Alinan Energie si Pofta de Mancare Sirop 150ml Fiterman
Alinan Energie si Pofta de Mancare Sirop 150ml Fiterman
Formula unica, dezvoltata in colaborare cu medici pediatri si nutritionisti, recomandata pentru cresterea si dezvoltarea armonioasa a copiilor.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 61 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 61 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,22 lei.
Alinan Energie si Pofta de Mancare Sirop 150ml Fiterman
Formula unica, dezvoltata in colaborare cu medici pediatri si nutritionisti, recomandata pentru cresterea si dezvoltarea armonioasa a copiilor.
Beneficii:
-Gust placut
-Bine tolerat si usor de administrat la copii incepand cu varsta de 1 an
-Sustine dezvoltarea armonioasa a copiilor
-Combate lipsa poftei de mancare si scaderea in greutate
Recomandari:
-Sustinerea dezvoltarii armonioase a copiilor
-Lipsa poftei de mancare si scadere in greutate
-Oboseala excesiva, efort fizic sau intelectual
-Refacerea organismului in convalescenta.
Compozitie:
-zahar,
-apa purificata,
-indulcitor (sorbitol),
-propilenglicol,
-agent de ingrosare (polividona),
-acid ascorbic,
-niacina,
-pantotenat de calciu,
-retinol acetat,
-colecalciferol,
-acid folic,
-clorhidrat de piridoxina,
-riboflavina,
-clorhidrat de tiamina,
-ciancobalamina,
-corector de aciditate (carbonat de sodiu),
-stabilizator (edetat disodic),
-conservant (acid sorbic, benzoat de sodiu),
-aroma de caise.
Cantitate/5 ml
-Vitamina A: 0,24 mg (120% AZR*)
-Vitamina C: 45,00 mg (150% AZR*)
-Vitamina B1: 0,30 mg (50% AZR*)
-Vitamina B2: 0,40 mg (67% AZR*)
-Vitamina B3 sau PP: 4,50 mg (56% AZR*)
-Vitamina B5: 2,00 mg (67% AZR*)
-Vitamina B6: 0,35 mg (58% AZR*)
-Vitamina B9: 0,05 mg (25% AZR*)
-Vitamina B12: 0,50 µg (42% AZR*)
-Vitamina D3: 2,50 µg (50% AZR*)
AZR* - aport zilnic recomandat pentru copii cu vârsta 4-6 ani (sursa OMS – 2004).
Administrare:
Siropul poate fi administrat copiilor incepand cu varsta de 1 an. Siropul se administreaza dupa mese, ca atare sau amestecat cu ceai, suc sau piure de fructe, astfel:
-1-3 ani: 5 ml pe zi
-4-6 ani: 5 ml pe zi
-peste 6 ani: 7,5-10 ml pe zi.
Atentionari:
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A se pastra la temperaturi intre 15-25°C, in ambalajul original.
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic.
Produsul este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si un stil de viata sanatos.
Rolul componentelor:
Vitamina B2, cunoscuta si sub denumirea de riboflavina, are un rol determinant in reglarea respiratiei celulare, in procesul de fixare a fierului in hemoglobina, in sinteza proteinelor, precum si in catabolismul lipidelor si glucidelor. Ea grabeste reactiile din organism si este necesara pentru producerea de globule rosii in sange. Toate actiunile care suprasolicita organismul, precum si dezvoltarea fizica, au nevoie de un aport suplimentar de vitamina B2 (sarcina, alaptare). Ca toate celelalte componente ale grupei B, riboflavina este solubila in apa, asadar trebuie consumata zilnic. Aceasta vitamina este rezistenta la caldura, dar foarte sensibila la lumina si pH-ul alcalin - ea poate disparea partial in apa de fierbere a alimentelor.
Necesarul zilnic de vitamina B2 variaza intre 1,5 si 1,8 mg/zi la adult. Dozele mari pot genera sensibilitate la razele solare si simptome precum: mancarimi, senzatii de arsura, furnicaturi. Carenta de riboflavina provoaca leziuni ale pielii si ale mucoaselor, tulburari de vedere, crestere si dezvoltare, stari de oboseala, caderea parului, dereglari de hemopoieza si sinteza a hemoglobinei, micsoreaza continutul de glicogen in ficat si rezistenta organismului fata de infectii, favorizand aparitia unor boli dermatologice.
Riboflavina se gaseste atat in produsele animale, cat si in cele vegetale. Principalele surse alimentare de vitamina B2 sunt: ficat, inima, carne de vita sau porc, peste, ou, lactate, cereale integrale, legume cu frunze verzi (broccoli, spanac, sparanghel, laptuci, stevie), drojdia de bere, hrisca, ovaz, painea de secara si din faina de grau integrala, fasolea, mazarea, nuci, soia, rosii, conopida.
Vitamina B1, cunoscuta si sub numele de tiamina, a fost prima vitamina de tip B descoperita, fiind izolata pentru prima data in anii ’20. Cercetarile au aratat ca vitamina B1 are functii importante ce contribuie remarcabil la mentinerea sanatatii. Vitamina B1 este esentiala pentru producerea de energie, functionarea creierului si digestie. Ajuta organismul sa utilizeze proteinele. Tiamina este esentiala in transformarea carbohidratilor din alimente in energie. Ea ajuta si la mentinerea sanatatii nervilor si trateaza unele tipuri de boli de inima. Vitamina B1 este un membru al familiei vitaminelor B si are un rol vital in deficientele nutritionale numite “Beriberi”. Beri-Beri se intalneste in special in tarile sarace, in curs de dezvoltare sau in caz de alcoolism. Boala este mai rara in tarile industrializate, dar se intalneste totusi la persoanele care au o alimentatie foarte dezechilibrata, cum sunt alcoolicii sau unele persoane in varsta. In forma sa cea mai comuna, boala Beri-Beri este caracterizata de inactivitate, slabiciune musculara si lipsa de energie.
Vitamina B1 poate fi gasita in principal in alimente precum: sparanghel, salata verde, ciuperci, spanac, seminte de floarea-soarelui, ton, mazare verde, rosii, vinete si varza de Bruxelles.
Acidul folic mai este cunoscut si sub denumirea de acid pteroyl-L-glutamic si se incadreaza in randul vitaminelor hidrosolubile din grupul B. Aceasta vitamina trebuie sa fie transformata la nivel hepatic in acid dihidrofolic, ulterior este folosita in organism. Corpul uman nu poate sintetiza folat (echivalentul natural al acidului folic), din aceasta cauza este necesar ca dieta zilnica sa cuprinda aceasta vitamina.
Surse naturale: spanac, mazare, linte, pastai, broccoli, sfecla, seminte de floarea soarelui, porumb, varza, alune, capsuni, zmeura, portocale, banana, oua, lapte.Prin preparare termica o parte din acidul folic este distrus, din aceasta cauza se recomanda consumul legumelor si fructelor nepreparate termic.
Alimente fortificate cu acid folic:cereale, lapte de soia, taitei cu oua, paine, orez alb.
Forme farmaceutice: acidul folic este prezent in suplimente medicamentoase recomandate femeilor gravide si celor care alapteaza, copiilor, persoanelor cu diverse afectiuni patologice etc. Suplimentele medicamentoase vor fi luate numai la indicatia medicului. Supradozarea cu acid folic poate determina aparitia carentei de vitamina B 12, de asemenea poate determina aparitia atacurilor de apoplexie la epileptici. La persoanele fara afectiuni cronice patologice, eliminarea excesului de acid folic se face pe cale renala, riscul supradozarii fiind redus.