TAMAIE + SCORTISOARA 60 cps DVR Pharm
TAMAIE + SCORTISOARA 60 cps DVR Pharm
Susține capacitățile mentale și sănătatea fizică.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 41 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 41 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,82 lei.
TAMAIE + SCORTISOARA 60 cps DVR Pharm
Tămâie + Scorțișoară – Atât tămâia cât și scorțișoara sunt cunoscute în medicina tradițională ca fiind un fel de ”leac universal” pentru susținerea energiei, pentru sănătatea sistemului nervos, respirator, circulator, digestiv, imunitar. Interesante sunt și cercetările ce studiază efectele celor 2 plante medicinale și a principiilor active în raport cu proliferarea celulelor care au suferit mutații, cu degradarea celulelor neuronale ce determină apariția demenței, ataxiei, scăderii capacităților cognitive.
Acțiuni fiziologice:
Sistem ARTICULAR
- susține flexibilitatea și confortul articulațiilor;
Sistem RESPIRATOR
- susține sănătatea tractului respirator superior;
- sustine sanatatea organelor respiratorii;
- sănătatea plămânilor;
Sistem NEURONAL
- util pentru oboseala mentală și fizică;
- susține funcția mentală, capacitățile mentale și fizice;
- sustine energia și apetitul;
- susține sănătatea pielii și a gurii;
- are proprietăți antioxidante semnificative;
Sistem CARDIOVASCULAR
- ajută la menținerea unui nivel normal de glucoză din sânge ca parte a unui stil de viață sănătos;
- ajută la mentinerea unui nivel sănătos de zahăr din sânge;
- ajută la mentinerea nivelului normal de lipide din sange;
- menține normal nivelul colesterolului și functionarea inimii;
- susține inima și circulația;
- ajută la purificarea sângelui;
Sistem URO-GENITAL
- susține sănătatea menstruală și sănătatea sexuală masculină;
- susține sistemul reproducator și urinar;
Sistem DIGESTIV
- susține mucoasa tractului digestiv și sănătatea tractului gastro-intestinal;
- susține digestia și confortul digestiv;
- contribuie la functionarea normala a tractului intestinal;
- mentine echilibrul gastric si intestinal;
- ajută la menținerea gazelor normale de la nivelul stomacului și contribuie la confortul stomacului.
Mod de utilizare:
Câte 1 capsulă de 2 ori pe zi.
Ingrediente/capsulă:
- capsulă vegetală din orez;
- Arbore-de-tămâie (Boswellia serrata) extract 5-10:1 uscat din rășină, cu 70-85% acizi boswellici: 180 mg;
- Arbore-de-tămâie (Boswellia serrata) pulbere din rășină: 156 mg;
- Scorțișoară (Cinnamomum cassia) extract apos uscat 10:1 (maltodextrină din porumb) din scoarță: 120 mg;
- Scorțișoară (Cinnamomum verum) pulbere din scoarță: 120 mg;
- Algă calcaroasă fosilizată (Lithothamnium calcareum): 22,8 mg;
ulei esențial de:
- Lemongrass (Cymbopogon flexuosus): 0,6 mg;
- Scorțișoară (Cinnamomum cassia): 0,18 mg;
- Arbore-de-Tămâie (Boswellia serrata): 0,18 mg;
- Arbore-de-Tămâie-sacră (Boswellia sacra): 0,12 mg;
- Obligeană (Acorus calamus): 0,12 mg.
Precauții și contraindicații:
Poate interacționa cu anticoagulantele la administrare concomitentă. A nu se consuma de către copii, femeile însărcinate sau care alăptează.
A se păstra bine închis, ferit de umiditate și căldură. Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat și echilibrat și un mod de viață sănătos. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. A se consuma, de preferință, înainte de: vezi data înscrisă pe ambalaj. Produsul nu conține ingrediente cu potențial alergenic.
Produs notificat de Serviciul Național pentru Plante Medicinale, Aromatice și Produse ale Stupului,
Notificare nr. 16059/23.09.2022
Rolul componentelor:
Boswellia serrata este o specie de arbore din familia Burseraceae care vegetează zonele uscate din regiunile montane din India, nordul Africii şi Orientul Mijlociu. Denumită popular tămâie indiană, este evident înrudită cu mai cunoscutul arbore care produce tămâia, şi, la fel ca acesta, trunchiul Boswelliei produce o substanţă rezinoasă cunoscută printre localnici sub numele de guggul sau shallaki (din sanscrită).
Denumirea generică Boswellia a fost dată după Dr. Boswell din Grădina Botanică din Edinburgh, prieten al directorului Grădinii Botanice din Calcutta, William Roxburgh. Denumirea specifică serrata provine din cuvântul serra (fierăstrău) referindu-se la marginea dinţată a frunzelor.
Boswellia serrata este una din plantele antice cele mai valoroase în medicina Ayurvedică. „Gajabhakshya”, o denumire sanscrită utilizată uneori pentru Boswellia, sugerează faptul că elefanţii se bucură de această plantă ca parte din dieta lor.
