- La reducere!
- -6%
Liver Help Forte 30 capsule Zenyth
Liver Help Forte 30 capsule Zenyth
Supliment alimentar pentru sănătatea ficatului (hepatită, ficat gras sau obosit, ciroză). 700 mg/capsulă.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 42 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 42 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,84 lei.
Liver Help Forte 30 capsule Zenyth
LiverHelp Forte este un supliment alimentar, recomandat pentru creșterea funcției de detoxifiere a ficatului și pentru susținerea funcționării ficatului, în caz de insuficiență hepatică, hepatită, ficat gras sau obosit, ciroză. LiverHelp Forte poate fi folosit de asemenea în afecțiuni digestive sau probleme cu greutatea. Poate fi de ajutor și pentru creșterea performanțelor fizice, pentru o mai bună concentrare și pentru o recuperare mai rapidă în stări de convalescență.
LiverHelp Forte: Formulă funcțională pentru sănătatea ficatului
Silimarina din armurariu: hepatoprotector natural
LiverHelp Forte conține cea mai cunoscută și studiată plantă cu acțiune benefică pentru sănătatea ficatului: armurariul. Substanța activă din armurariu – silimarina – conferă acestei plante proprietăți antifibrotice, hepatoprotectoare, antioxidante, regeneratoare și antiinflamatoare. De asemenea, silimarina contribuie la regenerarea țesutului hepatic prin stimularea producerii de hepatocite (celule hepatice) noi, care le înlocuiesc pe cele deteriorate. Silimarina are efect antiinflamator, acțiune antivirală (împotriva virusului hepatitei C). Reducerea rezistenței la insulină a organismului se numără, de asemenea, printre beneficiile silimarinei.
LiverHelp Forte conține extract standardizat de armurariu, cu minimum 80% silimarină.
O capsulă LiverHelp Forte = 200 mg armurariu = min. 160 mg silimarină
Acidul alfa lipoic: antioxidant și potențial antiviral
În completarea acțiunii armurariului vine acidul alfa lipoic, un ingredient cu acțiune antioxidantă pronunțată. Spre deosebire de alți antioxidanți, care sunt solubili doar în apă (Vitamina C) sau doar în grăsimi (Vitamina E), acidul alfa lipoic este solubil deopotrivă în apă și în grăsimi, această proprietate explicând extraordinara capacitate de neutralizare a radicalilor liberi a acidului alfa lipoic.
Acidul alfa lipoic contribuie la formarea glutationului, cel mai puternic antioxidant endogen din corpul uman. În plus, acidul alfa lipoic reduce nivelul produselor de descompunere metabolică induse de etanol și, prin urmare, poate fi un tratament eficient pentru hepatita indusă de alcool și ciroza timpurie. Studiile au arătat că acidul alfa lipoic în asociere cu silimarina și seleniul poate constitui un tratament util în hepatita C. Cele trei substanțe protejează ficatul de radicalii liberi, cresc nivelul altor antioxidanți și interferează cu proliferarea virală.
N-Acetil Cisteina (NAC): detoxifierea ficatului și eliminarea metalelor grele
N-Acetil Cisteina are un rol important în detoxifiere, în protecția împotriva poluanților hepatotoxici din mediu și a altor toxine. N-Acetil Cisteina susține detoxifierea organismului prin acțiunea de legare și eliminare a toxinelor, protejează ficatul și creierul de acțiunea dăunătoare a alcoolului, tutunului și drogurilor, favorizează fluidizarea mucusului și susține sistemul imunitar.
Fosfatidilcolina: reducerea steatozei hepatice
Fosfatidilcolina este esențială pentru funcția ficatului, aceasta protejând celulele hepatice de leziuni virale, reducând fibroza și prevenind distrugerea celulelor pe fondul utilizării substanțelor nocive (substanțe toxice, medicamente, alcool). Un studiu publicat în revista „Hepatology“ a arătat că la pacienții cu deficiență de colină s-a observat o inversare a stării de steatoză hepatică (ficat gras), după ce au fost supuși unei diete care conținea suplimente de fosfatidilcolină. De asemenea, fosfatidilcolina are proprietăți antiinflamatoare, fiindu-le de ajutor persoanelor care suferă de colită ulcerativă.
Seleniul: antioxidant puternic în steatoza hepatică
Potrivit studiilor, pacienții cu steatoză hepatică alcoolică sau non-alcoolică au un nivel hepatic de seleniu redus în comparație cu populația sănătoasă. Suplimentarea cu seleniu la aceste persoane este recomandată, mai ales că seleniul este un antioxidant mai puternic decât vitaminele A, C, E sau betacarotenul. Deficiența de seleniu conduce la răspunsuri imune deficitare pentru virusuri, tumori și alergeni. Seleniul susține sistemul imunitar, contribuind la menținerea sănătății ficatului.
O capsulă de LiverHelp Forte conține 50 mcg seleniu, 91% din doza zilnică recomandată.
Care sunt indicațiile LiverHelp Forte?
- Stimularea detoxifierii ficatului.
- Steatoză hepatică alcoolică sau non-alcoolică (ficat gras sau obosit).
- Susținerea funcționării ficatului în caz de hepatită sau ciroză.
- Atenuarea sau eliminarea stărilor de oboseală fizică sau intelectuală.
- Menținerea în limite normale a colesterolului și glicemiei.
- Menținerea în limite normale a transaminazelor.
- Îmbunătățirea digestiei prin stimularea funcției biliare, eliminarea senzației de greață și a vărsăturilor care apar după mese.
