Detoxicolon 480g DACIA PLANT
Detoxicolon 480g DACIA PLANT
Detoxicolon este un produs 100% natural, cu efecte intense, utilizat pentru purificarea intestinala.
Formula sa originala, concentrata, se bazeaza pe actiunea sinergica a 15 plante medicinale, completata eficient de mineralul zeolit.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 119 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 119 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 2,38 lei.
Detoxicolon 480g DACIA PLANT
Detoxicolon este un produs 100% natural, cu efecte intense, utilizat pentru purificarea intestinala.
Formula sa originala, concentrata, se bazeaza pe actiunea sinergica a 15 plante medicinale, completata eficient de mineralul zeolit.
Contribuie la:
accelerarea tranzitului intestinal;
curatarea mecanica a peretilor intestinali si eliminarea depunerilor aderente de la
nivelul colonului (placa de mucoid reprezentand o sursa de intoxicare lenta pentru intregul
organism);
eliminarea toxinelor din intestin;
eliminarea florei de putrefactie si de fermentatie din intestin;
reducerea absorbtiei glucidelor, colesterolului si trigliceridelor din intestin;
reducerea poftei de mancare si instalarea starii de satietate, putand fi administrat ca adjuvant
in curele de slabire.
Mod de administrare:
Adulti: 2-6 lingurite pe zi (8-24 grame). Administrarea incepe cu 2 lingurite de preparat pe zi, in primele 3 zile ale curei. Se creste doza apoi gradat, cu cate o lingurita pe zi, pana se ajunge la maxim 6 lingurite pe zi. In cazul persoanelor cu constitutie robusta si greutate corporala mare (peste 90 kg), se poate creste doza pana la maxim 8 lingurite (32 de grame) de preparat pe zi (daca dupa prima saptamana de cura nu apar 2-3 scaune pe zi).
Copii si tineri intre 12 si 18 ani: 1-3 lingurite pe zi (4-12 grame).
Cantitatea recomandata se amesteca cu 250ml (o cana) de apa, suc de fructe sau iaurt si se consuma imediat. Este foarte important ca, imediat dupa fiecare administrare, sa se consume inca minim 250ml (o cana) de apa. Doza recomandata se poate consuma integral dimineata (cu minim 30 de minute inaintea mesei), sau se poate imparti pe parcursul zilei in doua prize: dimineata, pe stomacul gol, cu 30 minute inaintea mesei si seara, la 2 ore dupa masa.
Pentru dozarea preparatului se va utiliza lingurita din interiorul flaconului (1 lingurita =aproximativ 4g de produs).
Durata unei cure cu DetoxiColon este de 3 saptamani (21 de zile). Pentru obtinerea unor efecte stabile in timp este importanta reluarea acesteia de 2-4 ori pe an (la schimbarea anotimpurilor).
In cazul problemelor intestinale persistente, precum si atunci cand se doreste o foarte buna detoxifiere corporala, se vor realiza 2-3 cure succesive, cu o pauza de 10 zile intre ele. In intervalul de 10 zile dintre doua cure succesive cu Detoxicolon, se recomanda administrarea produsului Spirulina si Ganoderma (cate 1 comprimat de 3 ori pe zi, cu 30 minute inaintea mesei). Datorita aportului de minerale si vitamine, continutului ridicat de clorofila, efectelor de crestere a oxigenarii celulare si de stimulare a imunitatii, comprimatele pe baza de Spirulina si Ganoderma continua procesele de detoxifiere, regenereaza organismul si ajuta la refacerea florei intestinale.
In cazul curelor de slabire produsul se administreaza in doua prize, dimineata si seara. Prin procesul de hidratare a fibrelor din compozitia sa, Detoxicolon isi mareste volumul in stomac, generand senzatia de satietate. Pentru cresterea eficientei, in curele de slabire, se recomanda ca dupa ora 18 sa se evite consumul de alimente. Respectarea indicatiilor generale de dieta mentionate mai jos se poate dovedi un ajutor important pentru o slabire rapida realizata pe o baza sanatoasa si echilibrata, fara a supune organismul la suprasolicitari.
Recomandari de dieta: in cazul in care se doreste sa se obtina o eficienta maxima cu produsul Detoxicolon, se recomanda ca, pe intreaga perioada a curelor, regimul alimentar sa fie bazat in proportie de cca. 80% pe consumul de legume, fructe, cereale integrale, seminte oleaginoase (nuci, alune, migdale, fistic, caju etc.) si uleiuri vegetale naturale obtinute prin presare la rece. In plus, se recomanda evitarea consumului de: zahar, dulciuri rafinate, bauturi carbogazoase, carne, prajeli si grasimi de origine animala, alcool, cafea si ceai negru.
