- La reducere!
- -4%
Fier Sirop 118.5 ml Secom
Liquid Iron (Fier sirop)
Ajuta la mentinerea nivelului normal de fier din sange si tesuturi.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 105 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 105 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 2,10 lei.
Liquid Iron (Fier sirop)
Avantaje
- produs recomandat de Societatea Romana de Pediatrie si SNPCAR
-contine fier bisglicinat care este o forma de fier chelatat (doua molecule ale aminoacidului glicina sunt legate covalent la o molecula de fier) si asigura: » toleranta digestiva: ▪ nu produce constipatie, greata, gust metalic, manifestari care pot aparea in cazul administrarii suplimentelor cu fier anorganic (in stomac fierul bisglicinat nu disociaza in fier si glicina) » biodisponibilitate crescuta: ▪ fierul bisglicinat este absorbit usor datorita afinitatii crescute a celulelor intestinului subtire pentru aminoacizi (glicina) ▪ molecula de fier bisglicinat fiind neutra electric nu adera la peretele intestinal si nu formeaza cu alte substante (de ex.: fitati, oxalati, polifenoli, unele medicamente etc.) compusi insolubili care nu pot fi utilizati de organism si sunt eliminati prin fecale sau care reduc absorbtia atat a fierului cat si a celorlalte substante ▪ capacitate crescuta de transfer a fierului in sange datorita masei moleculare mici (aproximativ 204 daltoni) » siguranta in administrare: ▪ nu produce toxicitate: dupa absorbtia in mucoasa intestinala fierul bisglicinat este descompus in fier si glicina si utilizat in functie de nevoile organismului ▪ nu blocheaza absorbtia altor elemente nutritive (de ex.: vitamina E, vitamina C, calciu): fierul bisglicinat se absoarbe la nivelul receptorilor pentru proteine din intestinul subtire, lasand liberi receptorii pentru celelalte grupe de nutrienti ▪ nu modifica proprietatile alimentelor in care este adaugat
-gust natural de fructe, indragit de copii
-ajunge pana la 47 de zile de administrare
Efecte si beneficii
Fierul este un element esential pentru sanatatea organismului. Are un rol important in oxigenarea tesuturilor, dezvoltarea sistemului imunitar, integritatea tesutului conjunctiv, sanatatea cardiovasculara si dezvoltarea cognitiva. Fierul este o componenta importanta a hemoglobinei, mioglobinei si feritinei. Aceste proteine sunt implicate in transportul, depozitarea si eliberarea de oxigen in tesuturi. Deficitul de fier din organism se intanleste frecvent la sugarii de peste sase luni si la copiii mici.
-formarea normala a globulelor rosii si a hemoglobinei
-transportul normal al oxigenului in corp
-functia cognitiva normala
-reducerea oboselii si a extenuarii
-metabolismul energetic normal
-functionarea normala a sistemului imunitar
-procesul de diviziune celulara
Compozitie (Per 1 lingurita (5ml))
Fier (bisglicinat) 10mg
Mod de administrare
Copii sub 1 an: cate ½ - 1 lingurita/zi
Copii 1-4 ani: cate ½ -1 lingurita/zi
Copii peste 4 ani: cate 1 lingurita/zi sau conform recomandari consultantului de specialitate.
A se administra simplu sau amestecat cu bautura sau mancarea preferata a copilului.
A se agita bine inainte de utilizare.
Supradoza accidentala cu produse ce contin fier este letala pentru copiii sub 6 ani!
Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietatilor organoleptice. Astfel, pot exista variatii privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fara a influenta eficienta sau siguranta produsului.
Fiecare lot de materie prima si de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficientei, biodisponibilitatii si sigurantei corespunzatoare.
O alimentaţie bogată în fier asigură o bună circulaţie sanguină, prevenind astfel bolile cardiovasculare. Fierul ajută şi la transformarea zahărului din sânge în energie, oferind astfel rezistenţă la efort. Producţia de enzime, care joacă un rol important în crearea de noi celule, aminoacizi, hormoni şi neurotransmiţători, este strâns legată de un nivel optim de fier din organism.
Doza zilnică recomandată de fier variază în funcţie de vârstă: 10 mg la copiii între 1-14 ani, 15 mg la adolescenţi, 8 mg la bărbaţi şi 18 mg la femei cu vârste cuprinse între 19 şi 50 de ani şi 8 mg pe zi la femei şi bărbaţi peste 51 de ani. În cazul gravidelor, necesarul de fier este mai crescut, putând ajunge până la 27 mg pe zi.
Deficitul de fier poate duce la apariţia unor simptome precum oboseală, slăbiciune musculară, căderea părului, dureri de cap, depresie, ameţeli, lipsa poftei de mâncare şi paloarea feţei. Dacă resimţiţi astfel de simptome, este indicat să mergeţi la medic pentru că puteţi suferi de anemie. Femeile care au menstruaţie abundentă, gravidele şi cele care alăptează, donatorii de sânge, sportivii de performanţă, vârstnicii şi vegetarienii sunt categoriile cele mai expuse carenţei de fier.
Legenda spune că spanacul ar fi cea mai mai bună sursă de fier, dar există numeroase alte alimente bogate în acest mineral. Important de precizat este faptul că există două tipuri de fier: hem şi non hem. Fierul hem este cel mai uşor de absorbit în organism şi poate fi găsit în alimente precum carnea de vită, organe, scoici, creveţi şi carne albă. În schimb, fierul non hem este ceva mai greu de asimilat şi se găseşte în principal în plante precum fasole verde, ciuperci, linte, mazăre, cimbru şi germeni de cereale.