Omega 3-6-9 60 cps Solgar
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 190 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 190 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 3,80 lei.
-Acizii grași reprezintă unitățile structurale de bază ale Lipidelor. Lipide reprezintă un termen general ce se referă la grăsimile alimentare. Corpul poate sintetiza numeroși acizi grași. Cu toate acestea, grăsimile pe care nu le poate produce în cantități suficiente trebuie obținute din alimentație, iar acestea sunt denumite Acizi Grași Esențiali (AGE).
-AGE sunt întâlniți în abundență mai mare în uleiuri de pește și uleiuri din semințe neprelucrate cum ar fi uleiuri din semințe de rapiță, floarea soarelui și șofrănel. Uleiul de in este un ulei excepțional ce conține ambii acizi grași esențiali în cantități apreciabile.
-Inul este una dintre cele mai bogate surse naturale de acizi grași Omega 3.
-Peștii grași de apă dulce rece, cum ar fi heringul, eglefinul, codul, macroul și somonul sunt de asemenea bogați în acizi Omega 3 polinesaturați și reprezintă o sursă de suplimente pe bază de ulei de pește.
-Omega 9 reprezintă acizi grași neesențiali (organismul îi poate sintetiza) și susținând funcția mentală și contribuind la reducerea hipertensiunii.
-A fost demonstrat faptul că AGE au efecte benefice deosebite asupra organismului și influențează secreția de hormoni, imunitatea și sănătatea cardiovasculară.
-Deficiențele de astfel de acizi grași au fost asociate dezechilibrelor hormonale și afecțiunilor degenerative.
-Acizii grași mențin structura și funcția membranelor celulare și sub-celulare.
-Transportul colesterolului, descompunerea și eliminarea acestuia din organism sunt reglate de AGE.
-În plus, prostaglandina, o substanță asemănătoare hormonilor prezentă în organism, este influențată de acizii grași Omega 3 și Omega 6 prin intermediul unei serii de reacții dependente de enzime.
-Acizii grași esențiali sunt de asemenea importanți pentru creșterea normală, în special cea a vaselor de sânge și a nervilor. În plus, aceștia mențin aspectul tânăr și suplu al pielii și al altor țesuturi, mulțumită capacității de lubrifiere.
-Ulei de pește (din anșoa, macrou și sardine) 1300 mg
-Ulei din semințe de in 1300 mg
-Ulei de Limba Mielului 1300 mg, ce asigură: Acizi grași Omega 3, Acid Alfa Linoleic 585 mg, Acid Eicosapentanoic (EPA)344 mg, Acid Docosahexanoic (DHA) 221 mg, Acizi grași Omega 6, Acid Linoleic 598 mg, Acid Gama Linolenic 247 mg,Acizi grași Omega 9, Acid Oleic 325 mg,
Acizi grași polinesaturați Omega 3, ca esteri de etil.
Ca supliment alimentar pentru adulți, intre (1) si doua (2) capsule moi pe zi, preferabil în timpul mesei. A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic.
Efectul benefic al acizilor grasi Omega-3 a fost relevat prin intermediul studiilor efectuate de catre cercetatori danezi in Groenlanda. Acestia au constatat ca, desi nu au o alimentatie echilibrata, eschimosii raman adesea activi pana la varste inaintate, incidenta bolilor cardiovasculare in randul acestei populatii fiind extrem de scazuta. Acest lucru se explica prin faptul ca pestii de apa rece, care reprezinta una din putinele lor surse de hrana, sunt deosebit de bogati in acizi grasi Omega-3.
Acizii grasi polinesaturati Omega-3 EPA (acid eicosapentaenoic) si DHA (acid docosahexaenoic) contribuie la buna functionare a inimii. Organismul uman nu este capabil sa produca acizi grasi Omega-3, iar acestia trebuie introdusi in organism prin alimentatie sau suplimente nutritive. In cazul alimentelor, doar cateva contin aceste substante importante. Printre acestea, se numara anumite specii de pesti care traiesc in ape reci, cum ar fi somonul, heringul, macroul, sardinele sau tonul. Alte alimente care contin Omega-3 sunt semintele de in, soia, nucile, fasolea, fructul de avocado sau spanacul, iar includerea lor in alimentatie este indicata in orice combinatie.
Datorită mucilagiilor dar și fibrelor din componența tegumentului seminal, semințele întregi sau pulverizate au acțiune laxativ-purgativă și protectoare a mucoasei digestive. În cazul administrării sub formă depulbere acțiunea laxativă este completată și întregită de efectul lubrifiant al uleiului gras care facilitează mișcările peristaltice. Uleiul de in este bogat ăn vitamina F, fiind utilizat la prepararea diverselor unguente. Lini semen, produsul vegetal al inului se folosește în tratamentul constipației, inflamaţii ale căilor urinare, extern pentru cistite, arsuri, furuncule, abcese, sermatoze uscate. Se poate administra sub formă de infuzie, macerat, cataplasme, decoct. Deoarece sunt o sursă vegetală importantă de acizi grași omega3 (acid alfa- linoleic), reduc colesterolul și trigliceridele și ajută la prevenirea cancerului de sân, colon, prostată și piele. Cercetările arată că semințele stabilizează cantitatea de zahăr din sânge și cresc sistemul imunitar.
