Ulei Esential Citronella 10ml Steaua Divina

11,39 Lei

Stoc: In Stoc Magazin - Livrare in 1-2 zile lucratoare

4177

Produs nou

Ulei Esential Citronella 10ml Steaua Divina

Iarba de citronella (Cimbopogon nardus) planta perena originara din Sud-Estul Asiei (India Indonezia Sri-Lanka) este cultivata si in alte zone subtropicale si tropicale datorita calitatilor sale.

Mai multe detalii

Produse

Ulei Esential Citronella 10ml Steaua Divina

Iarba de citronella (Cimbopogon nardus) planta perena originara din Sud-Estul Asiei (India Indonezia Sri-Lanka) este cultivata si in alte zone subtropicale si tropicale datorita calitatilor sale. Este folosita traditional in bucataria si in cosmetica datorita aromei sale specifice.

Beneficii:
-Are un puternic efect antimicrobian.
-Antidepresiv si linistitor.
-Aduce prospetime si speranta. Revigorant.
-Iarba de citronella (Cimbopogon nardus) planta perena originara din Sud-Estul Asiei (India Indonezia Sri-Lanka) este cultivata si in alte zone subtropicale si tropicale datorita calitatilor sale.
-Este folosita traditional in bucataria si in cosmetica datorita aromei sale specifice.
-Uleiul esential de citronella are actiuni antibacteriene antifungice antioxidante antiinflamatoare antiacneice; indeparteaza tanatarii.
-Antibacterian, antiseptic, antioxidant, stimulent digestiv, antispastic, antifebril, antialgic, antifungic, insecticid, tonic nervos, revigorant, imunostimulator, dezodorizant, tonifiant si regenerator al pielii, calmant, emolient, purificator al pielii, mareste capacitatea de concentrare, reduce transpiratia excesiva, eficient impotriva moliilor si a tantarilor, regleaza secretia de sebum a parului si a tenului gras, antiparazitar, diuretic, stomahic, stimulent digestiv.
-Indicat in tulburari de digestie paraziti intestinali, retentie de fluide, infectii ale tractului urinar, enterocolite, bacteriene, tuse, crampe menstruale.
-negi, bataturi, piele ingrosata si aspra, depresie, anxietate, pediculoza, micoze cutanate, seboreea fetei si a pielii capului, migrena, nevralgii, oboseala, letargie, stres, epuizare, dureri musculare si articulare, febra, raceala, gripa, reumatism, dureri abdominale.

Compozitie:
Ulei extras prin distilare cu aburi din planta proaspata.

Administrare:
Uz extern:
- masaj- 3-4 picaturi de ulei de citronella se amesteca cu 1-2 linguri ulei de baza (migdale porumb jojoba masline)
- bai - in cada plina 3-5 picaturi de ulei de citronella amestecat cu o lingura de emulgator (sare lapte miere). Durata 10-20 minute.
- inhalatii – se aplica pe un servetel 3-5 picaturi de ulei de citronella se inhaleaza timp de 5-7 minute.
- frectii – 5 picaturi de ulei de citronella la 10 ml crema sau ulei vegetal
- aplicatii cu ulei pur de citronella pe zonele cu mancarimi, micoze, dermatoze.
- aromatizarea aerului – 3-5 picaturi in apa cu durata de 15 -30 minute.
- sampon – in 15 ml sampon se adauga 5-7 picaturi de ulei de Citronella.
Se spala parul in pediculoza apoi se piaptana cu un pieptene des uns cu ulei de citronella.
- comprese - 5-10 picaturi de ulei esential in ¼ litru de apa si imbibati un prosop cu aceasta se aplica pe frunte si brate.
Are rol revigorant.
Se recomanda testarea prealabila a sensibilitatii pe o portiune mica de piele.
Uz intern: doar cu avizul consultantului de specialitate.

Atentionari:
A se feri de contactul cu ochii!
Fototoxic.
Dupa folosirea uleiului de citronella nu va expuneti la soare 24 de ore dupa ce l-ati aplicat.
Contraindicatii: Sarcina, copii sub 5 ani, epilepsie, hipertensiune arteriala, intoleranta individuala la citronella, hipersensibilitate a pielii.

