Reducere! Sapun solid cu Propolis, Scortisoara si Cacao 60gr Nera Plant

Sapun solid cu Propolis, Scortisoara si Cacao Nera Plant

16,74 Lei

18,00 Lei

Reducere: 7%

Nelimitat

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 16 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 16 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,32 Lei.


Stoc: In Stoc Magazin - Livrare in 1-2 zile lucratoare

1108

Produs nou

Sapun solid cu Propolis, Scortisoara si Cacao 110g Nera Plant

Produs fabricat manual, din extracte de plante, uleiuri vegetale şi ceară, cu actiune antiseptica si antioxidanta . Conținut ridicat de glicerină. 

Mai multe detalii

Produse

Sapun solid cu Propolis, Scortisoara si Cacao 110g Nera Plant

Produs fabricat manual, din extracte de plante, uleiuri vegetale şi ceară. Conținut ridicat de glicerină.

Proprietati:
-Hidratează şi tonifică pielea
-Curăță pielea (antiseptic și antiacneic)
-Ajută la cicatrizarea şi la regenerarea pieli

Recomandari:
-Menţinerea sănătăţii pielii
-Restabilirea pH-ului natural al pielii
-Ten acneic
-Coşuri, negi, micoze, eczeme, inflamații ale epidermei

Compozitie:
Ulei de floarea soarelui, apă, ulei de măsline, grăsime nehidrogenată de cocos, grăsime nehidrogenată de palmier, hidroxid de sodiu, ceară de albine, extract de busuioc, pulbere de scorțișoară, pudră de cacao, propolis.

Proprietatile ingredientelor din compozitie:
Extractul de busuioc este recomandat în formulele produselor cosmetice destinate îngrijirii pieii grase, acneice. Această plantă normalizează secreția de sebum, cicatrizează și calmează epiderma. Are proprietăți antiseptice și antiinflamatoare. Acţionează asupra punctelor negre și a coșurilor, diminuându-le progresiv.

Uleiul de floarea soarelui presat la rece conține vitaminele A și D, calciu și fier. Este apreciat pentru proprietățile sale emoliente. Ajută la vindecarea rănilor proaspete și a arsurilor ușoare.

Uleiul de măsline are proprietatea de a catifela pielea. Datorită conținutului ridicat de acid linoleic, un compus care nu este produs de organism, uleiul de măsline previne uscarea pielii, îi menţine elasticitatea şi tinereţea. Este folosit și ca exfoliant.

Grăsimea de cocos este obţinută din miezul nucilor de cocos. Previne uscarea și exfolierea pielii, întârzie apariția ridurilor și conferă pielii fermitate. Este folosită ca adjuvant în diferite afecțiuni ale pielii: psoriazis, dermatite, eczeme, acnee etc. Este agentul de spumare din săpun.

Grăsimea de palmier estompează cicatricele vechi datorită conţinutului de vitamina A şi vitamina E. Conferă pielii un aspect tânăr şi prospeţime. Are proprietăţi hidratante. Este adjuvant în boli de piele, precum psoriazisul şi eczemele.

Hidroxidul de sodiu are rolul de a saponifica uleiurile vegetale folosite în prepararea săpunului. Cantitatea de hidroxid de sodiu folosită la prepararea săpunurilor este astfel calculată încât, la terminarea procesului de saponificare, acesta nu se mai regăseşte în produsul finit, fiind neutralizat.

Ceara de albine este folosită în prepararea săpunurilor, deoarece conferă acestora consistenţă şi stabilitate. Este cunoscută pentru acţiunea ei de restructurare şi elasticizare a pielii, pe care o calmează şi o ajută să reţină umezeala.

Propolisul stimulează producţia de colagen şi elastine, reface ţesuturile afectate de răni, fiind un bun cicatrizant. Este indicat în infecţii şi arsuri, bătături şi cheratite, răni vechi, micoze, negi şi aluniţe. Propolisul are proprietăţi dezinfectante, antiinflamatorii, antiacneice, antioxidante.

