CEAI DE CRETISOARA 50GR Dorel Plant
CEAI DE CRETISOARA 50GR Dorel Plant
Funcţionarea normală a sistemului hormonal feminin şi reducerea stărilor neplăcute care apar pe perioada ciclului menstrual, combaterea riscului de sângerare.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 5 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 5 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,10 lei.
CEAI DE CRETISOARA 50GR Dorel Plant
Contribuie la:
Intern: funcţionarea normală a sistemului hormonal feminin şi reducerea stărilor neplăcute care apar pe perioada ciclului menstrual, combaterea riscului de sângerare.
Extern: reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale şi mucoasei anale, menţinerea sănătăţii mucoasei vaginale, reducerea riscului de sângerare.
Mod de preparare și administrare:
Infuzie: se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă clocotită, se menține timp de 15 min. la temperatura camerei, apoi se strecoară și se bea pe stomacul gol.
În scop terapeutic se administrează 3 căni cu macerat pe zi, cu 30 min. înainte de mese.
Extern: în leucoree se fac spălături vaginale cu macerat sau cu infuzie de plantă, în fisuri anale se fac spălături sau băi de șezut cu macerat sau cu infuzie de plantă, în hemorizi și epistaxis se fac tamponări locale sau comprese cu maceratul sau cu infuzia de plantă.
Precauții și contraindicații: Se administrează cu prudenţă la pacienţii cu hipercoagulabilitate sanguină.
Contraindicat în caz de alergie la creţişoară.
Ambalaj: 50 g
Rolul componentelor:
Crețisoara a fost numită floarea femeilor pentru că proprietățile sale curative le vizează direct pe acestea.
Vechii germani o venerau alături de zeități ca Frigga, Freya, Ostara și Holla, zeițele fertilității, ale iubirii și protectoarele căsătoriei și nașterii. O dată cu creștinătatea, virtuțiile acestei plante au fost legate de puterile tămăduitoare ale Sfintei Fecioare, s-a făcut chiar o legătură între forma frunzelor și faldurile robei Sf. Maria, de unde și denumirea în germană, care se traduce prin „veșmântul Maicii Domnului” (Lady”s Mantle – în engleză, Frauenmantle – în germană). Denumirea ştiinţifică “Alchemilla” provine din termenul arab “Alkemelych” care înseamnă “alchimie” şi a fost asociat cu creţişoara datorită credinţei în puterile ei magice.
Este o plantă perenă, răspândită în Europa, America de Nord, nordul şi vestul Asiei. În zonele subalpine poate ajunge până la 15-30 cm. Are rădăcina oblică, lemnoasă, cu mai multe capete şi tulpina erectă, ramificată. Frunzele de la bază sunt mai mari, rotunjite, zimţate pe margini, iar când se desfac total au aproximativ forma unei pâlnii, ce poate colecta picături de apă sau rouă. Florile sunt mici, gelben-verzui, grupate în inflorescenţe. Întreaga plantă este acoperită cu perişori fini. Se folosesc în scopuri medicinale toate părţile plantei: atât partea aeriană, cât şi rădăcinile. Partea aeriană se recoltează vara în timpul înfloririi, iar rădăcinile toamna.
Datorită conținutului bogat de taninuri, crețișoara are proprietăți astringente și este utilizată ca hemostatic, astringent și cicatrizant. Flavonoidele și saponinele din compoziție îi conferă un efect diuretic iar acidul salicilic face ca planta să aibă acțiune antiinflamatoare. Se folosește în menoragii, metroragii, dismenoree, leucoree, fiind un foarte bun tonic uterin este foarte indicată femeilor după naștere, pentru refacerea uterului şi, de asemenea, în caz de sterilitate. Extern, se poate utiliza în tratarea erupțiilor cutanate, precum și în vindecarea mușcăturilor de insecte.