Hepatoesential 60 comprimate Dacia Plant
Hepatoesential 60 comprimate Dacia Plant
Susține funcțiile ficatului
Specialiştii Plantelor Hepatoesenţial comprimate este un produs natural, recomandat pentru susținerea funcției hepatice.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 54 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 54 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,08 lei.
Hepatoesential 60 comprimate Dacia Plant
Susține funcțiile ficatului
Specialiştii Plantelor Hepatoesenţial comprimate este un produs natural, recomandat pentru susținerea funcției
hepatice.
Contribuie la:
-protejarea şi regenerarea celulelor hepatice;
-detoxifierea ficatului;
-susţinerea secreţiei şi a eliminării bilei;
-reducerea stărilor de oboseală şi surmenaj.
Ingrediente/comprimat
-lecitină cu 95% fosfolipide esenţiale ............................... 150 mg
-anghinare (Cynara scolymus)- extract hidroalcoolic 4:1 din frunze .. 100 mg
-armurariu (Silybum marianum) - extract hidroalcoolic cu 80% silimarină din fructe .... 100 mg
-schizandra (Schisandra chinensis) - extract hidroalcoolic cu 2% schizandrine din fructe 50 mg
-ulei esenţial de coriandru (Coriandrum sativum) .......... 1 mg
Mod de administrare
Adulţi şi tineri peste 15 ani:
- primele 10 zile, câte 1 comprimat de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei;
-următoarele zile, pentru întreţinere, câte 1 comprimat de 2 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei.
Contraindicații
Intoleranţă la oricare dintre componentele produsului.
Rolul componentelor:
Plantă medicinală consacrată, armurariu a fost folosit ca remediu natural, tradiţional, de foarte multă vreme, cu referinţe bibliografice datând din secolul I. Naturalistul roman Pliniu cel Bătrân a notat că sucul plantei „transportă bila”. Medicul militar roman Dioscorides a folosit seminţele ca remediu pentru copii şi pentru cei muşcaţi de şerpi.
Alţi naturalişti, de-a lungul secolelor următoare, au recomandat utilizarea sa în tratamentul afecţiunilor ficatului şi splinei, pentru stimularea diurezei, eliminarea calculilor şi pentru tratamentul hidropiziei.
Din secolul XIX medicii germani foloseau şi recomandau armurariul pentru tratamentul problemelor hepatice şi de vezică biliară, precum şi pentru curăţarea intestinului. Anterior considerată în categoria plantelor amare, armurariul a câştigat recunoaştere ca unul din cele mai bune tratamente naturiste pentru boli ale ficatului. Rademacher, medic german de la începutul secolului XIX, a dat pacienţilor săi tinctură din seminţe de armurariu, care s-a dovedit a fi un succes, aceasta găsindu-se şi astăzi în unele farmacopee sub denumirea de „Tinctura Cardui Mariae Rademacher”.
Mai recent, studiile asupra fructului de armurariu au relevat efectul său de protecţie asupra ficatului. Cercetătorii germani, care au relizat cele mai multe studii, au notat că acesta pare să protejeze ficatul animalelor de substanţe cu potenţial toxic ridicat, precum tetraclorura de carbon.
S-au realizat cercetări şi asupra compoziţiei chimice, şi s-a descoperit că fructele de armurariu conţin silymarina (un complex de substanţe din grupa flavonolignanilor), complex responsabil de proprietăţile hepatoprotectoare şi antihepatotoxicebine atât de cunoscute (protecţie faţă de cei mai puternici toxici hepatici precum amanitina şi faloidina). Niciun alt component chimic al plantei nu a fost atât de studiat în perioada recentă la fel ca silymarina, iar mai multe studii au arătat eficacitatea sa în tratarea a numeroase afecţiuni hepatice. Ciroza, intoxicaţia cu ciuperci, toate tipurile de hepatite, calculii biliari, expunerea profesională la substanţe toxice şi boli ale pielii, toate au arătat rezultate pozitive în studiile cu fructe de armurariu.
Se poate astfel înţelege de ce, în prezent, fructele de armurariu sunt frecvent regăsite în produsele naturiste recomandate pentru afecţiunile hepatice.