- La reducere!
- -10%
CEAI FARA STRES ECO 40 g SONNENTOR
CEAI FARA STRES ECO 40g SONNENTOR
A lasa grijile deoparte necesita practica! In aceasta lume plina de agitatie, stres si griji, trebuie sa ne amintim ca avem nevoie de relaxare, iar ceaiul “Fara Stres!” va ajuta, fiind un amestec 100% natural de frunze de florea soarelui, ovaz verde, roinita, galbenele, petale de floarea soarelui, monarda, flori de soc, albastrele, petale de trandafir.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 25 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 25 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,50 lei.
CEAI FARA STRES ECO 40g SONNENTOR
A lasa grijile deoparte necesita practica! In aceasta lume plina de agitatie, stres si griji, trebuie sa ne amintim ca avem nevoie de relaxare, iar ceaiul “Fara Stres!” va ajuta, fiind un amestec 100% natural de frunze de florea soarelui, ovaz verde, roinita, galbenele, petale de floarea soarelui, monarda, flori de soc, albastrele, petale de trandafir.
Acest ceai galben delicat de plante stralucitoare are o aroma dulce cu o nota florala fina. Are gust de lamaie inflorata si racoritoare. Aceste caracteristici completeaza perfect mesele usoare de vara, prajiturile, sorbeturile si creatiile cu branza proaspata.
Mod de utilizare: Pentru o cana de ceai, turnati apa fierbinte peste un pliculet de ceai.
Timp infuzare: max. 10 minute, temperatura apei: 100°C.
Compozitie:
- Roinita Ecologica,
- Frunze de mur Ecologic,
- Ovaz verde Ecologic,
- Galbenele Ecologice,
- Flori de Soc Ecologice,
- Petale de floarea-soarelui Ecologica,
- Albastrele Ecologice,
- Petale de trandafiri Ecologic.
Forma de prezentare: 40g.
100% Bio Ecologic
Ambalat manual
Ambalaj compostabil
Rolul componentelor:
Roinita - numită şi Melissa, această plantă şi-a primit numele de la mierea parfumată pe care albinele o fac din florile ei: anticii greci credeau că mierea de roiniţă era nectarul, hrana privilegiată a zeilor olimpieni. În Evul Mediu, faimosul medic Paracelsus a numit roiniţa „elixirul vieţii” datorită efectului său calmant asupra inimii.
„Este tonică, [...] ajută digestia; [...] stimulează sistemul nervos pe care îl fortifică şi [...] induce starea de bună dispoziţie.” A. Gautier, Manuel des plantes medicinales, 1822.
Roiniţa sau „iarba stuparului” este cunoscută din antichitate, primul care a descris-o fiind medicul Eladei – Dioscoride-Pedanios, în sec. I e.n., care îi menţiona şi unele proprietăţi terapeutice. Fiind o plantă meliferă, este vizitată frecvent de albine. De altfel, numele ştiinţific de „Melissa” derivă din cuvîntul grecesc „Melitta”, care înseamnă albină.
Este o plantă medicinală bienală care creşte în soluri cu fertilitate ridicată, mai ales în sud-vestul ţării, dar şi în Banat. Tulpinile bogate ale roiniţei formează tufe înalte. Frunzele sunt lungi şi late, cu peri scurţi şi albi. În scop fitoterapeutic se folosesc frunzele sau planta cu inflorescenţă. Florile au culoare albă sau alb gălbuie. Mirosul seamănă cu cel al lămâiei, iar gustul roiniţei este acrişor.
Roiniţa este utilizată şi în gastronomie, ca şi condiment al preparatelor culinare. Această plantă vine cu o aromă dulce, asemănătoare celei de lămâie e folosită în ceaiurile aromate de plante, în vinuri sau lichioruri, dar şi în unele formule de apă de colonie sau parfumuri datorită uleiului volatil.
Planta are multiple proprietăţi terapeutice. Acţiunea antibacteriană, antivirală şi antifungică este dată de uleiul volatil dar şi de prezenţa unor acizi polifenolcarboxilici precum acid cafeic, clorogenic, rozmarinic. De asemenea, roiniţa stimulează capacitatea mentală, concentrarea şi memoria.
Cea mai râvnită şi controversată acţiune o reprezintă aceea în ameliorarea unor maladii neurovegetative cum este maladia Alzheimer. În urma unui studiu făcut pe pacienţi diagnosticaţi cu Alzheimer în stadiu incipient şi moderat s-a constatat faptul că extractul de roiniţă ar eun efect pozitiv asupra acestor pacienţi în special asupra agitaţiei exacerbate, un efect ala acestei maladii. Studiul a fost efectuat pe o perioadă de 4 luni, de către medici specialişti, în trei centre din Iran iar doza folosită a fost de 60 pic./zi extract de roiniţă.