Ingrediente:
in (Linum usitatissimum) - seminte (37%);
psyllium (Plantago ovata) - seminte (36%);
zeolit - tuf zeolitic mineralizat cu 83,3% zeolit (4,5%);
lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra) - radacini (3%);
anason (Pimpinella anisum) - fructe (2%);
anghinare (Cynara scolymus) - frunze (2%);
chimen (Carum carvi) - seminte (2%);
coriandru (Coriandrum sativum) - fructe (2%);
crusin (Rhamnus frangula) - scoarta (2%);
fenicul (Foeniculum vulgare) - fructe (2%);
rozmarin (Rosmarinus officinalis) - parti aeriene (2%);
senna (Cassia angustifolia) - parti aeriene (2%);
afin (Vaccinium myrtillus) - fructe (1%);
ghimbir (Zingiber officinale) - rizomi (1%);
merisor (Vaccinium vitis-idaea) - extract hidroalcoolic 25% din fructe (1%);
aloe (Aloe vera) - extract hidroalcoolic 20:1 din parti aeriene (0,5%)
Contraindicatii:
Ocluzie intestinala, dificultati de inghitire, interventii chirurgicale pe intestin (sub 1 an), afectiuni inflamatorii grave ale intestinului (colita ulceroasa, boala Crohn, rectocolita hemoragica, apendicita acuta), colon iritabil, sarcina, alaptare, histerectomie (sub 1 an), copii sub 12 ani, alergie la oricare dintre componentele produsului.
Precautii:
Produsul scade absorbtia intestinala a medicamentelor orale, motiv pentru care se recomanda administrarea acestora cu o jumatate de ora inaintea ingerarii produsului.
In cazul aparitiei reactiilor alergice se recomanda intreruperea administrarii.
In cazul aparitiei unor efecte adverse cu manifestari gastrointestinale manifestate prin disconfort abdominal (balonare, indigestie, constipatie, diaree) se reduce doza administrata pana la disparitia simptomelor.
Rolul componentelor:
Această plantă erbacee, originară din India și China, este utilizată pentru fibra sa și pentru semințe (din care se obține uleiul de in). Inul este o plantă prezentă în istoria umanității încă din cele mai vechi timpuri, fibrele de in fiind cele mai vechi materiale utilizate de om. Inul nu este cultivat doar pentru larga sa utilizare în industria textilă. Semințele de in sunt recomandate în curele de slăbire și în menținerea sănătății. Micile semințe de culoare brună, lucioase și tari, sunt folositoare doar după ce au ajuns la maturitate. Se pot consuma ca atare sau măcinate.
Inul este o plantă erbacee, anuală, cu rădăcină pivotantă, tulpină cilindrică și groasă ce poate ajunge până la 110cm. Frunzele sunt alterne, lanceolate, florile sunt albastre-azurii și înfloresc în iulie-august. Fructul este o capsulă globuloasă cu 7-10 semințe ovoide, turtite, de culoare brun-deschis. Prin zdrobire dezvolată un miros caracteristic de ulei de in, cu gust mucilaginos, uleios. Puse în apă, semințele de in se umflă. Semințele se recoltează la deplina maturitate a capsulelor, în august-septembrie.
Datorită mucilagiilor dar și fibrelor din componența tegumentului seminal, semințele întregi sau pulverizate au acțiune laxativ-purgativă și protectoare a mucoasei digestive. În cazul administrării sub formă depulbere acțiunea laxativă este completată și întregită de efectul lubrifiant al uleiului gras care facilitează mișcările peristaltice. Uleiul de in este bogat ăn vitamina F, fiind utilizat la prepararea diverselor unguente. Lini semen, produsul vegetal al inului se folosește în tratamentul constipației, inflamaţii ale căilor urinare, extern pentru cistite, arsuri, furuncule, abcese, sermatoze uscate. Se poate administra sub formă de infuzie, macerat, cataplasme, decoct. Deoarece sunt o sursă vegetală importantă de acizi grași omega3 (acid alfa- linoleic), reduc colesterolul și trigliceridele și ajută la prevenirea cancerului de sân, colon, prostată și piele. Cercetările arată că semințele stabilizează cantitatea de zahăr din sânge și cresc sistemul imunitar.
Rozmarinul este un subarbust de origine mediteraneană, la noi exclusiv de cultură, cu tulpina de până la 60-150 cm, ramificată, frunze sempervirescente, opuse, dese, liniare, pieloase. Florile de culoare albastru deschis-violacee, sunt dispuse câte trei – zece la subsuoara frunzelor spre interiorul tulpinii. Se recoltează frunzele sau părţile aeriene, în perioada mai-iunie.
Denumirea latină provine din cuvintele latineşti ros maris, care înseamnă „roua mării”, probabil în legătură cu preferinţa sa de a creşete de-a lungul malului mării, în zonele sale indigene.
