Reducere! Vitamina C Naturala Solubila Fares

Vitamina C Naturala Solubila Fares

29,73 Lei

33,79 Lei

Reducere: 12%

Stoc: In Stoc Magazin - Livrare in 1-2 zile lucratoare

4016

Produs nou

Vitamina C Naturala 500mg Solubila 10 plicuri Fares

Sursă de vitamina C naturală.
Susţine rezistenţa naturală a organismului.

Mai multe detalii

Vitamina C Naturala 500mg Solubila 10 plicuri Fares

Sursă de vitamina C naturală.
Susţine rezistenţa naturală a organismului.

Beneficii:
-susţine sistemul imunitar, creşte capacitatea de apărare a organismului
-suport pentru formarea şi funcţionarea globulelor roşii
-tonic general
-util în perioadele de convalescenţă, în stări de surmenaj şi oboseală
-antioxidant

-contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ;
-creşte absorbţia fierului.

Compozitie/capsula:
-Fructoză (îndulcitor) 53%, extract uscat de acerola (Malpighia glabra fructus) standardizat în min. 25% vitamina C 10%, extract uscat de coacăze negre (Ribes nigri fructus) standardizat în min. 25% vitamina C 10%, extract uscat de cătină (Hippophae fructus) standardizat în min. 10% vitamina C 10%, extract uscat de măceşe (Cynosbati fructus) standardizat în min. 25% vitamina C 8%, extract uscat de afine (Myrtilli fructus) standardizat în min. 25% vitamina C 8%, ulei esențial de lămâie (Citri aetheroleum) 1%.

Un plic conţine min. 500 mg vitamina C, asigurând min. 625% din VNR (Valoarea Nutriţională de Referinţă).
Nu conţine: coloranţi, arome, conservanţi.

Administrare:
Adulți și copii de peste 3 ani: un plic pe zi.

Dacă este nevoie de un efect mai puternic, adulţii pot utiliza două plicuri pe zi.
Atenţionări:
Nu se recomandă copiilor sub 3 ani și în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Sarcină şi alăptare:
Se poate folosi.
Diabet:
Se poate folosi.
Efecte secundare şi interacţiuni:
La dozele recomandate nu au fost semnalate incompatibilităţi cu medicamentele.
Nu au fost semnalate efecte secundare.
Preparare:
Conţinutul unui plic se dizolvă în aproximativ 200 ml de apă rece.
Se poate îndulci după gust.
A se pastra la loc uscat si la temperatura mediului ambient

Rolul componentelor:

