Crom Seleniu Zinc F176 30 cps Fares
Crom Seleniu Zinc F176 30 cps Fares
Susţine şi optimizează procesele de reglare a glicemiei şi de eliberare a insulinei.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 31 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 31 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,62 lei.
Crom Seleniu Zinc F176 30 cps Fares
Susţine şi optimizează procesele de reglare a glicemiei şi de eliberare a insulinei.
Beneficii:
-cromul contribuie la menţinerea concentraţiilor normale ale glucozei din sânge
-seleniul contribuie la funcţionarea normală a glandei tiroide
-zincul contribuie la sinteza normală a proteinelor şi la metabolismul normal al cronutrienţilor şi carbohidraţilor
-susţine şi optimizează procesele de reglare a glicemiei şi de eliberare a insulinei
-susţine activitatea normală a glandelor endocrine (tiroidă, pancreas, gonade)
-contribuie la sinteza ADN, ARN şi a proteinelor
-susţine funcţionarea normală a sistemului imunitar
-antioxidant
-contribuie la mineralizarea organismului
-ajută la menţinerea sănătăţii şi aspectului frumos al pielii, unghiilor şi părului
-susţine capacitatea de adaptare a vederii la întuneric şi la lumină
Compozitie/capsula:
-drojdie de bere (Saccharomyces cerevisiae) îmbogăţită în min. 50 mg/g zinc 175 mg
-drojdie de bere (Saccharomyces cerevisiae) îmbogăţită în min. 2000 mcg/g crom 100 mg
-seminţe de schinduf (Foenugraeci semen)
100 mg
-germeni de hrişcă (Fagopyri esculenti semen) cu 20 mg/g zinc 75 mg
-drojdie de bere (Saccharomyces cerevisiae) îmbogăţită în min. 2000 mcg/g seleniu 50 mg.
O capsulă conţine 200 mcg Crom asigurând 500% din VNR*, 100 mcg Seleniu asigurând 182% din VNR* şi 10,25 mg Zinc asigurând 102,5% din VNR*.
(VNR* = valoare nutriţională de referinţă)
Învelişul capsulei este pe bază de gelatină animală.
Administrare:
Câte 1 capsulă pe zi, cu 15 minute înainte de masă.
Durata curei: 1 - 3 luni.
Rolul componentelor:
Cromul contribuie la menţinerea nivelelor normale de glucoză în sânge şi la metabolismul normal al macronutrienţilor. În 1929 Galser şi asociaţii au descoperit faptul că drojdia de bere manifestă un efect potenţiator asupra acţiunii hipoglicemice a insulinei. Observaţia a fost reevaluată în 1957 de către Schwartz şi Mertz care au postulat ideea că acest efect este datorat „factorului de toleranţă la glucoză” iar cromul trivalent s-a găsit a fi componenta sa activă.
Necesarul zilnic de crom este mai crescut în perioada sarcinii, la menopauză, la diabetici şi la sportivi. Un nivel scăzut de crom poate apărea datorită abuzului de zahăr alb şi alcool, care antrenează eliminarea cromului prin urină, datorită deficienţelor alimentare şi fumatului.
Seleniul este un mineral cu propritati antioxidante, cu rol in stimularea imunitatii, ajuta fertilitatea masculina, reduce riscul de sarcini oprite din evolutie si contribuie la sinteza hormonului tiroidian.
Seleniul este esential pentru o mutime de functii ale organismului si sustine organismul in lupta cu bolile de inimia si cu cancerul. In sinergie cu vitamina E, seleniul incetineste procesul de imbatranire si reduce din efectele negative ale oxidarii. Fiind esential pentru organism, se afla in majoritatea tesuturilor corpului, dar exista cantitati mai mari de selenium in rinichi, ficat, splina si pancreas. In cazul barbatilor, aproximativ jumatate din cantitatea de selenium din corp este concentrata in testicule, canalele seminale si in zona prostatei. Seleniul este vital pentru mobilitatea spermatozoizilor, de aceea sporeste sansele de concepere si are efect pozitiv asupra fertilitatii masculine. Deficitul de seleniu este asociat cu boli cardiovasculare si alte afectiuni care produc inflamatie in corp.