Pulberea de scorţişoară este exfoliantă, dar şi îndeajuns de blândă pentru a catifela pielea. Conferă o mai bună circulaţie a sângelui la nivelul epidermei, ceea ce face ca pielea să pară mai proaspătă, mai regenerată, iar ridurile fine să devină mai puţin vizibile. Datorită proprietăţilor antivirale, antimicrobiene şi antiinflamatorii, scorţişoara ajută la vindecarea acneei şi a coşurilor.

Pudra de cacao are un conţinut bogat în antioxidanţi, care apără pielea de acţiunea radicalilor liberi, împiedicând astfel procesul de îmbătrânire. Este recunoscută pentru efectul ei revigorant. Menţine pH-ul optim al tenului şi îi conferă un aspect luminos.

Mod de utilizare:

Se aplică pe pielea umezită, prin mişcări circulare, apoi se clăteşte bine, cu apă multă.

Acțiunea, culoarea și parfumul produsului se datorează în întregime ingredientelor naturale.

Mod de prezentare: săpun cu formă rotundă, în ambalaj individual - cutie de carton.

Rolul componentelor:
În China antică, arborele de scorțișoară era văzut drept pomul vieții, oricine gusta din fructele sale fiind dăruit cu nemurire și fericire eternă. Legenda spune că focul prin care pasărea Phoenix moare și apoi renaște este întreținut de mirodenii precum scortișoara. Egiptenii din antichitate foloseau scorțișoara în cosmetică și ca ingredient pentru îmbălsămarea celor morți.Scorțișoara era utilizată, totodată, în ceremoniile religioase, iar în Mexic, nordul Africii și Arabia era o mirodenie obisnuită pentru mâncare și un ingredient apreciat al ceaiului și cafelei. În Persia și apoi în Europa , scorțișoara era considerată a fi un puternic afrodisiac. Încă din Evul Mediu , scortișoara era considerată drept un stimulent al apetitului și digestiei. Într-adevăr, scorțișoara, asemeni altor mirodenii, este recunoscută pentru ușurarea digestiei și a fost folosită în scopuri medicale pentru tratarea problemelor gastrointestinale, inclusiv senzația de greață , vomitatul și diareea.
Scorțișoara este un arbore tropical din familia dafinului și atinge înălțimi de 6-7 m în sălbăticie. Are frunze ovale, adânc striate, de culoare verde-închisă pe partea superioara și verde deschis pe cea inferioară. Scoarța este netedă și gălbuie. Atât scoarța cât și frunzele sunt puternic aromate. Florile sunt mici, de culoare albă-gălbuie și cu un miros dezagreabil. Fructele sunt de culoare purpurie închisă. Partea exterioară a scoarței, miezul ei și partea interioară sunt decojite. Apoi este lăsată să se usuce complet, ceea ce face ca bucățile de scorțișoară să se curbeze ca o foiță de țigară răsucită (pe verticala fâșiilor). Câteva astfel de scoarțe sunt rulate una în alta pentru a obține un produs compact, care este tăiat apoi în lungimi uniforme și sortat conform grosimii, aromei și a culorii.
În scop fitoterapeutic, scorțișoara are efect antipiretic, antiseptic, astringent, carminativ, diaforetic, fungicid, stomahic, tonic, expectorant, antiinflamator. Toate aceste proprietăți sunt oferite de uleiul de scorțișoară care este bogat în borneol, eugenol, mircen, 1,8-cineol.
Cercetările recente au scos la iveală faptul că scorțișoara are proprietăți antioxidante și antibacteriene, și reduce factorii de risc asociați cu bolile cardiovasculare și două tipuri de diabet.
În Europa , scorțișoara este de multă vreme un ingredient favorit în bucătarie , fiind utilizată mai ales pentru budinci, plăcinte, prăjituri, checuri sau gogoși. Ea își pune în valoare aroma în ceaiuri, ciocolată caldă ori cafea. Se utilizează sub formă de pulbere.

Arborele de cacao este o plantă originară din America de Sud, cu înălţimea de cca. 8 m, cu frunze simple, întregi, cu flori mici, care apar direct pe trunchi şi ramuri, cu fructe baciforme, mari, cărnoase, colorate în roşu, cu pulpa albă, cu numeroase seminţe.

