- La reducere!
Ceai Armurariu Fructe 50 g Fares
Ceai Armurariu Fructe D45 50 g Fares
Susţine sănătatea ficatului
Contribuie la protejarea ficatului şi susţine potenţialul detoxifiant al acestuia.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 7 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 7 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,14 lei.
Ceai Armurariu Fructe D45 50 g Fares
Susţine sănătatea ficatului
Contribuie la protejarea ficatului şi susţine potenţialul detoxifiant al acestuia.
Beneficii:
-susţine sănătatea şi buna funcţionare a ficatului
-hepatoprotector, stabilizează membrana celulelor hepatice protejându-le astfel de acţiunea unor toxine
-susţine înnoirea ţesutului hepatic şi funcţiile celulei hepatice
-susţine drenarea sângelui la nivel hepatic
-antioxidant
-contribuie la protejarea ficatului în special în cazul consumului sau expunerii la substanţe cu potenţial nociv (noxe, alcool etc.)
-armurariul conţine silimarină care inhibă înmulţirea celulelor ce depozitează grăsimea din structura ficatului, fiind astfel util pentru evitarea acumulării de substanţe grase.
-contribuie la inhibarea infiltrării substanţelor grase în pereţii arterelor.
Compozitie:
-Fructele plantei Silybum marianum L., fam. Asteraceae, conţin silimarină, ulei gras, proteine, tocoferol, steroli, saponozide.
Administrare:
Se fierbe o linguriţă plantă în 200 ml apă timp de 5-10 minute, apoi se strecoară.
Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi, înaintea meselor principale.
Atentionari:
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
Acest ceai nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.
Rolul componentelor:
Specie anuală sau bienală de cultură, cu tulpina erectă, înaltă de 0,5-1,5 m, ghimpoasă; frunze alterne, alungit-ovate, cu pete albicioase, cu nervurile prelungite cu ghimpi; florile tubulare grupate în antodii mari (4-5 cm diametru), având foliolele involucrale terminate cu ghimpi ascuţiţi; fructele achene, brun deschise. Se recoltează fructele, coapte, în perioada iunie-septembrie.
Plantă medicinală consacrată, armurariu a fost folosit ca remediu natural, tradiţional, de foarte multă vreme, cu referinţe bibliografice datând din secolul I. Naturalistul roman Pliniu cel Bătrân a notat că sucul plantei „transportă bila”. Medicul militar roman Dioscorides a folosit seminţele ca remediu pentru copii şi pentru cei muşcaţi de şerpi.
Alţi naturalişti, de-a lungul secolelor următoare, au recomandat utilizarea sa în tratamentul afecţiunilor ficatului şi splinei, pentru stimularea diurezei, eliminarea calculilor şi pentru tratamentul hidropiziei.
Din secolul XIX medicii germani foloseau şi recomandau armurariul pentru tratamentul problemelor hepatice şi de vezică biliară, precum şi pentru curăţarea intestinului. Anterior considerată în categoria plantelor amare, armurariul a câştigat recunoaştere ca unul din cele mai bune tratamente naturiste pentru boli ale ficatului. Rademacher, medic german de la începutul secolului XIX, a dat pacienţilor săi tinctură din seminţe de armurariu, care s-a dovedit a fi un succes, aceasta găsindu-se şi astăzi în unele farmacopee sub denumirea de „Tinctura Cardui Mariae Rademacher”.
Mai recent, studiile asupra fructului de armurariu au relevat efectul său de protecţie asupra ficatului. Cercetătorii germani, care au relizat cele mai multe studii, au notat că acesta pare să protejeze ficatul animalelor de substanţe cu potenţial toxic ridicat, precum tetraclorura de carbon.
S-au realizat cercetări şi asupra compoziţiei chimice, şi s-a descoperit că fructele de armurariu conţin silymarina (un complex de substanţe din grupa flavonolignanilor), complex responsabil de proprietăţile hepatoprotectoare şi antihepatotoxicebine atât de cunoscute (protecţie faţă de cei mai puternici toxici hepatici precum amanitina şi faloidina). Niciun alt component chimic al plantei nu a fost atât de studiat în perioada recentă la fel ca silymarina, iar mai multe studii au arătat eficacitatea sa în tratarea a numeroase afecţiuni hepatice. Ciroza, intoxicaţia cu ciuperci, toate tipurile de hepatite, calculii biliari, expunerea profesională la substanţe toxice şi boli ale pielii, toate au arătat rezultate pozitive în studiile cu fructe de armurariu.
Se poate astfel înţelege de ce, în prezent, fructele de armurariu sunt frecvent regăsite în produsele naturiste recomandate pentru afecţiunile hepatice.