Acid Folic 800mcg 100 tablete Solgar, Sistemul nervos
Acid Folic 800mcg 100 tablete Solgar, Sistemul nervos

Acid Folic 800mcg 100 tablete Solgar

Acid Folic 800mcg 100 tablete Solgar
Folatul, acidul folic sau metilfolatul, lucrează împreună cu vitamina B12 și vitamina C pentru utilizarea proteinelor, având un rol esențial în formarea hemulului, proteina purtătoare de fier din hemoglobină, fapt pentru care se consideră că acidul folic este implicat în formarea celulelor roșii din sânge.
3366
Ne pare rău, stocul a fost epuizat!
48,44 lei


Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 48 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 48 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,96 lei.


 
Acid Folic 800mcg 100 tablete Solgar
Folatul, acidul folic sau metilfolatul, lucrează împreună cu vitamina B12 și vitamina C pentru utilizarea proteinelor, având un rol esențial în formarea hemulului, proteina purtătoare de fier din hemoglobină, fapt pentru care se consideră că acidul folic este implicat în formarea celulelor roșii din sânge.
Beneficii:
-Acidul folic este esential pe durata sarcinii, pentru a preveni defectele de tub neural ale fetusului in dezvoltare.
-Produsul poate fi consumat de vegetarieni.
Compozitie:
Folacin (acid folic sub forma de acid pteroilglutamic) 800 µg 400%VNR.
Administrare:
A se administra ca supliment alimentar pentru adulti, o (1) tableta pe zi, preferabil in timpul mesei, sau conform recomandarilor medicului sau farmacistului.

Rolul componentelor:
Acidul folic mai este cunoscut si sub denumirea de acid pteroyl-L-glutamic si se incadreaza in randul vitaminelor hidrosolubile din grupul B. Aceasta vitamina trebuie sa fie transformata la nivel hepatic in acid dihidrofolic, ulterior este folosita in organism. Corpul uman nu poate sintetiza folat (echivalentul natural al acidului folic), din aceasta cauza este necesar ca dieta zilnica sa cuprinda aceasta vitamina.
Acidul folic este o vitamină solubilă în apă (hidrosolubilă) a cărei origine vine de la cuvântul latin „folium“ („frunză“), întrucât prima dată a fost obţinut, în condiţii de laborator, din frunze de spanac. Vitamina se distruge uşor în procesul pregătirii alimentelor, mari cantităţi pierzându-se în timpul prelucrării şi conservării legumelor şi măcinării grâului. Acesta se găseşte în mod natural în drojdia de bere, în ficat, în frunzele zarzavaturilor.
Acidul folic şi grupul de compuşi înrudiţi, cunoscut sub denumirea generică de vitamina B6, servesc drept coenzime în reacţiile chimice implicate în biosinteza proteinei şi necesare pentru producerea normală a celulelor roşii ale sângelui şi pentru înmulţirea celulelor.
Deci, această vitamină este extrem de necesară organismului pentru producerea celulelor noi: celulele pielii, celulele părului, celulele albe imune ale sângelui, celulele roşii ale sângelui etc. Dar acidul folic participă şi la eliminarea grăsimii depuse în ficat şi la transformarea unui aminoacid în altul în vederea resintezei proteinelor organismului, întrucât aminoacizii sunt doar părţi componente ale altor structuri.
Orice femeie aflată la vârsta fertilă ar trebui să ia suplimente cu acid folic, mai ales în cazul în care îşi doreşte să devină mamă. Specialiştii susţin că această substanţă este deosebit de importantă pentru dezvoltarea normală a bebeluşilor, iar administrarea încă dinainte de a rămâne însărcinată este chiar mai importantă decât în primele luni de sarcină.
Acidul folic este o formă a vitaminei B9, ce are un rol extrem de important în formarea celulelor, şi mai ales a celor roşii. Atunci când nu este prezent în cantitate suficientă în dieta zilnică, se poate ajunge la anemie şi alte probleme. Pentru femeile însărcinate însă este şi mai important, întrucât previne defectele congenitale la bebeluşi, cum ar fi spina bifida şi alt defect de tub neural, malformaţii faciale precum buza de iepure sau gura de lup.
Dacă ceva nu este în regulă, anomaliile menţionate se formează în primele săptămâni de sarcină, când femeia de multe ori nici nu bănuieşte că urmează să devină mămică. Specialiştii avertizează că organismul nostru nu este capabil să stocheze acidul folic de la o zi la alta, astfel că avem nevoie de o alimentaţie zilnică extrem de bogată în această substanţă sau, mai simplu, să ne asigurăm doza zilnică necesară din suplimente sub formă de tablete sau capsule. Iată de ce este importantă administrarea acidului folic tuturor femeilor în perioada fertilă.

Stoc
In Stoc Furnizor Rapid - Livrare in 2-4 zile lucratoare
Cantitate
100 tablete
Forma de prezentare
Flacon
În cei 68 de ani de tradiţie în producţia suplimentelor alimentare, viziunea şi obiectivele companiei au rămas aceleaşi, Solgar fiind recunoscut la nivel mondial pentru calitatea și eficiența produselor sale, dar și pentru întrunirea standardelor speciale de cercetare și controlul calității.
Produsele Solgar sunt dezvoltate de specialişti, pe baza unor formule ştiinţifice avansate, corespunzătoare celor mai recente cercetări şi tehnologii. Solgar are un standard de excelență pe care îl respectă constant, prin faptul că deține cele mai înalte norme de calitate, testând întreaga gamă de produse în fiecare etapă a procesului de fabricație, de la stadiul de materie primă până la produsul finit. Suplimentele alimentare Solgar conţin materii prime 100% naturale, de calitate ridicată. Aproape niciunul dintre produsele Solgar nu conţin zahăr, sare, amidon, drojdie, gluten sau lactoză şi nu conţin conservanţi, coloranţi sau arome artificiale. Ele pot fi consumate și de către vegani şi vegetarieni.
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare