Faina din seminte de IN 250 g Parapharm
Faina din seminte de IN 250 g Parapharm
Faina este obtinuta din seminte de in dupa extractia uleiului presat la rece.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 13 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 13 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,26 lei.
Faina din seminte de IN 250 g Parapharm
Ingrediente: 100% faina din seminte de in.
Valori energetice (per 100 g): 450 kcal
Proteine 20,0 g
Fibre 30,0 g
Grasimi 40,0 g
din care acizi grasi saturati 2,0 g
Carbohidrati 35,0 g
Calciu 400 mg
Sodiu 25 mg
Fier 2,5 mg
Vitamine: C, E, complexul B.
Minerale: Ca, Fe, K, Mg, P, Zn.
Administrare
Se utilizeaza ca atare, in produse de panificatie, patiserie, in amestec cu lapte, in iaurt sau diferite salate.
Atentionari: inul nu se administreaza concomitent cu produsele farmaceutice laxative sau purgative, este contraindicat consumul in timpul sarcinii, alaptarii sau in cazul cancerului de prostata.
Beneficii:
Faina este obtinuta din seminte de in dupa extractia uleiului presat la rece.
Are un continut redus de grasimi si de carbohidrati si un continut ridicat de proteine si fibre.
Semintele de in sunt bogate in acizi grasi Omega-3 (acid alfa-linoleic) si Omega-6, vitamina C, E si vitaminele din grupa B, fibre solubile, proteine cu valoare biologica mare, substante minerale (fier, magneziu, calciu, fosfor, zinc, potasiu), lignina, mucilagii, aminoacizi.
Rolul componentelor:
Inul - Această plantă erbacee, originară din India și China, este utilizată pentru fibra sa și pentru semințe (din care se obține uleiul de in). Inul este o plantă prezentă în istoria umanității încă din cele mai vechi timpuri, fibrele de in fiind cele mai vechi materiale utilizate de om. Inul nu este cultivat doar pentru larga sa utilizare în industria textilă. Semințele de in sunt recomandate în curele de slăbire și în menținerea sănătății. Micile semințe de culoare brună, lucioase și tari, sunt folositoare doar după ce au ajuns la maturitate. Se pot consuma ca atare sau măcinate.
Inul este o plantă erbacee, anuală, cu rădăcină pivotantă, tulpină cilindrică și groasă ce poate ajunge până la 110cm. Frunzele sunt alterne, lanceolate, florile sunt albastre-azurii și înfloresc în iulie-august. Fructul este o capsulă globuloasă cu 7-10 semințe ovoide, turtite, de culoare brun-deschis. Prin zdrobire dezvolată un miros caracteristic de ulei de in, cu gust mucilaginos, uleios. Puse în apă, semințele de in se umflă. Semințele se recoltează la deplina maturitate a capsulelor, în august-septembrie.
Datorită mucilagiilor dar și fibrelor din componența tegumentului seminal, semințele întregi sau pulverizate au acțiune laxativ-purgativă și protectoare a mucoasei digestive. În cazul administrării sub formă depulbere acțiunea laxativă este completată și întregită de efectul lubrifiant al uleiului gras care facilitează mișcările peristaltice. Uleiul de in este bogat ăn vitamina F, fiind utilizat la prepararea diverselor unguente. Lini semen, produsul vegetal al inului se folosește în tratamentul constipației, inflamaţii ale căilor urinare, extern pentru cistite, arsuri, furuncule, abcese, sermatoze uscate. Se poate administra sub formă de infuzie, macerat, cataplasme, decoct. Deoarece sunt o sursă vegetală importantă de acizi grași omega3 (acid alfa- linoleic), reduc colesterolul și trigliceridele și ajută la prevenirea cancerului de sân, colon, prostată și piele. Cercetările arată că semințele stabilizează cantitatea de zahăr din sânge și cresc sistemul imunitar.
Distribuitor al brandurilor Parapharm si Transvital