• La reducere!
  • -10%
Ulei migdale dulci 50ml Herbavit, ULEIURI VEGETALE
Ulei migdale dulci 50ml Herbavit, ULEIURI VEGETALE

Ulei migdale dulci 50ml Herbavit

Ulei de migdale dulci - presat la rece

Ulei cu eficientă nutritivă superioară, fiind bogat în vitamine (A, B si E), minerale şi acizi graşi importanţi (acid oleic, acid linoleic).

315
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
13,29 lei 14,77 lei -10%
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 13 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 13 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,26 lei.


 

Ulei de migdale dulci - presat la rece

Migdalul (Prunus dulcis) este un pom fructifer de mărime mijlocie, din familia Rosaceae, al cărui fructe au formă ovală, sunt acoperite cu o coajă tare şi în interior conțin un sâmbure tare. Migdalul creşte în ţări precum: Africa, Iran, Pakistan, Siria, Asia Centrală, dar cultivarea lui s-a extins şi în zona mediteraneană (Italia, Spania etc.) în Maroc sau S.U.A. (California fiind unul dintre principalii cultivatori de migdale).
Migdalele pot fi de două feluri: dulci sau amare. Migdalele dulci se pot folosi în gastronomie, cosmetică sau medicină. Uleiul de migdale dulci presat la rece din sâmburi, conţine vitamine precum: niacină, rertinol, A, B, E şi minerale: fier, fosfor, magneziu, potasiu, zinc etc.
Uleiul de migdale dulci are proprietăţi emoliente, hidratante, de prevenire a vergeturilor şi poate fi folosit ca atare sau amestecat în loşiuni, măşti sau creme pentru ten şi corp, sau în diferite tratamente pentru păr.

Uleiul de migdale dulci este obţinut prin presarea mecanică a sâmburilor de migdale selectate şi filtrate ulterior.
Are o eficientă nutritivă superioară, fiind bogat în vitamine (A, B si E), minerale şi acizi graşi importanţi (acid oleic, acid linoleic).

Componenţi principali: acid palmitic, acid stearic, acid oleic, acid linoleic, acid linolenic.

Recomandari si utilizare 


Uleiul de migdale dulci - uz intern

-adjuvant în caz de gastrită şi ulcer gastric;
-stimulează buna funcţionare a sistemului digestiv;
-previne afecţiunile aparatului urinar;
-contribuie la scaderea colesterolului şi previne riscul de infarct miocardic;
-este uşor laxativ;
-ajută la îmbunătăţirea memoriei şi hrăneşte celulele nervoase;
-ameliorează durerile musculare.

Intern: 5-10 picături /zi.

Uleiul de migdale dulci - uz extern

-previne îmbătrânirea prematură a pielii şi tenului;
-recomandat tuturor tipurilor de ten;
-hrăneşte şi hidratează tenul şi pielea în profunzime;
-atenuează ridurile;
-previne apariţia vergeturilor;
-ameliorează erupţiile, iritaţiile, inflamaţiile şi mâncărimile pielii;
-atenuează şi îmbunătăţeşte aspectul cearcănelor;
-uleiul de migdale dulci are un efect hipertonifiant mamar;
-eficient în hidratarea buzelor crăpate;
-hidratează scalpul şi previne apariţia mătreţii;
-întăreşte rădăcina firului de păr şi previne caderea părului;                                                           -recomandat femeilor insarcinate pentru prevenirea aparitiei vergeturilor.

Extern: aplicatii locale pe zona afectata.

