• La reducere!
  • -10%
Ceai Crusin 50 g Fares, Slabire
Ceai Crusin 50 g Fares, Slabire

Ceai Crusin 50 g Fares

Ceai Crusin 50 g Fares

Susţine motilitatea intestinală, contribuie la reducerea consistenţei scaunelor şi la funcţionarea fluentă a intestinului.

2082
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
7,22 lei 8,02 lei -10%
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 7 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 7 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,14 lei.


 

Ceai Crusin 50 g Fares

Susţine motilitatea intestinală, contribuie la reducerea consistenţei scaunelor şi la funcţionarea fluentă a intestinului.

Beneficii:
-contribuie îmbunătăţirea tranzitului intestinal (creşterea frecvenţei şi reducerea consistenţei scaunelor)
-susţine eliminarea conţinutului intestinal
-susţine secreţia şi eliminarea bilei în intestin, contribuind la buna funcţionare a ficatului şi vezicii biliare
-util în cura de slăbire.

Compozitie:
-scoarţa arbustului Rhamnus frangula L., fam. Rhamnaceae, care conţine antrachinone, glicozide, diantrone, flavonoide, tanin.

Administrare:

Se fierbe o linguriţă plantă în 200 ml apă timp de 5-10 minute, apoi se strecoară.

Se bea o cană cu ceai pe zi, seara înainte de culcare.
Efectul apare la 8-12 ore de la administrare.
Durata unei cure este de 2 saptamani. Cura se poate repeta după o pauză de 2 săptămâni.

Atenţionări
Nu se administrează în sarcină şi alăptare, obstrucţii şi inflamaţii intestinale, la copii sub 12 ani şi în caz de hipersensibilitate la această plantă.
In caz de supradozare poate produce spasme gastrointestinale si varsaturi.

Rolul componentelor:
Răspândit în întreaga Europă, cruşinul este un arbust care prosperă în zonele umede împădurite şi în crânguri. Este o plantă verticală, care ajunge la înălţimi de 3-5 m. Scoarţa colorată în gri-maroniu este acoperită cu pete reliefate albicioase. Florile de culoare verde-pal apar în mai şi iunie; sunt urmate de bobiţe roşiatice, care se înnegresc pe măsură ce se coc.
De la cruşin se recolteazã, în scop medicinal, scoarţa ramurilor tinere, care pe partea interioarã este de culoare galben-portocaliu. Pentru uşurarea decojirii, aceastã operaţie se face în aceeaşi zi cu recoltarea. Se întrebuinţeazã numai dupã un an de la recoltare sau dacã sunt supuse unei temperaturi de 100 de grade Celsius, timp de o orã.
Scoarţa de cruşin conţine glicozide antrachinonice, ca de exemplu glucofrangulozida şi frangulozida. Acestea se formeazã printr-o reacţie de oxidare prin care compuşii antranolici, din produsul proaspãt, se transformã în compuşi antrachinonici derivaţi.
Alte substanţe prezente în scoarţa de cruşin sunt principiile amare,  mucilagii, saponine, rãşini, sitosterol, flavone şi alcaloizi peptidici (frangulina şi franganina).
Substanţele active din scoarţã imprimã produselor medicinale din cruşin o acţiune laxativã, purgativã, colagogã, antivirală şi colereticã.
Efectul laxativ/purgativ se instaleazã lent, dupã 8-10 ore de la administrare şi este diferenţiat în funcţie de dozã.
La doze mai mici efectul este mai blând, pe când la doze mai mari efectul este mai intens. S-a constatat cã principiile active purificate au o acţiune relaxantã asupra musculaturii intestinale, în timp ce extractele totale mãresc peristaltismul intestinal.
Scoarţa de cruşin îşi gãseşte utilitatea în fitoterapia constipaţiei şi a disfuncţiilor hepato-biliare însoţite de constipaţie.
Decoctul frecat pe gingii poate vindeca gingivita; aplicat pe scalp, elimină păduchii.
Extractul de cruşin pare să inhibe dezvoltarea tumorilor.

Stoc
In Stoc Magazin - Livrare in 1-3 zile lucratoare
Cantitate
50 g
Forma de prezentare
Cutie
De fapt, tradiţiile dacice au prins contur chiar mai devreme, prin înfiinţarea primei farmacii din Orăştie, „La Leul de Aur”, consemnată în anul 1697.
Două secole mai târziu, la conducerea farmaciei îl găsim pe Andrei Farago, un farmacist vizionar, personalitate marcantă în lumea ştiinţifică din perioada interbelică.
Pasiunea sa pentru plantele medicinale, dar şi pentru lucrurile bine şi corect făcute, au dus la trecerea înţelepciunii populare sub semnul ştiinţei, prin fondarea, în anul 1929, a firmei „Digitalis, Prima Companie Română pentru cultivarea plantelor medicinale Orăştie”, care astăzi poartă numele Fares.
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare