- La reducere!
- -10%
CEAI ALB PAI MU TAN ECO 18dz SONNENTOR
CEAI ALB PAI MU TAN ECO 18dz SONNENTOR
Ceaiul Alb este cel mai delicat si cel mai nobil dintre preparatele din planta Camellia Sinensis (Planta de Ceai), planta din care se obtine ceaiul verde si cel negru, doar ca mugurii si frunzele sunt cultivate la varsta frageda. Preparatul este aproape transparent dar este plin de minerale fiind cel mai bun antioxidant.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 22 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 22 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,44 lei.
CEAI ALB PAI MU TAN ECO 18dz SONNENTOR
Ceaiul Alb este cel mai delicat si cel mai nobil dintre preparatele din planta Camellia Sinensis (Planta de Ceai), planta din care se obtine ceaiul verde si cel negru, doar ca mugurii si frunzele sunt cultivate la varsta frageda. Preparatul este aproape transparent dar este plin de minerale fiind cel mai bun antioxidant.
Delicat, floral, usor picant Pai Mu Tan in limba Chineza inseamna ”Bujor Alb”, deoarece frunzulitele de ceai, la infuzat, se aseamana cu petalele de bujori. Muguri si boboci delicati impreuna cu primele doua frunzulite sunt atent uscate pentru obtinerea ceaiului Pai Mu Tan. Un ceai indragit, o adevarata placere, cu un gust floral, delicat si usor picant. Exceptional pe langa o masa usoara: preparate din legume sau salate.
Mod de utilizare: Pentru o cana de ceai, turnati apa fierbinte peste un pliculet de ceai.
Timp infuzare: max. 10 minute, temperatura apei: 100°C.
Ingrediente: 100% Ceai alb Ecologic
Forma de prezentare: 18 plicuri.
100% Bio Ecologic
Ambalat manual
Ambalaj compostabil
Rolul componentelor:
Ceaiul alb este obținut din muguri albi și frunze selecționate, aburite și uscate cu atenție și provine din Camellia Sinensis. Se culeg doar frunzele tinere, acoperite cu un praf argintiu care devine alb după uscare, fapt care i-a conferit și numele ceaiului: „ceai alb”.
Caracteristica sa de bază este procesarea minimă, care are ca rezultat un conținut mai mare de nutrienți decât la ceaiul verde sau cel negru. În procesul de producție al ceaiului alb, frunzele sunt mai puțin procesate și nu sunt lăsate sa se oxideze. Aceasta menține frunzele mai aproape de starea lor naturală, obținând astfel niște frunze de ceai cu o concentrație mai mare de antioxidanți.
Ceaiul alb este utilizat ca supliment în timpul curelor de slăbire, el fiind o sursă excelentă de aminoacizi si antioxidanți naturali. Este utilizat și ca adjuvant în tratarea diferitelor afecțiuni.
În ceea ce privește locul unde a început prima producție a ceaiului alb, există mai multe opinii. O ipoteză este faptul că ceaiul alb a fost menționat pentru prima dată într-o publicație în limba engleză în anul 1876, fiind însă menționat ca și ceai negru datorită modalității de producere. Ceaiul alb, spre deosebire de cel verde nu este trecut imediat prin aburi pentru a dezactiva enzimele din interiorul frunzelor.
Ceaiul alb, la fel ca și ceaiul verde și negru, provine din planta numită Camellia Sinensis. Conține polifenoli, o serie de fitonutrienți cărora li de datorează efectele benefice ale ceaiului alb pentru sănătate.
Cantitatea de catechine pe care le conține diferă în funcție de tipul de ceai alb. Unele tipuri sunt mai bogate în catechine, ajungând să conțină o cantitate asemănătoare cu ceaiul verde. Aceste variații în ceea ce privește compoziția ceaiului alb se datorează în mare parte varietății plantei de ceai din care a fost făcut, tehnicii de cultivare și a modului de procesare.
Procesul de bază pentru obținerea ceaiul alb cuprinde: recoltarea frunzelor tinere care încă sunt acoperite de puful alb caracteristic, aburirea și uscarea la aer, la soare sau uneori uscare mecanică. Procesul de oxidare este minimalizat.
Ceaiul alb face parte din categoria ceaiurile care nu necesită rulare, aspectul lui rămânând unul natural. De aceea procesul de selecție a materiei prime este unul foarte exigent, fiind recoltate doar frunzele tinere. Acest criteriu conferă produsului finit proprietăți și calități superioare.