CATINA 70 capsule Favisan
CATINA 70 capsule Favisan
Polivitamină naturală.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 31 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 31 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,62 lei.
CATINA 70 capsule Favisan
Funcţionează ca antioxidant prin conţinutul de vitamina C întinerind organismul; protejează celulele, menţine sănătatea vaselor de sânge, a oaselor, dinţilor, cartilajelor, gingiilor şi pielii. Contribuie la absorbţia fierului din alimente, ajută la funcţionarea sistemului nervos, este esenţială în metabolismul energetic, creşte rezistenţa la stres, ajută sistemul imunitar.
Utilizat tradiţional ca adjuvant în: avitaminoze, ateroscleroză, anemie, afecţiuni hepatice, urticarie, nevroze, alcoolism, gută, reumatism.
Mod de utilizare: ca supliment alimentar a) 3 x 3 capsule/zi după mese ca atare;
b) se deschid capsulele şi se utilizează conţinutul sublingual, se ţine sub limbă câteva minute apoi se înghite cu puţină apă;
c) se deschid capsulele şi peste conţinut se toarnă 100 ml de apă clocotită; se acoperă şi după 5-10 minute se strecoară şi se bea infuzia.
Doza zilnică recomandată: 3 x 3 capsule/zi
Ingrediente/cps.: 0,3 g fructe de cătină (Hippophae rhamnoides)
Rolul componentelor:
Catina este un arbust tufos şi spinos originar din Europa şi Asia, înalt de până la 3 m, cu frunze îngust lanceolate pe partea inferioară cu peri argintii. Florile mici, galbene, dispuse în inflorescenţe globuloase, apar înaintea frunzelor. Fructele portocalii, sferice, cu sâmbure tare, se recoltează în perioada august-octombrie, până la primul îngheţ.
Ca multe alte fructe, şi cele de cătină sunt bogate în vitamine (A, C, E şi K) şi o varietate de bioflavonoide şi carotenoide, alături de o combinaţie de acizi organici care se presupune că contribuie la presupusele proprietăţi anticarcinogenice.
Având efecte tonice, energizante, hepatoprotectoare, de vindecare a rănilor, de stimulare a imunităţii şi antioxidante, fructele de cătină sunt utile ca tonic general, într-o largă varietate de afecţiuni, în boli inflamatorii, pulmonare, afecţiuni hepatice, ulcer stomacal, afecţiuni metabolice, la prevenirea răcelilor, a bolilor cardiovasculare, şi la reducerea efectelor secundare ale tratamentelor în cancer; ajută la vindecarea rănilor şi multor afecţiuni cutanate, susţine sănătatea pielii.
Activitatea antioxidantă este bine documentată şi stă la baza potenţialului anti-îmbătrânire al fructelor de cătină.