Rolul componentelor:
Cymbopogon este un gen cu 55 de specii aparţinând familiei Poaceae, indigene în regiunile tropicale şi subtropicale din Asia, cultivate acum şi în America Centrală şi de Sud, Africa şi alte zone tropicale. Lemongrass este o plantă versatilă, dezvoltându-se uşor şi în grădină. Prezintă un rizom scurt, creşte în tufe dense care pot atinge 1,8 m înălţime şi 1,2 m grosime
Denumirea generică Cymbopogon derivă din cuvintele greceşti kymbe (barcă) şi pogon (barbă), referindu-se la bracteele în formă de barcă şi la inflorescenţele cu multe spiculeţe aristate. Caracteristica specifică a acestei specii este aceea că aroma frunzei sale este asemănătoare cu a lămâii.
Încă rămâne o problemă deschisă dacă lemongrass-ul a fost cunoscut din antichitate, având în vedere că multe plante aromatice din textele antice nu au fost încă identificate. Un posibil canditat este planta biblică qaneh [קָנֶה] care pare a indica o plantă cu formă de iarbă, ce creşte adesea în tufe. Primul botanist care a consemnat aroma caracteristică de lămâie a plantei a fost De Candolle, în 1813, care specifica faptul că sub denumirea de Andropogon citratum era frecvent întâlnită în grădinile botanice o plantă ierboasă caracterizată de aroma de lămâie a frunzelor sfărâmate, şi faptul că necesita o atmosferă caldă în sere. Mai târziu, în 1839, un eminent profesor de botanică,  Th. Fr. L. Nees von Esenbeck, a subliniat caracterele sale botanice, delimitând-o de o altă specie a genului A. schoenanthus, cu caracteristici asemănătoare.
Lemongrass-ul este în mod obişnuit întrebuinţat sub formă de ceai, supe sau în condimente, fiind de asemenea indicată pentru preparate din peşte şi fructe de mare. Are o istorie de utilizare  îndelungată cu o aplicabilitate extensivă în medicina tradiţională ayurvedică într-un număr mare de ţări. Întrebuinţarea sa terapeutică largă se bazează pe o serie complexă de proprietăţi: antibacteriene, antifungice, antiprotozoa, anticarcinogenice, antiinflamatoare, cardioprotective, antitusive, antiseptice, şi antireumatice. Mai nou au fost evidenţiate, prin studii ştiinţifice efecte cu potenţial benefic în tratamentul diabetului, a dislipidemiilor, disconfortului gastro-intestinal, în anxietate, febră şi pneumonie, evidenţiindu-se şi un efect antioxidant şi anticoagulant.
În Argentina decoctul din frunzele de lemongras alături de cele de maté este utilizat pentru iritaţii ale gâtului, în Brazilia ceaiul din frunze este un popular antiinflamator, antispasmodic, analgezic, antipiretic, diuretic şi sedativ, în Cuba este folosit ca hipotensiv, în stări catarale şi reumatism, în Egipt ca antispasmodic renal şi diuretic. Uleiul esenţial a arătat în aromaterapie un efect liniştitor asupra sistemului nervos.
Lemongrass-ul este folosit astăzi şi în băuturile răcoritoare şi ca aromatizant şi conservant în patiserie şi alte produse ale artei culinare.
În cosmetică uleiul esenţial din lemongrass, datorită aromei sale, este folosit la fabricarea parfumurilor, săpunurilor, detergenţilor şi cremelor. În trecut, uleiul de lemongrass indian era adus din Malabar, Cochin, India şi Peninsula Malay şi a fost oficial descris în British Pharmacopoeia 1914. Aldehida principală din uleiul esenţial este citralul care reprezintă o proporţie de 70-85%; pe lângă acesta, ueliul, în funcţie şi de originea geografică, conţine terpene, alcooli, ketone, esteri şi în special aldehide, în special linalool, geraniol, nerol şi metil peptonă, dar în cantităţi mai mici. Planta mai conţine fitoconstituenţi precum flavonoidele şi compuşii fenolici.
Forma de prezentareFlacon
StocIn Stoc Magazin - Livrare in 1-2 zile lucratoare
Cantitate10ml

Scrie o recenzie

*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.