Anticii erau foarte familiarizaţi cu această plantă medicinală, care de pe vremea aceea avea reputaţia de a îmbunătăţi memoria. Datorită acestui fapt rozmarinul a devenit o emblemă a fidelităţii pentru îndrăgostiţi. Prezintă un loc special printre plantele transformate în simboluri, fiind utilizată nu numai la cununii, ci de asemenea la funeralii, alături de tămâie în ritualurile religioase, în biserici, sălile de banchete, în vrăjile magice. Discipolii Greciei antice purtau coroane de rozmarin, pentru a le ajuta memoria, ca să treacă examenele.
În Evul Mediu se considera că rozmarinul e capabil să risipească negativitatea – se punea sub pernă pentru a alunga coşmarurile şi spiritele rele. A fost de asemenea şi atunci asociat cu memoria şi amintirile – binecunoscutul personaj al lui Shakespeare – Ofelia, spunea „Uite, rozmarin, ca sa-ţi aduci aminte”.
Frunzele conţin ulei esenţial (1-2%) în care componenţii principali sunt camfenul, borneolul camforul, acidul rosmarinic, şi mai conţine flavone, taninuri, principii amare.
Medicina românească din secolului XX constata pentru uleiul esenţial de rozmarin o puternică acţiune stimulentă, o sporire a diurezei în doze mici, şi o stimulare a reflexelor, iar în doze mari atenuarea reflexelor. Se mai observa o sporire a activităţii intestinale. În bolile de ficat medicii vremii au obţinut cu ceaiul din plantă rezultate bune în bolile de ficat, observându-se şi o oarecare stimulare a diurezei, o stimulare a circulaţiei sangvine cu ridicarea presiunii şi redresarea pulsului. În plus, au mai observat o tonifiere a cordului, o cedare a hidropiziilor şi o diureză fără lezarea epiteliului renal prin iritare. Ceaiul de rozmarin era şi mai este utilizat ca tratament naturist în bolile de stomac şi intestine, în special asociat cu feniculul.
Medicina populară românească foloseşte rozmarinul ca remediu natural în toate aceste afecţiuni, şi pentru stimularea apetitului, boli de inimă, reumatism, dureri de cap, şi extern pentru vindecarea rănilor şi diverselor erupţii ale pielii, chelie.
Este utilizat în produsele naturiste ca tonic amar, coleretic, aromatic, condiment, fiind indicat în afecţiuni gastro-intestinale, hepatice, reumatism. Se mai indică utilizarea uleiului volatil în băile tonice, creme pentru frecţii în reumatism precum şi vinuri tonice cu rozmarin.
Sunt studii care susţin şi un efect antioxidant al compuşilor polifenolici ai rozmarinului, şi potenţiale efecte de prevenire şi tratare a astmului bronşic.
Crușinul este o plantă medicinală, ale cărei proprietăți purgative ale se cunosc încă din secolul XIV-lea, când pentru prima oară este citat de către italianul Pietro Crescenzi. Acesta era recomandat în stările de constipație pentru efectul de reglare a scaunului în cazurile când intestinul gros devine „leneș”.
Este un arbust indigen, cu o scoarță netedă, lucioasă. Frunzele sunt alterne, eliptice iar florile sunt mici, unisexuate, de culoare alb-verzui. Fructul este o drupă verde, care la maturitate devine purpuriu închis sau neagră-violet. Înflorește în prioada mai-iunie.Crusinul poate fi întâlnit în diferite regiuni ale țării, prin lunci, la margina pădurilor și în crânguri. În unele locuri este numit crasci, lemn-câinesc, patachina.
Frunzele dar mai ales scoarța de crușin exercită acțiuni purgative și laxative, provoacaă eliminarea conținutului tubului digestiv, efect coleretic și colagog asupra bilei mărindu-i secreția, proprietăți vermifuge și au o acțiune relaxantă asupra musculaturii intestinale. Aceste proprietăți sunt determinate de compușii activi din crușin și anume de derivații antrachinonici glicozidați, mucilagii, oze, sitosterol. Fructele au acțiune protectoare, regenerantă și antioxidantă, fiind bogate în vitamine, minerale și acizi grași. Crușinul este indicat în tratamentul contra hemoroizilor, stărilor obstructive ale tractului biliar, precum și pentru detoxifierea sângelui în stările toxice asociate afecțiunilor digestive și intestinale. Extern, crușinul poate fi utilizat, sub formă de decoct, ca apă de gură pentru afecțiunilr gingiilor și infecții ale gurii și pentru infestări ale sclapului.
Administrarea pe o perioadă îndelungată de timp a preparatelor cu crușin determină pierderi masive de apă și electroliți iar supradozarea produsului cât și consumul de fructe poate determina iritația mucoasei gastrice, colică, diaree hemoragică. Este contraindicat femeilor însărcinate deoarece poate provoca un avort cât și femeilor care alăptează datorită colicilor și diareei ce pot sa apară la sugari.