Cunoscută şi de romani şi de medicii greci care o întrebuinţau la tratarea rănilor; grecii o numeau euphrosynon pentru că adăugată într-o cană cu vin îi făcea pe cei care o beau veseli.
Medicina ştiinţifică din România începutului de secol XX recunoştea plantei proprietăţi expectorante şi fluidifiante a secreţiilor mucoase, deci era indicată contra tusei şi bolilor de gât (Dr. H. Richter); apoi contra reumatismului articular acut (Dr. W. Bohn); de asemenea contra bolilor febrile, ca tonifiant al sistemului nervos, ca diuretic şi sudorific, emolient, în cazuri de slăbire nervoasă, slăbire a cordului şi palpitaţii.
Medicina populară românească întrebuinţa limba mielului ca diuretic şi contra inflamaţiilor, în tulburări gastro-intestinale, ca fortifiant general şi pentru curăţarea sângelui.
Traditional, limba mielului a fost utilizată în general pentru tratarea multor afecţiuni precum febra, tusea şi depresia. Fitoterapia atribuie în pentru limba mielului proprietăţi diaforetice, expectorante, tonice, antiinflamatoare şi galactogoge. Limba mielului are de asemenea reputaţia de a acţiona ca agent tonic asupra cortexului adrenal.
Preparatele din flori şi iarbă sunt utilizate pentru purificarea sângelui şi diureză, preventiv pentru stări inflamatorii ale plămânilor şi peritoneului, în artrite, ca expectorant, agent antiinflamator, pentru calmarea durerilor, ca tonic cardiac, sedativ, pentru creşterea capacităţii circulatorii şi în flebite, şi pentru probleme de menopauză.
În monografia medicală Unani (monografie completă) limba mielului este declarată ca expectorant, demulcent, diaforetic, tonic cardiac.
Planta conţine nitrat de potasiu (3%), calciu, amoniac, tanin, mucilagii (11,1%) şi foarte puţin ulei volatil. Părţile aeriene ale plantei mai conţin sodiu, fosfor, magneziu, alcaloizi de tip pirolizidinic (2-8 ppm) – acetil-licopsamina 0,1-3 ppm, acetil-intermedină 0,1 ppm, intermedină, licopsamină, amabilină, supinină şi thesinină. Concentraţiile raportate sunt de 0,01% şi 2-10 ppm la mostrele comerciale uscate. Produce glucoză, galactoză şi arabinoză.
Alţi constituenţi – acizi (acetic, lactic, malic, silicic), compuşi cianogenici şi taninuri (până la 3%).
Conţinutul în mucilagii susţine utilizarea sa ca demulcent. Interesul actual s-a concentrat pe uleiul de limba mielului ca sursă de acid gamolenic.
Limba mielului conţine alkaloizi pirolizidinici toxici cunoscuţi, chiar dacă în concentraţii considerabil mai scăzute decât dozele găsite în tătăneasă pentru care toxicitatea la om a fost bine documentată. În orice caz, este înţelept a se evita ingestia excesivă sau prelungită de limba mielului.
Uleiul din seminţele de borago este bogat în acizi graşi conţinând ca şi constituenţi principali acidul gama linolenic (gamolenic, GLA), responsabil de cele mai multe efecte fiziologice, şi de asemenea mai conţine desaturaza microsomală, desaturaza delta-6 -acizi graşi, care prezintă omologie cu citocromul.
În urma studiilor pe şobolani s-a raportat faptul că uleiul de borago a atenuat reactivitatea cardiovasculară la stres. Efectul uleiului de borago asupra reactivităţii cardiovasculare la stres acut a fost studiată şi pe 10 persoane cărora li s-a administrat o doză zilnică totală de 1,3 g timp de 28 de zile. Persoanelor li s-a cerut realizarea unei sarcini psihologic stresante, care implica vigilenţă şi sensibilitate senzorială. S-a constatat că uleiulde borago a atenuat reactivitatea cardiovasculară la stres, indicată de o reducere a presiunii sangvine sistolice şi a ritmului cardiac şi de o îmbunătăţire în îndeplinirea sarcinii. S-a sugerat un mecanism de acţiune central având în vedere reducerea simultană a ritmului cardiac şi a presiunii sangvine.
Un studiu in vitro a demonstrat o acţiune antibacteriană a extractului de borago împotriva Helicobacter pylori.
În alt studiu, acidul gamolenic a avut un efect de scădere a trigliceridelor plasmatice şi de creştere a a concentraţiilor de HDL -colesterol.
Unii autori susţin ipoteza că uleiul de borago poate amplifica controlul baroreflexului arterial al rezistenţei vasculare.
Utilizări propuse: Iarba de limba mielului – ca expectorant şi calmant al tusei, emolient, pentru menţinerea temperaturii corpului, diuretic şi sudorific, ca antiinflamator, fortifiant general, tonic nervos, pentru curăţarea sângelui.
Uleiul de limba mielului: pentru sănătatea sistemului cardiovascular, pentru menţinerea mobilităţii articulaţiilor, extern ca emolient, hidratant şi balsam în cosmetice.