Cacao a fost cunoscută în locurile de origine de mai bine de 2000 de ani, având un important rol în viaţa economică, rituală şi politică a mayaşilor pre-hispanici şi a continuat să fie astfel multă vreme. Istoria sa a fost mult studiată în site-urile arheologice din zonele centro-americane examinând cultura Maya clasică, în special din perioada dintre anii 500 şi 800 D.Hr., şi unde există o abundenţă de artefacte ceramice care cuprind referiri la cacao prin texte şi picturi ce evocă utilizarea acesteia. Analizele chimice ale reziduurilor de pe fundul vaselor din perioada maya clasică au revelat faptul că planta a constituit un ingredient în mai multe feluri de băuturi şi terciuri şi că era servită în variate tipuri de veselă. Diversele băuturi şi alimente care conţineau cacao sunt descrise în textele hieroglifice centr-americane, cea mai comună fiind o băutură spumoasă consumată de către cuplurile proaspăt căsătorite şi care este descrisă în scene care arată viaţa la curţile regale. În timpul regilor azteci, micile seminţe de cacao au fost utilizate ca şi monede, acestea fiind necesare anumitor tranzacţii. Metoda este încă folosită în unele părţi ale Mexicului de astăzi.
Planta a fost denumită Theobroma de către Linnaeus, cuvântul însemnând „alimentul zeilor”, datorită savorii seminţelor sale. Mexicanii au denumit seminţele pisate „Chocolate”.
În cărţile medicinale din secolele XIX-XX apare utilizată sub formă de ciocolată şi de unt de cacao. Ciocolata, transformată într-o pulbere grosieră şi fiartă în lapte sau lapte şi apă, era mult folosită ca substituent ocazional pentru cafea, sau ca băutură la mese. Era considerată un articol de dietă foarte nutritiv pentru invalizi, persoane în perioada de convalescenţă şi cei cărora nu le plăceau substanţele grase precum persoanele cu dispepsie.
Uleiul sau untul de cacao este o substanţă solidă alb-gălbuie cu aromă uşoară de cacao, cu gust blând şi plăcut, foarte nutritiv. A fost folosit ca şi alternativă la uleiul de cod sau ca articol de dietă în timpul ultimelor zile de sarcină; are excelente proprietăţi emoliente şi a fost folosit, de asemenea, la prepararea supozitoarelor, ovulelor, şi în unguentele preparate pentru piele sensibilă sau aspră, buze crăpate, numeroase cosmetice, pomade şi săpunuri de lux.
Teobromina, un alcaloid conţinut în seminţele de cacao, şi descoperit de către Woskresensky în 1841, este asemănătoare cu cafeina în acţiunea sa, dar efectul său este mai puţin puternic. Acţiunea sa este mai pronunţată asupra musculaturii, a rinichilor şi a inimii, având efect diuretic datorită stimulării epiteliului renal, excitant nervos, dilată vasele sangvine fiind folosită în caz de hipertensiune arterială.
Pudra de cacao se foloseşte, de asemenea, în industria farmaceutică pentru condiţionarea unor specialităţi farmaceutice şi corectarea gustului.
Întrebuinţarea medicinală a produselor de cacao este menţionată şi în medicina ştiinţifică din România în secolului trecut, acestea fiind utilizate mai ales ca tonifiante generale ale organismului şi pentru acţiunea diuretică a teobrominei în hidropizii cardiace, scleroză cardiacă şi scleroză renală; apoi pentru mascarea gustului unor pastile.
În ultimii ani s-a descoperit din ce în ce mai mult capacitatea antioxidantă a seminţelor de cacao datorită conţinutului bogat în polifenoli. Studiile clinice au sugerat efecte benefice ale ciocolatei negre asupra tensiunii arteriale, lipidelor şi inflamaţiilor, propunând un mecanism de acţiune ce include îmbunătăţirea biodisponibilităţii oxidului de azot şi a funcţionării mitocondriilor.
Forma de prezentareSapun solid ambalat individual in cutie de carton
StocIn Stoc Magazin - Livrare in 1-2 zile lucratoare
Cantitate110 grame

Scrie o recenzie

*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.