- La reducere!
- -10%
CEAI MUNTELE GRECESC ECO 40gr SONNENTOR
CEAI MUNTELE GRECESC ECO 40gr SONNENTOR
Ceaiul Muntele Grecesc este alegerea potrivită când năzuiți o vacanță. Oferă un sentiment relaxant în sistemul digestiv.
Știați? Dacă credeați că Ceaiul Muntele Grecesc este răspândit doar în Grecia, vă înșelați! Este nativ în toată zona mediteraneană. Denumirea nu se referă la originea plantei ci pur și simplu este numele acesteia, se aseamănă cu salvia.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 24 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 24 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,48 lei.
CEAI MUNTELE GRECESC ECO 40gr SONNENTOR
Ceaiul Muntele Grecesc este alegerea potrivită când năzuiți o vacanță.
Oferă un sentiment relaxant în sistemul digestiv.
Vă veți simți inspirat de verva Mediteraneeană și gustul floral și plin de viață.
Știați? Dacă credeați că Ceaiul Muntele Grecesc este răspândit doar în Grecia, vă înșelați! Este nativ în toată zona mediteraneană. Denumirea nu se referă la originea plantei ci pur și simplu este numele acesteia, se aseamănă cu salvia.
Denumire Latină: Sideritis Scardica
Mod de utilizare: Pentru o cana de ceai, turnati apa fierbinte peste o lingurita de ceai.
Timp infuzare: max. 10 minute / Temperatura apei: 100°C
Forma de prezentare: 40g.
Compozitie: 100% Ceai Muntele Grecesc Ecologic
100% Bio Ecologic
Ambalat manual
Ambalaj compostabil
Rolul componentelor:
Sideritis Scardica - muntele grecesc, denimită popular şi iarba de fier sau ceaiul ciobanului, îşi are originea în două mici zone din munţii Bulgariei. Acolo creşte la peste 1.500 de metri altitudine. Este o plantă de talie mică, perenă. Se dezvoltă mai mult pe orizontală şi face o tufă care se multiplică pe orizontală. Specialiştii de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău au avut nevoie de peste opt ani pentru a o adapta climei şi solului din România. Planta are o rezistenţă deosebită la temperaturile scăzute, precum şi la căldură, datorită rădăcinii sale puternice şi adânci. Performanţa specialiştilor de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău de a aclimatiza această plantă unică în Europa.În urma analizelor, s-a demonstrat că iarba de fier are o compoziţie chimică deosebită, având cupru, zinc, magneziu, cobalt, fier, seleniu, calciu, precum şi sodiu şi potasiu. ”Popular mai este denumită iarba de fier tocmai datorită conţinutului ridicat de fier, dar şi pentru prevenirea unei boli care nu poate fi tratată până în prezent, Alzheimer. Specialiştii spun că are capacitatea de a elimina proteinele reziduale care se acumulează între neuroni”, spune cercetătorul Costel Vânătoru.
Din Sideritis Scardica se obţin cele mai rafinate ceaiuri din lume, iar datorită proprietăţilor sale numeroase a fost folosită chiar în programul spaţial al Uniunii Sovietice.
La prepararea ceaiurilor sunt folosite frunzele şi florile, acestea din urmă fiind însă mai valoroase prin concentraţia mai mare de substanţe benefice.
Pentru înfiinţarea culturilor sunt recomandate răsadurile, aceasta fiind cea mai eficientă metodă de plantare. Răsadul se poate semăna în câmp după cel puţin două luni, în general după mijlocul lunii aprilie.