Ulei de avocado 50 ml NIAVIS
Ulei de avocado 50 ml NIAVIS
Uleiul de avocado (Persea Americana)este un ulei mono-saturat, a carui culoare este verde-masliniu, si are o textura densa si o aroma dulce, ca de nuca.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 13 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 13 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,26 lei.
Ulei de avocado 50 ml NIAVIS
Uleiul de avocado (Persea Americana)este un ulei mono-saturat, a carui culoare este verde-masliniu, si are o textura densa si o aroma dulce, ca de nuca.
Reprezinta o sursa bogata de vitamine A, B1, B2 si D si este usor absorbit de piele. De asemenea hidrateaza in profunzime, constituind astfel un ingredient de baza in produsele pentru ingrijirea pielii mature sau uscate.
Acesta face parte din gama uleiurilor purtatoare (de tip baza) ) mai exact, poate raspandi uleiul esential (chiar si o cantitate foarte mica) pe o zona mai intinsa si este folosit in industria cosmetica, la preparearea cremelor, lotiunilor, unguentelor.
Pentru uz extern
Ingrediente (INCI): ulei de avocado (Persea Gratissima Oil)
Compozitie: acid palmitic 5.0-25.0, acid palmitoleic 1.0-12.0, acid stearic <3.0, acid oleic 45.0-75.0, acid linoleic 5.0-20.0, acid linolenic <3.0
Metoda de obtinere: produs obtinut prin presare la rece
Produs vegan
Nemodificat chimic
Fara parabeni
Caracter aromatic: dulce
Culoare: galben-verde
Proprietati:
- cicatrizant
- hranitor si catifelant
- restructurant
- hranitor
Beneficii si utilizari:
Uz cosmetic:
corp si ten
- datorita proprietatilor emoliente si de regenerare, uleiul de avocado este folosit adesea pentru tratarea unor probleme ale pielii precum psoriazisul sau eczema, deoarece calmeaza senzatia de mancarime sau uscaciune, calmeaza pielea deshidratata, afectata de factorii de mediu, de expunerea la soare si de schimbarle de clima.
- atenueaza petele si ajuta la estomaparea cicatricilor
- cu un continut ridicat de lecitina, este utilizat si pentru ingrijirea buzelor
- poate fi utilizat ca atare sau in combinatie cu uleiuri esential, ingredient in lotiuni si creme, pentru masaje corporale si aromaterapie
poate fi combinat cu ulei esential tea tree, ulei esential de grapefruit, ulei esential de portocale, ulei esential de lamaie, ulei de cocos, ulei de argan
par – continand o cantitate mare de nutrienti precum proteine, vitamine, magneziu, fier, acid folic, este benefic in ingrijirea firului de par, stimuleaza cresterea parului, ajuta la calmarea scalpului iritat – folosit ca ingredient in sampon, masca, seruri
poate fi combinat cu ulei esential de menta, ulei esential de lavanda, ulei de masline, ulei de jojoba si ulei de cocos
Precautii: A nu se lasa la indemana copiilor. A se evita contactul cu ochii. Inainte de utilizare este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel putin 24 de ore înainte de aplicare.
A se pastra la loc uscat si racoros, ferit de caldura si lumina soarelui.
Tara de origine: Africa de Sud
Rolul componentelor:
Avocado este un arbore originar din Mexic și Guatemala (America Centrală), clasificat cu floarea din familia Lauracee împreună cu camforul, scorțișoara și dafinul. Atât fructul cât și arborele sunt comestibile iar avocado se referă și la fructul acestui copac. Din fruct se face renumita pastă guacamole.
Din avocado se fac diverse lucruri, printre care: măști de ten, diverse specialități culinare, ornamente, dulciuri (mai rar), se folosesc uneori în torturi dar nu prea des, medicină, etc.Avocado se folosește pentru măștile de ten care revigorează tenul și îl fac să pară mai tânăr. Pe lângă asta, din el se mai fac șampoane și alte lucruri care valorează mulți bani, făcându-l popular într-un anumit fel, pentru cosmetică. El este o veritabilă și importantă plantă pentru industria cosmetică cât și farmaceutică, alături de Aloe Vera.
Din avocado se fac rareori milkshake-uri, dar renumită este pasta de avocado, Guacamole. Avocado se mai folosesc în salate și rareori ori niciodată în dulciuri deoarece nu conține zaharuri. Nu foarte renumită este rețeta de înghețată de avocado, fără prea multe zaharuri, care se consumă în unele țări.Este probabil originară din Peru iar planta crește înaltă de 10-25 de metri, fructele lui neavând o perioadă exactă, fructele putând fi consumate în orice anotimp al anului. Fiind o plantă tropicală, fructele se coc în orice anotimp, cel puțin în California, de aceea putem întâlni avocado în supermarketuri în orice timp al anului.
Cuvântul "avocado" derivă din cuvântul spaniol AguaCate, care derivă din cuvântul Nahuatl āhuacatl awakatɬ,[2] care duce înapoi spre cuvântul proto-Aztec *pa:wa care totodată înseamnă "avocado".
Se înmulțește prin semințe și prin butășire. Deși nu este un fruct foarte apreciat în România, mulți români îl înmulțesc deoarece este o plantă decorativă cu frunze închise la culoare.