SULFORAPHANE DIN BROCCOLI (Germeni de broccoli) 60 CAPSULE Vitaking

49,90 Lei

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 49 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 49 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,98 Lei.


Stoc: In Stoc Furnizor Rapid - Livrare in 2-3 zile lucratoare

439

Produs nou

SULFORAPHANE DIN BROCCOLI (Germeni de broccoli) 60 CAPSULE Vitaking

Germenii de broccoli – soluţia eficientă împotriva cancerului stomacal si helicobacterului.

Mai multe detalii

Produse

SULFORAPHANE DIN BROCCOLI (Germeni de broccoli) 60 CAPSULE Vitaking

Germenii de broccoli – soluţia eficientă împotriva cancerului stomacal si helicobacterului.

Conform datelor actuale, cele mai multe simptome ale ulcerului gastric sunt generate de bacteria Helicobacter pylori.
Conform NIH (Institutul Naţional de Sănătate din S.U.A) se poate dovedi clar, că de la bacteria mai sus menţionată şi până la ulcerul gastric există o cale directă.

Cert este că WHO (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) a clasat Helicobacter pylori drept agent cancerigen, care afectează milioane de oameni la nivel mondial.
Conform datelor NIH, 20% din populaţia sub 40 de ani este infectată cu bacteria H. pylori, în timp ce la populaţia adultă de peste 60 de ani acest procentaj este de 50% - în concluzie, bacteria nu cauzează în mod evident îmbolnăviri grave la fiecare persoană.

Care este deci factorul decisiv între sănătate şi boală?
În revista Cercetări pentru Prevenirea Cancerului, editată de Universitatea Johns Hopkins (Cancer Prevention Research), Jed W. Fahey, M.S., Sc. D. şi echipa sa a ajuns la concluzia, că o doză de germeni de broccoli, consumată zilnic, reduce nivelul de HpSA (HpSA - test de antigen Helicobacter în materii fecale) cu 40%.

Grupul de cercetători a efectuat experimentele în Japonia, unde rata infecţiei cronice cu H.pylori este foarte mare.
Cele 25 de persoane care s-au oferit voluntar pentru acest experiment, au consumat timp de 2 luni, zilnic 70 de grame de germeni de broccolli.
La sfârşitul experimentului s-au numărat bacteriile din respiraţie, iar pe baza mostrelor de sânge şi de materii fecale, s-a stabilit gravitatea şi amploarea inflamaţiei stomacale.
Cercetătorii au fost de părere că substanţa activă din brocolli, numită sulforafan, reduce clar nivelul bacteriei Helicobacter pylori.
Grupul de control -format de asemenea din 25 de voluntari- a consumat germeni de lucernă (alfalfa), care deşi bogaţi în fitosubstanţe nu conţin sulforafan.
În consecinţă la aceste persoane nu s-a modificat nivelul de H. pylori în cursul experimentului.

Dr.Fahey şi echipa sa a publicat prima dată în 2002, că sulforafanul este foarte eficient împotriva H. pylori.
Se pare că sulforafanul stimulează producerea în intestine a unor enzime, care asigură protecţie împotriva radicalilor liberi, împotriva substanţelor care deteriorează ADN-ul precum şi împotriva inflamaţiei.

Dr. Fahey este de părere că „O doză de câteva grame de germeni de broccolli poate fi suficientă pentru ridicarea nivelului de enzime protectoare ale organismului. Suntem de părere că, datorită acestei substanţe am găsit cel mai promiţător mecanism de prevenire a cancerului.”

Sulforafanul nu distruge bacteriile. După încetarea consumării germenilor de broccoli, în cazul persoanelor participante la experiment, nivelul H. pylori a început să crească din nou.
Cu toate acestea însă, compusul -consumat zilnic- a avut efect distrugător asupra bacteriei H. pylori.

„Semnificaţia studiului constă în faptul că, s-a reuşit identificarea unui aliment, care -consumat regulat- poate oferi o soluţie eficientă la problemele digestive, şi poate că este eficient şi împotriva ulcerului stomacal.” - a afirmat Dr. Fahey, autorul studiului.

EXTRACT DE BROCCOLI

Supliment alimentar Notificare: SNPMAPS: 8556/2014

INGREDIENT ACTIV 
Concentrat de broccoli (Brassica oleracea var. botrytis) 20:1, standardizat la 0,4% sulphoraphane 400mcg
 
Ingrediente: făină de orez (agent de încărcare), Broccophane® (extract de Broccoli/Brassica cretica, cu 0,4% sulforafan), celuloză microcristalină (capsula), stearat de magneziu și dioxid de siliciu (agenți antiaglomeranți).

Contraindicat în caz de afecțiuni ale glandei tiroide, precum și persoanelor predispuse la formarea de gaze intestinale.

Doza zilnică recomandată: 1 capsulă.
A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.
Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos.
A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici!
A se păstra la temperatura camerei, ferit de căldură umiditate și lumină excesivă.

Conținut: 60 capsule vegetale

Rolul componentelor:

Broccoli se află în top 10 al celor mai bune alimente din lume, indiferent în ce ţară v-aţi afla.
Dacă vorbim despre inteligenţa nutriţională a popoarelor mediteraneene, există un argument puternic pentru care pot fi considerate mai mult decât inspirate în bucătărie: nu doar pentru că au inventat dieta care oferă cea mai mare speranţă de viaţă, ci pentru că au făcut din broccoli un star al preparatelor pe care le prezintă lumii întregi.
Profilul nutriţional al acestei plante este cu adevărat impresionant: conţine fibre solubile şi insolubile în cantităţi mari, vitamina C în cantităţi uriaşe şi ignorata vitamina K, extrem de necesară pentru o bună circulaţie sanguină. Vitamina K se găseşte în extrem de puţine alimente. Să disecăm puţin leguma verde: 100 de grame de broccoli vă aduc 150% din necesarul zilnic de vitamina C.
Spre exemplu, această doză administrată zilnic în cazul unei răceli, îi scurtează tipul de manifestare. O altă caracteristică a acestor plante este compoziţia bogată în fitonutrienţi, substanţe care diminuează semnificativ riscul de diabet, de boli cardiovasculare şi de cancer, adică exact bolile civilizaţiei moderne.
Şi pentru că este o plantă atât de populară, există zeci de studii care au avut-o drept subiect. Spicuim din rezultatele acestora şi aflăm că previne artrita, boala degenerativă. Substanţa denumită sulforafane blochează distrugerea cartilagiilor deoarece interceptează o moleculă care produce inflamaţia locală. Un alt studiu arată că extractul de broccoli aplicat direct pe piele reduce semnificativ efectele devastatoare ale razelor ultraviolete şi, în felul acesta, broccoli se constituie drept protecţie împotriva cancerelor de piele.
În înteriorul vaselor de sânge, broccoli ajută la dezvoltarea unor enzime care protejează structura internă a acestora. De asemenea, reduce impactul moleculelor care distrug vasele. Şi tot studiile spun că, dacă mâncaţi broccoli doar de trei ori pe lună, e posibil să vă reduceţi riscul de a dezvolta un cancer de vezică urinară cu 40%.
Explicaţia? O enzimă pe care o conţine broccoli denumită mirozinază schimbă compuşii cu sulf conţinuţi de plantă şi denumiţi glucozinolaţi în izotiocianaţi, tot compuşi cu sulf. Aceştia din urmă au proprietăţi anticancerigene.
Compuşii cu sulf sunt esenţiali pentru că intră în procesul de detoxifiere pe care îl realizează ficatul. Este vorba de procese la nivel de gene. Toate aceste informaţii sunt bazate pe studii clinice. Dar minunile pe care le face broccoli sunt posible dacă îl consumaţi gătit uşor la abur, câteva minute, sau dacă îl mâncaţi crud. Produsul fiert nu menţine proprietăţile.
Broccoli crescut în aer liber este disponibil din iulie până în octombrie şi tot în aceste perioade se congelează. Aşadar calităţile nutriţionale optime provin de la plantele recoltate în aceste perioade. De obicei, este vândut învelit în celofan, care reprezintă o modalitate bună de conservare. Alegeţi însă variantele neîmpachetate.
Dacă arată bine, atunci sunteţi sigur că plantele au fost tăiate de scurt timp. Broccoli se spală şi se taie în bucăţele foarte mici. Partea uşor lemnoasă, adică tulpina, poate fi gătită la abur 3-6 minute. În felul acesta, devine uşor de consumat şi vă oferă fibre de calitate superioară, un ajutor obligatoriu pentru tranzitul intestinal.
Ar fi ideal ca bucheţelele tăiate în cubuleţe foarte mici să nu se prepare termic. Le amestecaţi cu un sos de muştar sau un sos de lămâie preparat în casă cu lămâie, condimente din belşug şi ulei presat la rece. Apoi adăugaţi bucăţele din tulpina trasă la abur şi rezultă o salată delicioasă de broccoli. În felul acesta, cu o parte plantă preparată la abur şi o parte crudă, beneficiaţi de mai multe tipuri de fibre.
Fibrele se combină cu acizii biliari din tractul digestiv şi sunt eliminate uşor. Acest proces reglează şi colesterolul rău, LDL colesterol din sânge. În acelaşi timp, acizii biliari nu sunt secretaţi în exces, excesul din această substanţă având implicaţii dovedite în apariţia cancerului de colon. Revenind la broccoli, dacă îl păstraţi mai mult timp, are nevoie de frigider şi de o pungă de hârtie pentru a-şi menţine cât mai bine proprietăţile.
Forma de prezentareFlacon
StocIn Stoc Furnizor Rapid - Livrare in 2-3 zile lucratoare
Cantitate60 capsule

Scrie o recenzie

*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.