VALERIANA 40 capsule Favisan
VALERIANA 40 capsule Favisan
Pentru sănătatea sistemului nervos, a inimii, a sistemului digestiv.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 35 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 35 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,70 lei.
VALERIANA 40 capsule Favisan
Pentru sănătatea sistemului nervos, a inimii, a sistemului digestiv.
Efecte: este suport pentru sănătatea sistemului nervos, diminuează stările de excitabilitate fizică şi nervoasă, măreşte rezistenţa organismului la stres. Este suport pentru funcţia cardiacă, reduce frecvenţa pulsului cardiac şi diminuează tensiunea arterială. Asigură o bună digestie, reduce spasmele digestive. Este benefică pentru aparatul genital feminin (sindrom premenstrual), diminuează tulburările de menopauză.
Recomandări: ca adjuvant în nevroze, anxietate, agresivitate, dependenţă de fumat, dependenţă de droguri, epilepsie, stres, insomnii, stări de vomă, colici stomacale de natură nervoasă, dureri musculare, intestine iritabile, migrene, ameţeli, hipertensiune datorată stresului, tahicardie, sindrom premenstrual.
Mod de utilizare: supliment alimentar
Doza zilnică recomandată: 3 x 1 capsulă/zi, ultima capsulă înainte de culcare
Ingrediente/capsulă: 0,4 g rădăcină de valeriană (Valerianae rhyzoma cum radicibus)
Rolul componentelor:
Despre valeriană, se spune că se numără printre cele mai folosite plante medicinale din lume. Originea denumirii o constituie un omagiu adus împăratului roman Valerian și vine de la latinescul „valere”, însemnând „a fi sănătos”. Această plantă pare a fi vindecat un prinț, Colonna, de epilepsie în secolul XVI-lea.Cunoscută și drept gușa-porumbelului sau odolean, valeriana este un remediu naturist extrem de eficient în tratarea diverselor tipuri de tulburări emoționale, dar și în calmarea unei serii întregi de dureri și afecțiuni. Încă din Antichitate, medici precum Hippocrate, Dioscoride și Galenus recomandau valeriana ca remediu pentru insomnie. Romanii o foloseau pentru a trata palpitațiile și aritmiile. În Evul Mediu, călugărița și botanista germană Hildegard de Bingen recomanda valeriana ca tranchilizant și somnifer. Amerindienii utilizau valeriana pentru vindecarea rănilor. În timpul Primului Război Mondial, valeriana i-a ajutat pe europeni să depășească mai ușor stările de panică și nervozitate cauzate de bombardamente.
Iubitoare de soluri umede și bogate in minerale, valeriana face parte din flora spontană. Este o plantă perenă, cu frunze dese și flori mici, albe sau roz, a cărei înălțime ajunge să depășească uneori 1,5 metri. Florile de valeriană răspândesc un miros plăcut, care se simte până la o distanță de câțiva metri în jurul locului unde crește.
Extractul de Valeriana Officinalis se obține din rădăcină, prin acest proces potențându-se proprietățile terapeutice ale plantei. Valeriana este diuretică, astringentă, tonică, antispasmodică, anticonvulsivă, laxativă și carminativă. Are capacitatea de a echilibra sistemul nervos și de a reda vitalitatea. În general, valeriana este folosită ca remediu în caz de palpitații, insomnie, astm, angoasă, stres și anxietate, dar și în caz de oboseală cronică sau suprasolicitare intelectuală. Aceste proprietăți sunt imprimate plantei datorită, în principal, uleiului volatil din compoziție, ce conține acid valerianic, acid izovalerianic, valeranonă precum și datorită valepotriaților, flavonoidelor, iridoide, acizi fenolici, esteri ai acizilor grași, taninuri și aminoacizi (arginină, tirozină, GABA).
Specialiștii recomandă să nu se administreze valeriana înainte de o intervenție chirurgicală sau oamenilor care prezintă afecțiuni ale ficatului. De asemenea, valeriana nu se administrează concomitent cu barbiturice (fenobarbital), antidepresive (imipramină, amitriptilină), anxiolitice (diazepam), haloperidol.