- La reducere!
- -10%
Ulei esential ROINITA 10 ml Steaua Divina
Ulei esential ROINITA 10 ml Steaua Divina
Uleiul esențial de Roiniță are o acțiune blândă și plăcută și un efect de regenerare asupra psihicului.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 18 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 18 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,36 lei.
Ulei esential ROINITA 10 ml Steaua Divina
Uleiul esențial de Roiniță are o acțiune blândă și plăcută și un efect de regenerare asupra psihicului.
Ingrediente: Ulei esențial de Roiniță (Melissa officinalis) – 100%, obținut prin , prin distilare cu aburi, din frunzele și din florile plantei
Este util ca adjuvant în: afecțiuni carențiale (rahitism), chirurgicale (plăgi), hematologice (anemie), neurologice (nevralgie, coree, convulsii, distonie neuro-vegetativă, migrenă), oftalmologice (conjunctivită, scăderea acuității vizuale), stomatologice (dureri dentare), cardiovasculare (angină pectorală, ateroscleroză, hipertensiune arterială, palpitații pe fond nervos), digestive (afecțiuni ale vezicii biliare, afecţiuni digestive (în general, afecţiuni hepatice (în general), anorexie, colică gastrică, colită, diaree, dischinezie biliară, dispepsie, duodenită, dureri de stomac, enterocolită, gastrită, gastropatie funcțională (nevroza gastrică), glosită, hepatită cronică, indigestie, meteorism, tulburări digestive cauzate de anxietate (hiperaciditate, greață, indigestie, meteorism, colici), tulburări gastro-intestinale funcţionale, ulcer gastro-duodenal, vărsături), genitale (dismenoree, sindrom premenstrual), respiratorii (astm bronșic, bronșită, coriză, emfizem pulmonar), metabolice (diabet zaharat, gută), ORL (acufene, laringită, faringită), pediatrice, psihiatrice (depresie, hipomnezie, isterie, nevroză), în boli infecțioase (viroză, gripă), în obstretică (alăptare).
Contraindicatii: Alergie la ulei esential de roiniță.
Mod de utilizare:
Uz intern: doar la recomandarea consultantului de specialitate.
Uz extern:
- Inhalații: 4 picături în 500 ml apă fierbinte
- Băi aromatice: 7 picături la o baie locală și 15 picături la o baie generală
- Masaj: 3-5 picături ulei volatil la 10 ml ulei gras
Se recomandă testarea prealabilă a sensibilității pe o porțiune mică de piele.
Atenționări:
A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.
A se evita contactul cu ochii.
A se agita înainte de utilizare.
A se păstra la loc uscat și răcoros.
A se utiliza de preferinţă înainte de: vezi pe ambalaj.
Produs realizat într-un sistem de management al calităţii certificat conform SR EN ISO 9001:2015 TÜV THÜRINGEN Germania.
Rolul componentelor:
Numită şi Melissa, această plantă şi-a primit numele de la mierea parfumată pe care albinele o fac din florile ei: anticii greci credeau că mierea de roiniţă era nectarul, hrana privilegiată a zeilor olimpieni. În Evul Mediu, faimosul medic Paracelsus a numit roiniţa „elixirul vieţii” datorită efectului său calmant asupra inimii.
„Este tonică, [...] ajută digestia; [...] stimulează sistemul nervos pe care îl fortifică şi [...] induce starea de bună dispoziţie.” A. Gautier, Manuel des plantes medicinales, 1822.
Roiniţa sau „iarba stuparului” este cunoscută din antichitate, primul care a descris-o fiind medicul Eladei – Dioscoride-Pedanios, în sec. I e.n., care îi menţiona şi unele proprietăţi terapeutice. Fiind o plantă meliferă, este vizitată frecvent de albine. De altfel, numele ştiinţific de „Melissa” derivă din cuvîntul grecesc „Melitta”, care înseamnă albină.
Este o plantă medicinală bienală care creşte în soluri cu fertilitate ridicată, mai ales în sud-vestul ţării, dar şi în Banat. Tulpinile bogate ale roiniţei formează tufe înalte. Frunzele sunt lungi şi late, cu peri scurţi şi albi. În scop fitoterapeutic se folosesc frunzele sau planta cu inflorescenţă. Florile au culoare albă sau alb gălbuie. Mirosul seamănă cu cel al lămâiei, iar gustul roiniţei este acrişor.
Roiniţa este utilizată şi în gastronomie, ca şi condiment al preparatelor culinare. Această plantă vine cu o aromă dulce, asemănătoare celei de lămâie e folosită în ceaiurile aromate de plante, în vinuri sau lichioruri, dar şi în unele formule de apă de colonie sau parfumuri datorită uleiului volatil.
Planta are multiple proprietăţi terapeutice. Acţiunea antibacteriană, antivirală şi antifungică este dată de uleiul volatil dar şi de prezenţa unor acizi polifenolcarboxilici precum acid cafeic, clorogenic, rozmarinic. De asemenea, roiniţa stimulează capacitatea mentală, concentrarea şi memoria.
Cea mai râvnită şi controversată acţiune o reprezintă aceea în ameliorarea unor maladii neurovegetative cum este maladia Alzheimer. În urma unui studiu făcut pe pacienţi diagnosticaţi cu Alzheimer în stadiu incipient şi moderat s-a constatat faptul că extractul de roiniţă ar eun efect pozitiv asupra acestor pacienţi în special asupra agitaţiei exacerbate, un efect ala acestei maladii. Studiul a fost efectuat pe o perioadă de 4 luni, de către medici specialişti, în trei centre din Iran iar doza folosită a fost de 60 pic./zi extract de roiniţă.
Cu un portofoliu de peste 300 de produse, Santo Raphael este pe primul loc pe piața românească de siropuri naturale și unul dintre cei mai apreciați producători de remedii naturale și suplimente alimentare.
Toate formulele produselor Steaua Divină sunt originale, concepute în laboratoarele proprii de către medici, farmaciști și biologi cu experiență și cunoștințe aprofundate de fitoterapie, apiterapie și Ayurveda.
Din anul 2004 dispune de propriul laborator de analize fizico-chimice, iar anul 2011 a ridicat tehnologia de producție Steaua Divină la nivelul performanțelor internaționale prin fonduri europene de 200 000 de euro.
A fost înființat laboratorul de analize microbiologice, dotat cu aparatură performantă, de ultimă generație, unde produsele și materia primă sunt permanent testate în condiții de maximă siguranță.
Într-o atmosferă de liniște, armonie, pace și mulțumire sufletească, produsele noastre păstrează încărcătură emoțională a celor care le realizează. Am ales să prelucrăm manual fiecare produs în parte și să realizăm numai macerare la rece, pentru a prezerva cât mai eficient substanțele active ale fiecărei plante. Astfel, ele devin fiecare garanția unei calități unice.