CEAI DE CRUSIN 20 Doze X 1,5GR Dorel Plant
CEAI DE CRUSIN 20 Doze X 1,5GR Dorel Plant
Accelerarea tranzitului intestinal, putând fi asociat cu medicaţia antihelmintică.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 4 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 4 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,08 lei.
CEAI DE CRUSIN 20 Doze X 1,5GR Dorel Plant
Contribuie la: Accelerarea tranzitului intestinal, putând fi asociat cu medicaţia antihelmintică.
Mod de preparare și administrare: Se fierbe un pliculeț în 200 ml de apă timp de 5-10 minute. Se bea o cană seara înainte de culcare, la nevoie aceeași doză se bea și dimineața.
Precauții și contrainncații: Nu se administrează în cure prelungite, datorită instalării obişnuinţei. Tratamentul se efectuează pe perioade de 14 zile, cu pauze de minim 10 zile între cure. Nu se asociază cu alte medicamente orale (cu excepţia antihelminticelor) deoarece, împiedică absorbţia acestora, accelerând tranzitul intestinal. Pot apărea: disconfort abdominal, colici intestinale, diaree, urina poate fi colorată în roşu. Contraindicat în caz de abdomen acut chirurgical, obstrucţie intestinală, afecţiuni inflamatorii ale intestinului, boala Crohn, colită ulceroasă, apendicită, hemoroizi, sarcină, alăptare, copii sub 14 ani. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
Ambalaj: 30 g (20 dz x 1.5 g)
Rolul componentelor:
Crușinul este o plantă medicinală, ale cărei proprietăți purgative ale se cunosc încă din secolul XIV-lea, când pentru prima oară este citat de către italianul Pietro Crescenzi. Acesta era recomandat în stările de constipație pentru efectul de reglare a scaunului în cazurile când intestinul gros devine „leneș”.
Este un arbust indigen, cu o scoarță netedă, lucioasă. Frunzele sunt alterne, eliptice iar florile sunt mici, unisexuate, de culoare alb-verzui. Fructul este o drupă verde, care la maturitate devine purpuriu închis sau neagră-violet. Înflorește în prioada mai-iunie.Crusinul poate fi întâlnit în diferite regiuni ale țării, prin lunci, la margina pădurilor și în crânguri. În unele locuri este numit crasci, lemn-câinesc, patachina.
Frunzele dar mai ales scoarța de crușin exercită acțiuni purgative și laxative, provoacaă eliminarea conținutului tubului digestiv, efect coleretic și colagog asupra bilei mărindu-i secreția, proprietăți vermifuge și au o acțiune relaxantă asupra musculaturii intestinale. Aceste proprietăți sunt determinate de compușii activi din crușin și anume de derivații antrachinonici glicozidați, mucilagii, oze, sitosterol. Fructele au acțiune protectoare, regenerantă și antioxidantă, fiind bogate în vitamine, minerale și acizi grași. Crușinul este indicat în tratamentul contra hemoroizilor, stărilor obstructive ale tractului biliar, precum și pentru detoxifierea sângelui în stările toxice asociate afecțiunilor digestive și intestinale. Extern, crușinul poate fi utilizat, sub formă de decoct, ca apă de gură pentru afecțiunilr gingiilor și infecții ale gurii și pentru infestări ale sclapului.
Administrarea pe o perioadă îndelungată de timp a preparatelor cu crușin determină pierderi masive de apă și electroliți iar supradozarea produsului cât și consumul de fructe poate determina iritația mucoasei gastrice, colică, diaree hemoragică. Este contraindicat femeilor însărcinate deoarece poate provoca un avort cât și femeilor care alăptează datorită colicilor și diareei ce pot sa apară la sugari.