- Întărirea sistemului imunitar.
Ingrediente
Ingrediente/capsulă:
- Extract uscat din fructe de armurariu (Silybum marianum), 80% silimarină – 200 mg.
- Acid alfa lipoic – 200 mg.
- N-acetil cisteină – 200 mg.
- Fosfolipide (lecitină) din floarea-soarelui cu 20% fosfatidilcolină (cu adaos de max. 0,2% amestec de tocoferoli naturali) – 60 mg.
- Selenometionină – 20 mg.
- Capsulă: gelatină.
- Agent antiaglomerant: dioxid de siliciu coloidal.
O capsulă conține 50 micrograme de seleniu*.
* 91% VNR (Valori Nutriționale de Referință, cf. Reg. 1169/2011).
Nu conține lactoză, gluten, stearat de magneziu, îndulcitori artificiali sau aditivi chimici.
Mod de administrare
- Câte o capsulă de 2 ori pe zi, între mese.
- Pentru rezultate optime este recomandată utillizarea produsului în cure de minimum 3 luni.
- Atenționări
- Nerecomandat femeilor însărcinate sau celor care alăptează, persoanelor alergice la oricare dintre ingrediente.
- LiverHelp Forte este un supliment alimentar.
- Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos! A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic! A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici!
Condiții de păstrare: în flaconul original, bine închis, la loc uscat, ferit de lumină și căldură.
A se consuma de preferință înainte de data de expirare înscrisă pe ambalaj (a se vedea Exp și Lot pe capac).
Produs înregistrat și notificat la SNPMAPS, nr. 13673/2020.
Fabricat în sistem integrat de management calitate – siguranță alimentară SR EN ISO 9001:2015, ISO 22000:2018.
Rolul componentelor:
Amurariu - Specie anuală sau bienală de cultură, cu tulpina erectă, înaltă de 0,5-1,5 m, ghimpoasă; frunze alterne, alungit-ovate, cu pete albicioase, cu nervurile prelungite cu ghimpi; florile tubulare grupate în antodii mari (4-5 cm diametru), având foliolele involucrale terminate cu ghimpi ascuţiţi; fructele achene, brun deschise. Se recoltează fructele, coapte, în perioada iunie-septembrie.
Plantă medicinală consacrată, armurariu a fost folosit ca remediu natural, tradiţional, de foarte multă vreme, cu referinţe bibliografice datând din secolul I. Naturalistul roman Pliniu cel Bătrân a notat că sucul plantei „transportă bila”. Medicul militar roman Dioscorides a folosit seminţele ca remediu pentru copii şi pentru cei muşcaţi de şerpi.
Alţi naturalişti, de-a lungul secolelor următoare, au recomandat utilizarea sa în tratamentul afecţiunilor ficatului şi splinei, pentru stimularea diurezei, eliminarea calculilor şi pentru tratamentul hidropiziei.
Din secolul XIX medicii germani foloseau şi recomandau armurariul pentru tratamentul problemelor hepatice şi de vezică biliară, precum şi pentru curăţarea intestinului. Anterior considerată în categoria plantelor amare, armurariul a câştigat recunoaştere ca unul din cele mai bune tratamente naturiste pentru boli ale ficatului. Rademacher, medic german de la începutul secolului XIX, a dat pacienţilor săi tinctură din seminţe de armurariu, care s-a dovedit a fi un succes, aceasta găsindu-se şi astăzi în unele farmacopee sub denumirea de „Tinctura Cardui Mariae Rademacher”.
Mai recent, studiile asupra fructului de armurariu au relevat efectul său de protecţie asupra ficatului. Cercetătorii germani, care au relizat cele mai multe studii, au notat că acesta pare să protejeze ficatul animalelor de substanţe cu potenţial toxic ridicat, precum tetraclorura de carbon.
S-au realizat cercetări şi asupra compoziţiei chimice, şi s-a descoperit că fructele de armurariu conţin silymarina (un complex de substanţe din grupa flavonolignanilor), complex responsabil de proprietăţile hepatoprotectoare şi antihepatotoxicebine atât de cunoscute (protecţie faţă de cei mai puternici toxici hepatici precum amanitina şi faloidina). Niciun alt component chimic al plantei nu a fost atât de studiat în perioada recentă la fel ca silymarina, iar mai multe studii au arătat eficacitatea sa în tratarea a numeroase afecţiuni hepatice. Ciroza, intoxicaţia cu ciuperci, toate tipurile de hepatite, calculii biliari, expunerea profesională la substanţe toxice şi boli ale pielii, toate au arătat rezultate pozitive în studiile cu fructe de armurariu.
Se poate astfel înţelege de ce, în prezent, fructele de armurariu sunt frecvent regăsite în produsele naturiste recomandate pentru afecţiunile hepatice.
Viziunea Zenyth este reflectată de motto-ul „Mai multă educație, mai multă sănătate!“. Zenyth și-a transformat motto-ul în acțiune și oferă nu doar produse naturale cu multiple efecte benefice pentru sănătate, dar se implică activ și în acțiuni de educație și informare publică privind necesitatea unui stil de viață sănătos.
În anul 2009, compania Zenyth lansa primul său produs – ColonHelp. În scurt timp de la lansare, ColonHelp a devenit cel mai popular și îndrăgit produs pentru detoxifiere și slăbire din România. Din 2009 și până astăzi, Zenyth își respectă promisiunea de a oferi cele mai bune produse pentru îngrijirea sănătății.