant, fiind o sursă foarte bogată de carotenoide, cu aplicaţie în industria alimentară.

În China inflorescenţele unei specii africane de crăiţe (T. Erecta) sunt folosite pentru răceli, tuse spastică, colici, oci inflamaţi şi mastite, de obicei sub formă de decoct.

La noi, în medicina populară, „ceaiul de flore, se beu pentru tuse cu înăduşelă … pentru gălbinare, … se fac scăldături la copii”.

Importanţă farmaceutică prezintă florile ligulate şi tubuloase separate de receptacul, Tagetes flos sine receptaculis utilizate în special pentru extragerea şi izolarea industrială a carotenoidelor (heleniena – dipalmitatul de luteină).

Heleniena creşte capacitatea de adaptare a ochiului la variaţia intensităţii luminoase, şi alături de xantinele prezente în această floare, creşte viteza de adaptare a ochiului la întuneric şi acuitatea vizuală, fiind recomandată în miopie, hemeralopie, retinită pigmentară.

Într-un studiu ştiinţific realizat în Pakistan, pe compuşin extraşi din Tagetes patula, plantă recunoscută în medicina populară locală pentru proprietăţile sale medicinale şi pesticidale, în căutarea unor compuşi mai eficienţi dar netoxici cu potenţial antioxidant, s-a demonstrat că extractul şi fracţiunile polare din plantă posedă proprietăţi antioxidante semnificative cu efect nontoxic.

Într-un alt studiu ştiinţific realizat în India, efectuat pe trei cultivarii diferite de flori de crăiţe (crăiţe portocalii, galbene şi roşii), au fost analizate şi comparate conţinutul în luteină, şi activitatea antioxidantă ale extractelor din flori. Crăiţele portocalii au prezentat conţinutul cel mai ridicat de luteină. Au fost de asemenea cele mai eficiente împotriva peroxidării lipidelor şi în activitatea de neutralizare a radicalilor hidroxil. Degradarea celulelor hepatice în reacţia Fenton cu catalizator de fier cauzată de radicalii liberi a fost redusă de către extractele din florile de crăiţe. S-a concluzionat că florile de crăiţe din varietăţile indiene pot fi efectiv utilizate pentru producerea esterului de luteină, care poate fi folosit ca supliment alimentar sau ca sursă accesibilă de antioxidanţi naturali.

Stoc
In Stoc Furnizor - Livrare in 3-5 zile lucratoare
Cantitate
20 plicuri
Forma de prezentare
Cutie
De fapt, tradiţiile dacice au prins contur chiar mai devreme, prin înfiinţarea primei farmacii din Orăştie, „La Leul de Aur”, consemnată în anul 1697.
Două secole mai târziu, la conducerea farmaciei îl găsim pe Andrei Farago, un farmacist vizionar, personalitate marcantă în lumea ştiinţifică din perioada interbelică.
Pasiunea sa pentru plantele medicinale, dar şi pentru lucrurile bine şi corect făcute, au dus la trecerea înţelepciunii populare sub semnul ştiinţei, prin fondarea, în anul 1929, a firmei „Digitalis, Prima Companie Română pentru cultivarea plantelor medicinale Orăştie”, care astăzi poartă numele Fares.
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare