- La reducere!
- -4%
FIER + MOLIBDEN F177 60 capsule Fares
FIER + MOLIBDEN F177 60 capsule Fares
5,3 mg fier şi 37,8 mcg molibden / capsulă
Fierul contribuie la formarea normală a globulelor roşii şi a hemoglobinei şi la funcţionarea normală a sistemului imunitar
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 53 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 53 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,06 lei.
FIER + MOLIBDEN F177 60 capsule Fares
5,3 mg fier şi 37,8 mcg molibden / capsulă
Fierul contribuie la formarea normală a globulelor roşii şi a hemoglobinei şi la funcţionarea normală a sistemului imunitar
INGREDIENTE/CAPSULĂ:
-germeni de hrişcă (Fagopyri esculenti semen) cu min. 14 mg/g fier şi min. 100 µg/g molibden
378 mg
-extract uscat de orz verde (Hordei herba) standardizat în min. 0,25% fier 21 mg
-extract uscat de drojdie de bere (Saccharomyces cerevisiae) standardizat în min. 0,09% fier 21 mg.
O capsulă conţine 5,3 mg Fier asigurând 37,8 din VNR* şi 37,8 mcg Molibden asigurând 75,6% din VNR*.
(VNR* = valoare nutriţională de referinţă)
Învelişul capsulei este pe bază de gelatină animală.
Fierul este implicat în mai multe funcţii vitale în organism. El contribuie la formarea normală a globulelor roşii şi a hemoglobinei, la transportul normal al oxigenului în corp, la funcţionarea normală a sistemului imunitar, la reducerea oboselii şi extenuării, la funcţia cognitivă normală, la metabolismul energetic normal, la procesul de diviziune celulară. Femeile în perioada menstruală, cele însărcinate sau care alăptează sunt mai predispuse la scăderea mai accentuată a nivelului de fier din organism.
Molibdenul contribuie la metabolismul normal al aminoacizilor care conţin sulf. Este un microelement esenţial, fiind componenta a cel puţin 3 enzime. Unele din acestea catalizează oxidarea sulfitului la sulfat necesar pentru metabolismul aminoacizilor cu conţinut de sulf;
desfăşurarea normală a acestei etape contribuie, de asemenea, la funcţionarea normală a stemului nervos. Alte procese influenţate de molibden sunt oxidarea purinelor
(intră în structura ADN-ului), sinteza proteinelor, transportul şi utilizarea fierului.
Germenii de hrişcă au un conţinut mare de nutrienţi şi vitamine: crom, fier, zinc, calciu, fosfor, molibden, complexul de vitamine B, vitamina E, cantităţi mari de rutin (tonic venos), bioflavonoide şi lecitină (tonifică sistemul nervos, neutralizează toxinele şi purifică sistemul limfatic, absoarbe colesterolul rău).
Germenii de hrişcă folosiţi în acest produs sunt cultivaţi controlat într-un mediu optim imbogătit cu minerale (fier, crom, molibden), astfel încât plantele se hrănesc în mod natural cu nutrienţii de care au nevoie, atingând concentraţiile maxime din acele minerale.
Orzul verde conţine toţi nutrienţii şi toate oligoelementele necesare corpului uman în proporţii fiziologice. Este o bogată sursă de SOD activ (superoxid dismutază), cu un efect deosebit în stoparea proceselor de oxidare celulară şi revitalizarea organismului.
Drojdia de bere (Saccharomyces cerevisiae) conţine un mare număr de minerale: potasiu, fosfor, fier, zinc, crom, seleniu, magneziu, iod, mangan, alături de vitamine, enzime şi aminoacizi esenţiali. Aceste minerale din drojdie sunt legate organic, eliberându-se treptat şi fără a provoca stres oxidativ, forma organică fiind mult mai uşor de absorbit şi utilizat de către organism decât cea anorganică.
În fitoterapie se recomandă folosirea formelor uscate, selecţionate, ale speciei Saccharomyces cerevisiae. Formele umede (vii) nu sunt recomandate pentru cură (sau ca supliment în
alimentaţie), deoarece produc fenomene fermentative nedorite.
BENEFICII ALE UTILIZĂRII:
-contribuie la formarea normală a globulelor roşii şi a hemoglobinei
-contribuie la transportul normal al oxigenului în organism ajutând astfel la oxigenarea optimă a ţesuturilor şi organelor
-susţine un metabolism energetic normal
-contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar
-contribuie la reducerea stărilor de oboseală şi epuizare
-contribuie la dezvoltarea cognitivă normală la copii
-antioxidant.
ATENŢIONĂRI:
Nu se administrează în situaţiile asociate cu nivele excesive de fier în organism (de ex. hemocromatoză, forme cronice de hemoliză); tulburări de utilizare a fierului (de ex., anemie sideroblastică).
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
SARCINĂ ŞI ALĂPTARE:
Femeile însărcinate şi mamele care alăptează pot lua câte 2 capsule de 3 ori pe zi, timp de 3 luni. Cura se poate relua la nevoie.
EFECTE SECUNDARE ŞI INTERACŢIUNI:
Acest produs se poate utiliza concomitent cu medicamentele.
La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.
Consumarea simultană la aceeaşi masă de alimente şi produse bogate în fitaţi (cereale integrale, tărâţe, pâine integrală, fasole,
seminţe, nuci, alune şi soia), fosfaţi (tomate, băuturi carbogazoase) şi în taninuri (gutui, afine, coacaze, mure) limitează absorbţia fierului.
MOD DE UTILIZARE:
Copii între 6 şi 12 ani: câte 1 capsulă de 2 ori pe zi, în timpul meselor.
Copii de peste 12 ani şi adulţi: câte 1 capsulă de 3 ori pe zi, în timpul meselor.
Durata curei: 2 luni. Cura se poate relua la nevoie.
SFATURI PRACTICE DE DIETĂ ŞI STIL DE VIAŢĂ:
Recomandăm o dietă în care să predomine alimente cu un conţinut ridicat de fier şi vitamina C (pentru o mai bună absorbţie a fierului): germeni de grâu, cereale integrale, legume (spanac, urzici, brocoli, varză de Bruxelles, sfecla roşie, ridichi, mazăre, linte, năut, tomate, ardei), ciuperci (pleurotus), fructe (banane, citrice, zmeură, caise, pepene roşu, avocado), oleaginoase (alune, nuci, arahide, fistic, nuci de cajou, seminţe de floarea soarelui şi de dovleac), gălbenuş de ou, alge, produse apicole (polen, păstură, lăptişor de matcă), uleiuri vegetale presate la rece. Recomandăm consumul a 200 ml suc proaspăt stors de măr, cu morcov şi sfeclă roşie, alternativ cu 200 ml suc de citrice.
Evitaţi alimentele rafinate care spoliază organismul de săruri minerale şi vitamine, alimentele procesate şi conservate, dulciurile şi produsele de patiserie, zahărul (se înlocuieşte cu miere, zahăr brun), consumul de băuturi carbogazoase, alcoolul, fumatul, cafeaua. Evitaţi realizarea curelor de slăbire drastice.
Recomandăm administrarea cu atenţie a suplimentelor ce conţin calciu deoarece scad absorbţia fierului.
O alimentaţie bogată în fier asigură o bună circulaţie sanguină, prevenind astfel bolile cardiovasculare. Fierul ajută şi la transformarea zahărului din sânge în energie, oferind astfel rezistenţă la efort. Producţia de enzime, care joacă un rol important în crearea de noi celule, aminoacizi, hormoni şi neurotransmiţători, este strâns legată de un nivel optim de fier din organism.
Doza zilnică recomandată de fier variază în funcţie de vârstă: 10 mg la copiii între 1-14 ani, 15 mg la adolescenţi, 8 mg la bărbaţi şi 18 mg la femei cu vârste cuprinse între 19 şi 50 de ani şi 8 mg pe zi la femei şi bărbaţi peste 51 de ani. În cazul gravidelor, necesarul de fier este mai crescut, putând ajunge până la 27 mg pe zi.
Deficitul de fier poate duce la apariţia unor simptome precum oboseală, slăbiciune musculară, căderea părului, dureri de cap, depresie, ameţeli, lipsa poftei de mâncare şi paloarea feţei. Dacă resimţiţi astfel de simptome, este indicat să mergeţi la medic pentru că puteţi suferi de anemie. Femeile care au menstruaţie abundentă, gravidele şi cele care alăptează, donatorii de sânge, sportivii de performanţă, vârstnicii şi vegetarienii sunt categoriile cele mai expuse carenţei de fier.
Legenda spune că spanacul ar fi cea mai mai bună sursă de fier, dar există numeroase alte alimente bogate în acest mineral. Important de precizat este faptul că există două tipuri de fier: hem şi non hem. Fierul hem este cel mai uşor de absorbit în organism şi poate fi găsit în alimente precum carnea de vită, organe, scoici, creveţi şi carne albă. În schimb, fierul non hem este ceva mai greu de asimilat şi se găseşte în principal în plante precum fasole verde, ciuperci, linte, mazăre, cimbru şi germeni de cereale.