Se cunosc trei texte renumite din fundamentele ştiinţei Ayurvedice clasice care îşi are rădăcinile în India: Charaka’s Charaka Samhita (c.B.C. 700), primul text medical fundamental; Susruta’s Susruta Samhita (c.B.C. 600), care se presupune că a reunit întreaga cunoaştere medicală, cu o concentrare aparte pe chirurgie; şi tomul cuprinzând două volume – Astanga Samgraha şi Astanga Hridaya (c.130-200 A.D.), scris de Vagbhata cel Bătrân şi Vagbhata cel Tânăr, care sintetizează lucrările scrierilor anterioare şi sumarizează cele opt părţi ale medicinei Ajurvedice în versuri şi proză. Primele două texte descriu activitatea antireumatică şi antiartritică a rezinei arborelui. Pe lângă utilizarea sa benefică în artrite, această rezină este menţionată, de asemenea, în textele de medicină tradiţională Unani ca un remediu eficient în diaree, dizenterie, viermi intestinali, abcese, febră (antipiretic), afecţiuni ale pielii şi sângelui, afecţiuni cardiovasculare, afte bucale, dureri de gât, bronşite, astm, tuse, scurgeri vaginale, calviţie, icter, hemoroizi, dismenoree, şi pentru stimularea ficatului. Este considerată, de asemenea, diaforetică, astringentă, diuretică şi stimulentă.
Medicina modernă o recomandă ca antiartritică, antiinflamatoare, antihiperlipidemică (pentru controlul lipidelor serice), antiaterosclerotică (reduce riscul formării ateroamelor), analgezică şi hepatoprotectoare.
Rezina extrasă din Boswellia conţine monoterpene, diterpene şi triterpene (α şi β-amirine) acizi triterpenici pentaciclici (acizii boswelici) şi tetraciclici.
Studiile ştiinţifice desfăşurate asupra acestei plante au revelat faptul că rezinele manifestă potenţial efect antifungic, anticoagulant, juvenomimetic şi anticarcinogenic. Investigaţiile au mai arătat, de asemenea, efecte benefice în imunomodulaţie, în astmul bronşic, poliartrite, hepatita C, colite şi afecţiunea Crohn.
Recent s-a descoperit faptul că uleiul din Boswellia pare să distingă celulele canceroase de celulele normale ale vezicii urinare şi suprimă dezvoltarea primelor. Analizele micrometrice şi bioinformatice au propus mai multe căi metabolice care pot fi activate de tămâia indiană pentru a induce moartea celulelor canceroase din vezica urinară, sugerând astfel faptul că aceasta reprezintă un agent intravezical alternativ în tratamentul cancerului de vezică urinară.
În China antică, arborele de scorțișoară era văzut drept pomul vieții, oricine gusta din fructele sale fiind dăruit cu nemurire și fericire eternă. Legenda spune că focul prin care pasărea Phoenix moare și apoi renaște este întreținut de mirodenii precum scortișoara. Egiptenii din antichitate foloseau scorțișoara în cosmetică și ca ingredient pentru îmbălsămarea celor morți.Scorțișoara era utilizată, totodată, în ceremoniile religioase, iar în Mexic, nordul Africii și Arabia era o mirodenie obisnuită pentru mâncare și un ingredient apreciat al ceaiului și cafelei. În Persia și apoi în Europa , scorțișoara era considerată a fi un puternic afrodisiac. Încă din Evul Mediu , scortișoara era considerată drept un stimulent al apetitului și digestiei. Într-adevăr, scorțișoara, asemeni altor mirodenii, este recunoscută pentru ușurarea digestiei și a fost folosită în scopuri medicale pentru tratarea problemelor gastrointestinale, inclusiv senzația de greață , vomitatul și diareea.
Scorțișoara este un arbore tropical din familia dafinului și atinge înălțimi de 6-7 m în sălbăticie. Are frunze ovale, adânc striate, de culoare verde-închisă pe partea superioara și verde deschis pe cea inferioară. Scoarța este netedă și gălbuie. Atât scoarța cât și frunzele sunt puternic aromate. Florile sunt mici, de culoare albă-gălbuie și cu un miros dezagreabil. Fructele sunt de culoare purpurie închisă. Partea exterioară a scoarței, miezul ei și partea interioară sunt decojite. Apoi este lăsată să se usuce complet, ceea ce face ca bucățile de scorțișoară să se curbeze ca o foiță de țigară răsucită (pe verticala fâșiilor). Câteva astfel de scoarțe sunt rulate una în alta pentru a obține un produs compact, care este tăiat apoi în lungimi uniforme și sortat conform grosimii, aromei și a culorii.
În scop fitoterapeutic, scorțișoara are efect antipiretic, antiseptic, astringent, carminativ, diaforetic, fungicid, stomahic, tonic, expectorant, antiinflamator. Toate aceste proprietăți sunt oferite de uleiul de scorțișoară care este bogat în borneol, eugenol, mircen, 1,8-cineol.
Cercetările recente au scos la iveală faptul că scorțișoara are proprietăți antioxidante și antibacteriene, și reduce factorii de risc asociați cu bolile cardiovasculare și două tipuri de diabet.
În Europa , scorțișoara este de multă vreme un ingredient favorit în bucătarie , fiind utilizată mai ales pentru budinci, plăcinte, prăjituri, checuri sau gogoși. Ea își pune în valoare aroma în ceaiuri, ciocolată caldă ori cafea. Se utilizează sub formă de pulbere.