Vitamina C, cunoscuta si sub denumirea de acid ascorbic, este unul dintre cei mai siguri si mai eficienti nutrienti. Printre beneficiile sale se numara protejarea organismului impotriva deficientelor imunitare, a bolilor cardiovasculare, a problemelor prenatale, a bolilor de ochi si chiar impotriva imbatranirii pielii.
In 1912, biochimistul polonez Casimir Funk dezvolta conceptul de vitamine. Intre 1928 si 1933, doua echipe independente, formate din cercetatorul ungur Albert Szent György si cercetatorul american Joseph L. Sviberly, pe de-o parte, si cercetatorii americani Charles Glen King si W. A. Waugh, pe de alta parte, izoleaza vitamina C (acidul hexuronic). Acidul hexuronic este denumit apoi acid ascorbic, recunoscandu-se formal natura antiscorbutica a compusului. In 1937, cercetatorul Albert Szent György primeste Premiul Nobel pentru medicina pentru aceasta descoperire.
Folosirea in scop medicinal a vitaminei C dateaza inca din secolul 18. Scorbutul, boala cauzata de deficienta vitaminei C, era o problema frecvent intalnita, in special printre marinari si navigatori, estimarile aratand ca peste 2 milioane dintre acestia au fost afectati. In 1747, James Lind, un medic scotian, a facut un experiment pentru tratatea scorbutului si a descoperit ca doar portocalele si lamaile ameliorau simptomele bolii.
Din 1928 pana in 1933, o echipa de cercetatori maghiari, Joseph L. Svirbely, Albert Szent-Györgyi si cercetatorul american Charles Glen Kind au izolat pentru prima data vitamina C si i-au dat denumirea de acid ascorbic. De atunci, vitamina C a fost folosita nu numai in tratarea scorbutului, ci si pentru imbunatatirea imunitatii, impotriva simptomelor de gripa si raceala, dar si ca supliment, pentru a proteja intregul organism.
Spre deosebire de animale, organismul uman nu poate sintetiza singur vitamina C, motiv pentru care are nevoie sa isi ia doza din alimentatie si din suplimente. Vitamina C are numeroase efecte pozitive, inclusiv asupra regenerarii pielii. Aceasta ajuta la cresterea si regenerarea testurilor din tot corpul, prin faptul ca iti ajuta organismul sa produca mai mult colagen. Colagenul este o proteina esentiala pentru regenerarea pielii, intretinerea articulatiilor, tendoanelor, ligamentelor, cartilajelor si a vaselor de sange.
De asemenea, vitamina C este un antioxidant puternic, care impiedica actiunea radicalilor liberi (compusi rezultati in urma proceselor de oxidare, dar si ca urmare a contactului cu agenti sau substante poluante) asupra organismului. Acumularea radicalilor liberi in organism este periculoasa in timp, deoarece este unul dintre factorii care contribuie la imbatranire, dar si la aparitia unor boli cardiovasculare, a artritei si a cancerului.
Avem nevoie de vitamina C si pentru a sintetiza cei mai importanti neurohormoni: noradrenalina, adrenalina, dopamina, produsi in sistemul nervos sau in glandele suprarenale. Unele dezechilibre hormonale pot indica si o deficienta de vitamina C, deoarece aceasta stimuleaza si protejeaza glanda hipofiza, care secreta hormonii responsabili de sexualitate, psihic, crestere si de functionare a tiroidei.
Vitamina C se gaseste in concentratii mari in creier, leucocite, ochi, glande suprarenale, ficat, tiroida, mucoasa intestinului subtire sau in splina. Acestea au concentratii de vitamina C de la 10 pana la 50 de ori mai mari ca acelea din plasma, celulele rosii sau din saliva. De aceea, cand apare o deficienta de vitamina C, acestea sunt primele organe afectate.
Catina este un arbust tufos şi spinos originar din Europa şi Asia, înalt de până la 3 m, cu frunze îngust lanceolate pe partea inferioară cu peri argintii. Florile mici, galbene, dispuse în inflorescenţe globuloase, apar înaintea frunzelor. Fructele portocalii, sferice, cu sâmbure tare, se recoltează în perioada august-octombrie, până la primul îngheţ.
Termenul Hippophae derivă din cuvintele greceşti hippo care înseamnă cal, şi phaos care înseamnă lucios. În Grecia antică, fructele de cătină erau date cailor pentru a avea blana lucioasă.
Originea în timp a cultivării şi utilizării cătinei nu este cunoscută, ea a fost utilizată medicinal în China, Mongolia şi Tibet de cel puţin 12 secole pentru multe afecţiuni.
Fructele sunt pe larg folosite în lumea întreagă, putând fi consumate sub formă de sucuri, siropuri, sosuri, jeleu sau marmeladă, sau amestecate cu lapte sau brânză.
În 1988 China a desemnat băuturile din cătina pentru sportivi ca băuturi oficiale pentru atleţii săi la Olimpiada de la Seul. Cosmonauţii ruşi au primit suplimente constând în băuturi pe bază de cătină pentru îmbunătăţirea sănătăţii şi a rezistenţei la stres în spaţiu.
Ca multe alte fructe, şi cele de cătină sunt bogate în vitamine (A, C, E şi K) şi o varietate de bioflavonoide şi carotenoide, alături de o combinaţie de acizi organici care se presupune că contribuie la presupusele proprietăţi anticarcinogenice.
Având efecte tonice, energizante, hepatoprotectoare, de vindecare a rănilor, de stimulare a imunităţii şi antioxidante, fructele de cătină sunt utile ca tonic general, într-o largă varietate de afecţiuni, în boli inflamatorii, pulmonare, afecţiuni hepatice, ulcer stomacal, afecţiuni metabolice, la prevenirea răcelilor, a bolilor cardiovasculare, şi la reducerea efectelor secundare ale tratamentelor în cancer; ajută la vindecarea rănilor şi multor afecţiuni cutanate, susţine sănătatea pielii.
Activitatea antioxidantă este bine documentată şi stă la baza potenţialului anti-îmbătrânire al fructelor de cătină.


Fructele de acerola, cunoscută și sub numele de vișină tropicală sau cireașă portoricană, au un conținut foarte ridicat de vitamina C. Fructul de acerola mai conține provitamina A, vitamina B1, B2, B3, B5, magneziu, potasiu. În comparație cu 100 g de portocale, care conțin 50 mg vitamina C, aceeași cantitate de acerola conține  începând de la 1500 până la 5000 mg de vitamina C.

Fructele de cătină albă aduc un aport important de vitamine (C, A, B1, B2, B6, B9, D, E, P, PP) şi acizi graşi esenţiali. Dau rezultate rapide în recuperarea după efort fizic şi intelectual, scad
durata de convalescenţă. Cresc rezistenţa organismului faţă de microorganismele poteţial
patogene şi împiedică degradarea celulelor prin efectul puternic antioxidant.

Fructele de măceş sunt foarte apreciate pentru conţinutul lor bogat în vitamina C (500-1000 mg%), carotenoide, vitaminele A, B1, B2, E, P, PP şi K. Măceşele au cu 40-50% mai multă vitamina C decât lămâia şi cu 60% mai mult decât grapefruitul.

Forma de prezentareCutie
StocIn Stoc Magazin - Livrare in 1-2 zile lucratoare
Cantitate10 plicuri

Scrie o recenzie

Vitamina C Naturala Solubila Fares

Vitamina C Naturala Solubila Fares

Vitamina C Naturala 500mg Solubila 10 plicuri Fares

Sursă de vitamina C naturală.
Susţine rezistenţa naturală a organismului.

*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.