Migdale Crude 200 g Pirifan, Tulburari Hormonale
Migdale Crude 200 g Pirifan, Tulburari Hormonale

Migdale Crude 200 g Pirifan

Migdale Crude 200 g Pirifan

Încă din cele mai vechi timpuri, migdalele s-au bucurat de aprecierea oamenilor, grație proprietăților nutritive pe care le au.
Ele își au originile în urmă cu 400 de ani, în California, Statele Unite.

1183
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
19,90 lei
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 19 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 19 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,38 lei.


 

Migdale Crude 200 g Pirifan

Încă din cele mai vechi timpuri, migdalele s-au bucurat de aprecierea oamenilor, grație proprietăților nutritive pe care le au.
Ele își au originile în urmă cu 400 de ani, în California, Statele Unite.
Printre țările care mai cultivă migdale se numără Pakistan, Iran, Germania ori Franța, iar în funcție de zona de proveniență, acestea au denumiri diferite.
Cea mai frumoasă legendă privind migdalii spune că aceștia au fost aduși în California în urmă cu mii de ani de către misionarii spanioli, însă cultivara lor nu a avut succes în acea perioadă.
Totuși, aceștia au continuat să se dezvolte, iar în secolul al XIX-lea au ajuns în estul Statelor Unite.

Avantaje: 
Un pumn de migdale crude este recomandat a fi consumat zilnic, deoarece are efecte benefice asupra sănătății tale.
Migdalele sunt o sursă excelentă de proteine, dar și de potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, zinc, cupru, seleniu, vitaminele A, E, K, C, B1, B2, B6.

Beneficii:
Consumă migdale ori de câte ori ai ocazia și oferă-i corpului tău vitaminele și mineralele de care are nevoie.
În plus, îți vei înfrumuseța pielea, vei avea mai multă energie.
De asemenea, migdalele ajută la scăderea în greutate, reglează tensiunea arterială, menține nivelul de colesterol din sânge în limite normale, scade riscul de infarct și previne anumite boli de inimă.

Migdalele crude de la Pirifan pot fi consumate ca atare, fie la mic dejun, fie între mesele principale.
De asemenea, pot fi incluse în diferite salate, atât măcinate ori mărunțite, fie în prepararea unor deserturi și prăjituri.

De exemplu, dacă vrei să te menții în formă alege să consumi o salată din păstăi de fasole cu fulgi de migdale.
Tot ce trebuie să faci este să rumenești un pic păstăile în wok, după care să adaugi sosul de soia și fulgii de migdale.
Cu siguranță, te vei îndrăgosti de gustul delicios al acestora și, în același timp, vei reuși să te menții în formă.

Valori nutriţionale medii/100g:
Valoare energetică 580kcal
Proteine 21g
Carbohidraţi 20g
Fibre 12g

Rolul componentelor:
Migdalul este un arbore care poate atinge peste 10 metri înălţime şi este cultivat în ţara noastră în zonele cu climă blândă, în Oltenia, Banat şi Dobrogea.
Florile au culoare de la roz deschis până la alb, fructele de migdal cresc în ciorchini, au mărimea unei piersici, gust dulce sau amar, forma ovală, culoare galben-maronie, iar sâmburele  este acoperit cu o coajă catifelată. Migdalul înfloreşte în lunile martie sau aprilie.
În scop fitoterapeutic se utilizează frunzele şi cojile de la seminţe.  Migdalele sunt utilizate în gastronomie (patiserie) dar şi în industria cosmetică sau a parfumeriei.
Migdalul conţine mucilagii, gliceride, proteine, colină, enzime, asparagină, vitamina C, tocoferol, riboflavină, acid pantotenic, acid folic, tiamină, minerale (fosfor, potasiu, calciu, magneziu, fier), steroli, aminoacizi.
Migdalele constituie un bun echilibrant nervos, au rol energetic, remineralizant,  reconstruiesc masa musculară, 100 gr de migdale acoperă jumătate din necesarul zilnic de vitamina E, asigură o buna parte din necesarul de magneziu (important pentru reconstructia muşchilor ), o sursă deloc de neglijat de calciu, reduc senzaţia de foame, au rol emolient, laxativ, hemostatic şi antiseptic intestinal, eficient în tratarea ulcerului si a gastritei hiperacide, deoarece formează o peliculă protectoare la nivelul mucoasei gastrice, iar proteinele neutralizează parţial sucul gastric, în inflamatii şi spasme ale stomacului şi intestinelor, precum şi în cazuri de fermentatii şi putrefacţii intestinale.
Consumul de migdale este recomandat în anemii, insomnii, astm bronşic (fructe coapte amestecate cu miere), atrofii musculare, HTA, boli de inimă, fructul necopt este bun pentru eliminarea sărurilor metalelor grele din organism.
Laptele de migdale dulci este deosebit de hrănitor, poate chiar să înlocuiască laptele matern şi  este indicat copiilor şi convalescenţilor.
Preparare:   50 gr miez de migdale, 50 gr miere de albine, 1 litru de apă plată -  se înmoaie în apă migdalele pentru a se putea îndepărta pieliţele, apoi se pisează bine, se amestecă mereu cu puţină apă până se formează o pastă, după care se amestecă cu restul de apă, se strecoară şi se amestecă cu miere.
Poate fi folosit contra spasmelor, inflamaţiilor stomacului şi intestinelor, căilor urinare, respiratorii, acceselor de tuse, palpitaţiilor.
Uleiul de migdale dulci are un gust de o mare fineţe, fiind bogat în vitamine şi acizi graşi. Datorită conţinutului bogat în vitamine de grup B, este recomandat în stimularea funcţiilor intelectuale, în special memoriei şi tulburărilor sistemului nervos. Are efecte uşor purgative.
În uz extern poate fi un emolient în iritaţiile la nivelul epidermei, dermatozelor, psoriazisului sau pielii uscate.
Uleiul de migdale dulci este folosit în cosmetică încă de pe vremea frumoasei egiptence Cleopatra. Astăzi, este unul dintre cele mai populare uleiuri vegetale, emolient natural recomandat pentru orice tip de piele.
Pentru că are o formulă apropiată de cea a sebumului produs de pielea noastră, uleiul de migdale poate fi folosit pentru demachierea feţei, inclusiv a zonei din jurul ochilor, şi chiar pentru hidratarea tenului deoarece după utilizare nu lasă pielea îmbibată în grăsime.
Este recomandat pentru toate tipurile de ten, inclusiv pentru cel cu tendinţă de îngrăşare tocmai pentru că seamănă la textură cu sebumul produs în mod natural de piele. Totusi, pentru persoanele cu ten gras, este indicată doar demachierea cu acest ulei.
Uleiul de migdale poate fi folosit şi pentru hidratarea şi revigorarea părului, făcându-l mai strălucitor, mai rezistent şi prevenind căderea acestuia. Este suficient să puneţi câteva picături pe vârful degetelor şi să vă masaţi scalpul iar firul de păr se va întări şi va deveni mai puternic. Ajută de asemenea la eliminarea mătreţii.
Acest ulei miraculos este perfect şi pentru tratarea cearcănelor sau hidratarea buzelor.

Stoc
In Stoc Furnizor - Livrare in 3-5 zile lucratoare
Cantitate
200g
Forma de prezentare
Punga
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare