SHIITAKE MAITAKE 60CPS - Secom
SHIITAKE MAITAKE 60CPS - Secom
Ciuperci medicinale cu rol in echilibrarea sistemului imunitar.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 117 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 117 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 2,34 lei.
SHIITAKE MAITAKE 60CPS - Secom
Ciuperci medicinale cu rol in echilibrarea sistemului imunitar.
Beneficii:
-Echilibrarea sistemului imunitar
-Activarea macrofagelor (stimuleaza activitatea interleukinelor IL-1, IL-2 si IL-12, interferonului, factorului de necroza tumorala), limfocitele T, celulele NK si celulele dendritice cu rol important in reducerea multiplicarii celulelor anormale si a virusurilor
-Cresterea numarului limfocitelor CD4 afectate de virusul care produce deficienta imunitara
-Protectia celulelor sanatoase
-Sustinerea functiei normale a maduvei osoase in chimio si radioterapie
-Imbunatatirea metabolismului proteic si al acizilor nucleici in ficat: detoxifica, stimuleaza productia de interferon, regleaza nivelul transaminazelor
-Imbunatatirea metabolismului glucidic: cresterea sensibilitatii receptorilor celulari la insulina, sustinerea functiei insulino-secretorie a pancreasului
-Imbunatatirea metabolismului lipidic: accelerarea metabolizarii si eliminarii colesterolului si a trigliceridelor
-Reglarea tensiunii arteriale prin stabilizarea placii de aterom - efect antiagregant plachetar
-Mentinerea hematocritului prin aport de fier, folati, vitamine din grupul B
-Stimularea selectiva a functiilor organismului, ajutandu-l sa se adapteze fizic, psihic, imunitar (efect adaptogen)
Compozitie/capsula:
Shiitake 125 mg
(Lentinula edodes)(extract standardizat, garantat 10% [12.5mg] polizaharide - beta-glucan)
Maitake 125 mg
(Grifola frondosa)(extract standardizat, garantat 30% [37.5mg] polizaharide - beta-glucan)
Administrare:
Cate 1 capsula de 1-2 ori/zi la masa sau conform recomandarii consultantului de specialitate.
Shiitake este cea mai cultivată ciupercă medicinală din lume, fiind foarte apreciată chiar şi pentru gustul său, în gastronomia japoneză. Ciupercile Shiitake au crescut în sălbăticie din timpuri preistorice. Valoarea lor terapeutică a fost descoperită în ţările asiatice, de unde acestea sunt originare. Ciupercile Shiitake au un rol important în tradiţiile medicale asiatice şi au fost menţionate în primele cărţi de medicină naturistă, scrise în urmă cu mii de ani.
Datorită profilului lor nutriţional bogat, aceste ciuperci au devenit foarte populare, mai ales în Statele Unite. În prezent, China este cea mai mare producătoare de ciuperci Shiitake din lume, acoperind 80% din cantitatea de ciuperci vândute în scop comercial. Alte ţări producătoare de ciuperci Shiitake sunt Japonia, Korea, Taiwan, Statele Unite şi Brazilia.
Ciupercile Shiitake sunt un simbol al longevităţii în Asia, datorită multitudinii de beneficii pe care le aduc sănătăţii şi profilului lor nutriţional bogat. Aceste ciuperci sunt folosite în medicina chineză de peste 6.000 ani.
Ciupercile shiitake sunt folosite, în special, pentru că întăresc sistemul imunitar şi, recent, s-a descoperit că ne protejează împotriva bolilor de inimă.
Shiitake conţine vitaminele din complexul B, egosterol, minerale (mangan, fosfor, potasiu, seleniu, cupru, zinc), fibre, proteine, magneziu, fier şi aminoacizi esenţiali.
Ciupercile Shiitake au efect imunomodulator, anticancerigen, antiviral, detoxifiant şi antifungic.
Cel mai bine documentat aport adus sănătăţii de ciupercile Shiitake este sprijinul imunitar. Pe de o parte, acestea stimulează răspunsul sistemului imunitar în diferite circumstanţe, iar pe de altă parte îi limitează activitatea excesivă, când este cazul.
Ciupercile Shiitake au un impact puternic asupra celulelor macrofage. Celulele macrofage sunt responsabile de identificarea şi neutralizarea potenţialelor celule canceroase din corp. Pentru a îndeplini această funcţie, celulele macrofage trebuie stimulate. Ciupercile Shiitake îndeplinesc acest rol de a ajuta celulele macrofage să lupte împotriva celulelor cancerigene.
Aşadar, se poate spune că ciupercile Shiitake cresc imunitatea împotriva cancerului. Acest fapt se datorează conţinutului de polizaharide care este util şi în scăderea nivelului colesterolului total. Astfel, se face trecerea la beneficiile aduse de Shiitake în bolile cardiovasculare.
Un anumit compus din ciupercile Shiitake, lentinacin, scade nivelul colesterolului total. De asemenea, şi beta-glucanul contribuie la acest efect.
Ciupercile Shiitake previn aderarea unui număr prea mare de celule imunitare la pereţii vaselor de sânge, blocând parţial procesul de producere a moleculelor de adeziune. Astfel, vasele de sânge sunt protejate.
Ciupercile Shiitake conţin trei minerale antioxidante foarte importante: mangan, seleniu, zinc, dar şi un alt compus antioxidant care stimulează producerea de energie în celulele inimii.
Unele studii de laborator au demonstrat faptul că, pe lângă polizaharide, ciupercile Shiitake conţin şi alte substanţe cu efecte anti-tumorale, fiind astfel foarte importante în lupta împotriva cancerului.
Maitake (Grifola Frondosa) este o ciupercă perenă care creşte în acelaşi loc, succesiv, un anumit număr de ani. Ea are în subteran un tubercul cam de mărimea unui cartof iar trunchiul este format dintr-un grup de tulpini deseori alipite, adunate la bază, cu pălariile de culoare cenuşiu-maro ondulate sau în formă de lingură.
Maitake conţine polizaharidele 1.3 şi 1.6 beta-glucan, stimulatoare naturale ale imunităţii organismului.
Efectele asupra organismului sunt: imunostimulator puternic, antitumoral excepţional (adjuvant în chimioterapie), adaptogen (ajută organismul să se adapteze fizic, psihic şi imunitar), protector împotriva stresului oxidativ, îmbunătăţeşte rata de folosire celulară a oxigenului, creşte eficienţa tratamentelor antivirale.
Ciuperca Maitake sprijină sănătatea cardiovasculară prin regularizarea tensiunii arteriale, normalizarea colesterolului şi a lipidelor din sânge, promovează producţia corespunzătoare de insulină, stimuleazăsistemul imunitar, activează macrofagia (consumarea celulelor cu mutaţii), ajută la blocarea creşterii tumorilor,este un element ajutător eficient în tratarea leucemiei, a cancerului de stomac şi oase, estompează efectele secundare ale chimioterapiei, ajută digestia, sprijină sănătatea ficatului, în special în legatură cu hepatita şi luptă împotriva infecţiilor bacteriale şi virale (HIV, Human Papiloma Virus, virusul hepatic B, gripal, Herpes virus, cytomagelovirus).