ZANNA ULEI ESENTIAL DE ROZMARIN 10ML SMART NUTRACEUTICAL
ZANNA ULEI ESENTIAL DE ROZMARIN 10ML SMART NUTRACEUTICAL
Uleiul esential de rozmarin are multe beneficii. Indelung venerat de experti, rozmarinul a fost considerat sacru de culturile antice (greci, romani, egipteni si ebraici). Mirosul ebaceu si energizant al uleiului de rozmarin este folosit frecvent in aromaterapie.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 16 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 16 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,32 lei.
ZANNA ULEI ESENTIAL DE ROZMARIN 10ML SMART NUTRACEUTICAL
Uleiul esential de rozmarin are multe beneficii. Indelung venerat de experti, rozmarinul a fost considerat sacru de culturile antice (greci, romani, egipteni si ebraici). Mirosul ebaceu si energizant al uleiului de rozmarin este folosit frecvent in aromaterapie.
Poate creste functia cerebrala
Cercetatorii indica, ca inhalarea uleiului de rozmarin ajuta la prevenirea descompunerii acetilcolinei, o substanta chimica a creierului importanta pentru gandire, concentrare si memorie. Unele studii sugereaza ca inhalarea de ulei esential de rozmarin in combinatie cu alte uleiuri cresc functia cerebrala la batranii cu dementa, chiar si ALzheimer.
Stimuleaza cresterea parului
Unul dintre cele mai comune tipuri de caderea parului este alopecia androgenetica, mai bine cunoscuta sub numele de chelie masculina, desi poate afecta si femeile.
Uleiul de rozmarin trateaza alopecia androgenetica, impidiecand ca un produs secundar al hormonului masculin sa atace foliculii de par. Masarea uleiului de rozmarin pe scalp de doua ori pe zi timp de 6 luni creste grosimea firului de par si nu irita scalpul. Efecte similare s-au observat si la persoanele care sufera de alopecia areata.
Poate ajuta la ameliorarea durerii
In medicina populara, rozmarinul este utilizat ca un calmant usor.
Respinge anumite insecte
Pentru a descuraja insectele daunatoare care va pot musca sau va pot infesta gradina, luati in cosiderarea uleiul de rozmarin ca alternativa naturala la produsele chimice.
Rozmarinul ajuta, de asemenea, la respingerea anumitor insecte care pot raspandi virusi si bacterii daunatoare prin intepatura lor.
Poate reduce stresul
Multi factori pot provaca o stare de stres. Inhalarea uleiului de rozmarin poate ajuta la reducerea anxietatii. Deoarece pulsul crescut reflecta stresul si anxietatea pe terment scurt, uleiul de rozmarin poate reduce in mod normal stresul.
Niveluri crescute de cortizol pot suprima sistemul imunitar, pot contribui la insomnie si pot provoca schimbari de dispozitie, printre alte probleme potetiale.
Poate creste circulatia sangelui
Circulatia deficitara este des intalnitain randul oamenilor si este cel mai mult observata la maini si picioare.Uleiul de rozmarin ajuta la dilatarea vaselor de sange, incalzind sangele de la nivelul degetelor.
Poate reduce inflamatia articulatiilor
Dovezile preliminare sugereaza ca uleiul de rozmarin poate ajuta la reducerea inflamatiei tesuturilor, care poate duce la inflamare, durere si rigiditate.Artrita reumatoida este o boala autoimuna care ataca articulatia genunchiului si alte articulatii cauzand inflamatia in jurul acestora. Masarea zonelor timp de 15 minute folosind un blend cu ulei de rozmarin de 3 ori pe saptamana, poate scadea inflatia cu pana la 50%.
Totusi, uleiul de rozmarin poate fi folositor pentru:
- cancer, fiind un puternic antioxidant si antiinflamator;
- ficat si sanatatea sistemului digestiv;
- toxiinfectia alimentara;
- efectele secundare ale consumului de antibiotice;
Cum trebuie folosit
Uleiul de rozmarin poate fi inhalat sau aplicat topic. Este foarte concentrat, de aceea se foloseste in cantitati mici (2-3 picaturi).
Cel mai simplu mod de a inhala uleiul esential de rozmarin este sa deschideti sticla si sa inspirati. Alternativ, puteti pune cateva picaturi pe o carpa sau un servetel si sa-l tineti langa fata. Multi oameni folosesc difuzore de aromoterapie, care distribuie uleiul esential in aerul din jur.
In general, evitati sa plasati un difuzor aproape de bebelusi sau copii mici, deoarece este greu de stiut cantitatea pe care ar trebui sa o inhaleze.
Aplicare topica
Uleiul de rozmarin si alte uleiuri esentiale sunt rapid absobite in fluxul sanguin cand sunt aplicate pe piele. In general este necesar ca uleiul esential sa fie diluat impreuna cu un ulei purtator (ulei de cocos, ulei de masline, mai exact uleiuri presate la rece). Acest lucru previne potentiale iritatii ale pielii.
Ingrediente: Rosmarinus officinalis
Rolul componentelor:
Rozmarinul este un arbust care creşte în toată Europa, dar s-a adaptat mai bine zonelor litoralului mediteranean. Aceasta se vede şi în numele său care provine din două cuvinte latine: ros+marinus care înseamnă roua mării. Practica arderii de crenguţe de rozmarin pentru purificarea aerului în spitalele din Franţa s-a menţinut până în secolul XX.
Frunzele conţin ulei esenţial (1-2%) în care componenţii principali sunt camfenul, borneolul camforul, acidul rosmarinic, şi mai conţine flavone, taninuri, principii amare.
Medicina românească din secolului XX constata pentru uleiul esenţial de rozmarin o puternică acţiune stimulentă, o sporire a diurezei în doze mici, şi o stimulare a reflexelor, iar în doze mari atenuarea reflexelor. Se mai observa o sporire a activităţii intestinale. În bolile de ficat medicii vremii au obţinut cu ceaiul din plantă rezultate bune în bolile de ficat, observându-se şi o oarecare stimulare a diurezei, o stimulare a circulaţiei sangvine cu ridicarea presiunii şi redresarea pulsului. În plus, au mai observat o tonifiere a cordului, o cedare a hidropiziilor şi o diureză fără lezarea epiteliului renal prin iritare. Ceaiul de rozmarin era şi mai este utilizat ca tratament naturist în bolile de stomac şi intestine, în special asociat cu feniculul.
Medicina populară românească foloseşte rozmarinul ca remediu natural în toate aceste afecţiuni, şi pentru stimularea apetitului, boli de inimă, reumatism, dureri de cap, şi extern pentru vindecarea rănilor şi diverselor erupţii ale pielii, chelie.
Este utilizat în produsele naturiste ca tonic amar, coleretic, aromatic, condiment, fiind indicat în afecţiuni gastro-intestinale, hepatice, reumatism. Se mai indică utilizarea uleiului volatil în băile tonice, creme pentru frecţii în reumatism precum şi vinuri tonice cu rozmarin.
Sunt studii care susţin şi un efect antioxidant al compuşilor polifenolici ai rozmarinului, şi potenţiale efecte de prevenire şi tratare a astmului bronşic
- Stoc
- In Stoc Furnizor - Livrare in 3-5 zile lucratoare
- Cantitate
- 10 ml
- Forma de prezentare
- Flacon