Rolul componentelor:
Migdalul este un arbore care poate atinge peste 10 metri înălţime şi este cultivat în ţara noastră în zonele cu climă blândă, în Oltenia, Banat şi Dobrogea.
Florile au culoare de la roz deschis până la alb, fructele de migdal cresc în ciorchini, au mărimea unei piersici, gust dulce sau amar, forma ovală, culoare galben-maronie, iar sâmburele  este acoperit cu o coajă catifelată. Migdalul înfloreşte în lunile martie sau aprilie.
În scop fitoterapeutic se utilizează frunzele şi cojile de la seminţe.  Migdalele sunt utilizate în gastronomie (patiserie) dar şi în industria cosmetică sau a parfumeriei.
Migdalul conţine mucilagii, gliceride, proteine, colină, enzime, asparagină, vitamina C, tocoferol, riboflavină, acid pantotenic, acid folic, tiamină, minerale (fosfor, potasiu, calciu, magneziu, fier), steroli, aminoacizi.
Migdalele constituie un bun echilibrant nervos, au rol energetic, remineralizant,  reconstruiesc masa musculară, 100 gr de migdale acoperă jumătate din necesarul zilnic de vitamina E, asigură o buna parte din necesarul de magneziu (important pentru reconstructia muşchilor ), o sursă deloc de neglijat de calciu, reduc senzaţia de foame, au rol emolient, laxativ, hemostatic şi antiseptic intestinal, eficient în tratarea ulcerului si a gastritei hiperacide, deoarece formează o peliculă protectoare la nivelul mucoasei gastrice, iar proteinele neutralizează parţial sucul gastric, în inflamatii şi spasme ale stomacului şi intestinelor, precum şi în cazuri de fermentatii şi putrefacţii intestinale.
Consumul de migdale este recomandat în anemii, insomnii, astm bronşic (fructe coapte amestecate cu miere), atrofii musculare, HTA, boli de inimă, fructul necopt este bun pentru eliminarea sărurilor metalelor grele din organism.
Laptele de migdale dulci este deosebit de hrănitor, poate chiar să înlocuiască laptele matern şi  este indicat copiilor şi convalescenţilor.
Preparare:   50 gr miez de migdale, 50 gr miere de albine, 1 litru de apă plată -  se înmoaie în apă migdalele pentru a se putea îndepărta pieliţele, apoi se pisează bine, se amestecă mereu cu puţină apă până se formează o pastă, după care se amestecă cu restul de apă, se strecoară şi se amestecă cu miere.
Poate fi folosit contra spasmelor, inflamaţiilor stomacului şi intestinelor, căilor urinare, respiratorii, acceselor de tuse, palpitaţiilor.
Uleiul de migdale dulci are un gust de o mare fineţe, fiind bogat în vitamine şi acizi graşi. Datorită conţinutului bogat în vitamine de grup B, este recomandat în stimularea funcţiilor intelectuale, în special memoriei şi tulburărilor sistemului nervos. Are efecte uşor purgative.
În uz extern poate fi un emolient în iritaţiile la nivelul epidermei, dermatozelor, psoriazisului sau pielii uscate.
Uleiul de migdale dulci este folosit în cosmetică încă de pe vremea frumoasei egiptence Cleopatra. Astăzi, este unul dintre cele mai populare uleiuri vegetale, emolient natural recomandat pentru orice tip de piele.
Pentru că are o formulă apropiată de cea a sebumului produs de pielea noastră, uleiul de migdale poate fi folosit pentru demachierea feţei, inclusiv a zonei din jurul ochilor, şi chiar pentru hidratarea tenului deoarece după utilizare nu lasă pielea îmbibată în grăsime.
Este recomandat pentru toate tipurile de ten, inclusiv pentru cel cu tendinţă de îngrăşare tocmai pentru că seamănă la textură cu sebumul produs în mod natural de piele. Totusi, pentru persoanele cu ten gras, este indicată doar demachierea cu acest ulei.
Uleiul de migdale poate fi folosit şi pentru hidratarea şi revigorarea părului, făcându-l mai strălucitor, mai rezistent şi prevenind căderea acestuia. Este suficient să puneţi câteva picături pe vârful degetelor şi să vă masaţi scalpul iar firul de păr se va întări şi va deveni mai puternic. Ajută de asemenea la eliminarea mătreţii.
Acest ulei miraculos este perfect şi pentru tratarea cearcănelor sau hidratarea buzelor.

Stoc
In Stoc Magazin - Livrare in 1-3 zile lucratoare
Cantitate
50 ml
Forma de prezentare
Flacon sticla
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare