Mai Recentă Bloguri

14 Nov

Antioxidantii, Inamicii Radicalilor Liberi

Postat De: Geanina G În: Sfaturi pentru Sanatate 1 Comentariu 142 Hit

Antioxidanții sunt substanțe care pot preveni sau încetini deteriorarea celulelor cauzate de radicalii liberi. Aceștia ajuta la neutralizarea radicalilor liberi din corpul nostru, lucru care aduce numai beneficii sănătății noastre și ajuta la preventia multor afectiuni dar și ajuta în tratamentul unora.

Citeste mai mult

9 Oct

Superalimente - Spirulina

Postat De: Geanina G În: Sanatate 0 Comentariu 121 Hit
Spirulina este o forma de cianobacterie (bacterie de fotosinteza) cunoscută și sub numele de “alga verde-albastra”, si este incredibil de bogată în proteine, antioxidanți, vitamine B și alți nutrienți.
Atunci când este recoltata corect, din ape necontaminate, spirulina este una dintre cele mai bogate surse de nutrienți, motiv pentru care este si incadrata in categoria super-alimentelor. 

Citeste mai mult

26 Jul

CASTRAVETELE AMAR- ALIATUL NATURAL IN LUPTA CU DIABETUL

Postat De: Geanina G În: Plante medicinale 0 Comentariu 319 Hit
Ce este Castravetele amar?
Momordica charantia sau Castravetele amar este un fruct vegetal unic care poate fi folosit ca hrană sau medicament.
Este partea comestibilă a plantei Momordica Charantia, care este o planta din familia Cucurbitaceae și este considerat cea mai amară dintre toate fructele și legumele.

Citeste mai mult

26 May

BENEFICIILE PENTRU SANATATE ALE BETA – CAROTENULUI

Postat De: Geanina G În: Sfaturi pentru Sanatate 0 Comentariu 183 Hit

Beneficiile primare ale beta-carotenului pot fi atribuite faptului că este implicat în formarea vitaminei A, care este vitală pentru menținerea membranelor și a pielii sănătoase. Însă, pe lângă aceasta beta-carotenul are multe ale beneficii pentru sanatatea noastră.

Citeste mai mult

18 May

BETA CAROTENUL, PRIETENUL SANATATII NOASTRE

Postat De: Geanina G În: Sanatate 0 Comentariu 193 Hit

Carotenoizii sunt pigmenți naturali găsiți în plante și ofera culori vibrante fructelor și legumelor. Carotenoizii se găsesc din abundenta în natura.
Se estimează că există 500 de carotenoide diferite, inclusiv beta-caroten, alfa-caroten, luteină, criptoxantină și zeaxantină, distribuite în lumea plantelor și algelor.

Citeste mai mult

Showing 1 - 5 of 25 items