- La reducere!
- -10%
Ceai Isop 50g Fares
Ceai Isop 50g Fares
Ajută la calmarea iritaţiilor gâtului, faringelui şi corzilor vocale
Suport pentru sănătatea oaselor şi articulaţiilor.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 6 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 6 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,12 lei.
Ceai Isop 50g Fares
Ajută la calmarea iritaţiilor gâtului, faringelui şi corzilor vocale
Suport pentru sănătatea oaselor şi articulaţiilor.
Beneficii:
-ajută la reducerea disconfortului şi iritaţiilor căilor respiratorii superioare (nas, laringe)
-contribuie la uşurarea respiraţiei prin fluidizarea, colectarea şi eliminarea secreţiilor bronşice, şi eliberarea căilor respiratorii
-ajută organismul să se protejeze împotriva microorganismelor potenţial patogene
-susţine pofta de mâncare şi o digestie uşoară, contribuie la reducerea balonărilor şi a disconfortului abdominal
-susţine funcţiile de excreţie ale organismului
-favorizează epitelizarea
-util pentru sănătatea articulaţiilor.
Compozitie:
-partea aeriana a plantei Hyssopus officinalis L., fam. Labiatae care contine ulei esential, tanini, principii amare, flavonoide, acizi fenolici, triterpene.
Administrare:
Se fierbe 1 linguriţă plantă la 200 ml apă timp de 5-10 minute, apoi se strecoară.
Se beau 2-3 cani cu ceai pe zi.
Atentionari:
Nu se administrează în sarcină şi alăptare
Rolul componentelor:
Subarbust de talie mică, originar din sudul Europei, prezintă tulpini dese ce dau aspect de tufă, frunze opuse, alungit lanceolate, întregi, de 2-4 cm lungime, lucioase. Florile roz, violacee sau albe, sunt grupate în inflorescenţe spiciforme. Părţile aeriene se recoltează în perioada înfloririi, din iunie până în august.
Plantă cunoscută din antichitate, numele Hyssopus provenind din grecescul hyssopos şi din cuvântul ebraic esob însemnând „iarbă sfântă”. Era privit ca simbol al purificării fiind astfel utilizat în ritualuri de purificare a bisericilor; era plantat în grădinile mănăstirilor şi apărea în picturile religioase simbolizând umilinţa.
Se presupune că a fost răspândită în Europa de către călugării benedictini în jurul secolului X.
În scrierile din secolul XVII este citată utilizarea lui aromatizant al camerei bolnavilor, pentru stoparea răspândirii infecţiilor şi pentru „curăţarea” leprosilor.
Binecunoscut ca plantă aromatizantă în arta culinară, timp de secole a fost folosit şi ca plantă medicinală în tuse şi catar respirator.
A fost plantă oficială în unele din farmacopeele din Europa.
Tradiţional isopul este utilizat ca expectorant pentru a ajuta eliminarea excesului de mucus din căile respiratorii, ca plantă tonic digestivă, şi pentru reducerea flatulenţei. Prezintă un efect pozitiv în cazul infecţiilor respiratorii. Frunzele sale au efect antiseptic, antitusiv, astringent, carminativ, diaforetic, emenagog, expectorant, pectoral, sedativ, stimulent, stomahic, tonic, vasodilatator.
O compresă realizată din frunzele proaspete poate fi folofită pentru vindecarea rănilor.
Extractul din frunze de isop are efect antimicrobian, antiviral (herpes simplex) şi spasmolitic mediu.
Responsabil pentru acţiunile isopului este în principal uleiul volatil ce conţine 1-pinocamfonă, izocamfonă, pinocarvonă, alfa- şi beta-pinen; pe lângă acestea, isopul conţine taninuri, principii amare şi flavonoide.
Compoziţia chimică dă plantei un miros aromatic pronunţat şi un gust amărui camforat.
Studii recente au revelat proprietăţi antioxidante valoroase în scop culinar şi medicinal.