Seleniul, impreuna cu vitaminele C si E, ajuta la fortifierea imunitatii si asigura protectie impotriva infectiilor virale. Unele studii arata ca seleniul este de ajutor in controlul virusului herpetic, iar altele sustin ca reduce riscul de a face boala SIDA dupa infectarea cu virusul HIV, deoarece acesta reduce din forta de replicare a virusului in organism. Mai mult, persoanele infectate cu HIV, care au deficit de selenium au un risc mai mare cu 20% de a face boala comparativ cu persoanele infectate care au un nivel optim de selenium in organism. Din acest motiv, seleniul este considerat necesar ca adjuvant in terapia HIV-SIDA.
Seleniul este implicat in functionarea corecta a tiroidei, datorita faptului ca este o componenta activa a unei enzime care regleaza activitatea tiroidei. Daca organismul nu are suficient selenium, se poate ajunge la difunctii tiroidiene si se poate ajunge la hipotiroidism. De asemenea, s-a observat ca un aport optim de selenium reduce din complicatiile date de diabet precum neuropatia, retinopatia si cataracta. Efectul benefic se explica prin faptul ca seleniul suplineste deficitul de insulina din corp.
Din cauza ca niciuna dintre acestea nu poate constitui o rezerva constanta de zinc, pentru a-si putea asigura cantitatea zilnica optima din acest mineral, organismul depinde de asimilarea sa pe cale alimentara. Peste 300 de enzime diferite cu functii vitale in organism depind de aportul de zinc pentru a functiona la parametri inalti. Unele dintre aceste metaloenzime au ca si componenta principala de baza ionul de zinc.
Printre enzimele care au roluri vitale in organism se afla anhidraza carbonica, care ajuta la excretia de CO2; fosfataza alcalina, care elibereaza fosfati anorganici necesari in metabolismul oaselor; superoxid dismutaza (SOD), care ajuta la protejarea celulelor impotriva radicalilor liberi; alcool-dehidrogenaza (ADH) , care ajuta ficatul in detoxifierea de alcool; carboxipeptidaza, necesara pentru digestia proteinelor alimentare. Mai mult decat atat, diviziunea celulara corecta nu poate avea loc fara o cantitate adecvata de zinc, necesara sintezei AND, ARN si a proteinelor. Zincul este o componenta structurala necesara unirii proteinelor AND si protejeaza de asemenea membrana celulara impotriva lizei.
Vitamina A depinde de actiunea zincului pentru a-si desfasura activitatea normala. Zincul regleaza nivelurile de vitamina A si cantitatea in care aceasta este eliberata de ficat. Acest mineral influenteaza de asemenea cresterea si dezvoltarea si in alte moduri. Atat hormonul stimulator folicular hipofizar (FSH), cat si hormonul luteinizant hipofizar (LH), ambele influentate de actiunea zincului, sunt importante pentru functionarea normala a testiculelor si pentru spermatogeneza. Zincul ajuta la mentinerea in buna stare a prostatei si previne hipertrofiile benigne ale prostatei.
Sus
Asigurarea cantitatii zilnice necesare de zinc ajuta la prevenirea a numeroase complicatii. Unui adult ii sunt necesare aproximativ 0.2 mg/kg corp de zinc pe zi; nu este permisa depasirea acestei cantitati. Conform recomandarilor oferite de DRI (Dietary Reference Intakes), cantitatea recomandata de zinc si tolerabilitatea organismului fata de limita superioara a acesui aport variaza in functie de varsta, sex, stari fiziologice speciale – sarcina sau lactatie.
Sus
Aproximativ 70% din zincul obtinut din alimentatie provine din produsele de origine animala. Carnea macra, ficatul, ouale, cerealele imbogatite si fructele de mare (in special stridiile) sunt adevarate resurse de zinc. Deoarece din multe diete vegetariene lipsesc aceste alimente, la vegetarieni, absorbtia zincului se produce in general lent. Se apreciaza ca vegetarienilor le este necesar un aport de doua ori mai mare decat celor care consuma alimente nonvegetariene.
Drojdia de bere (Saccharomyces cerevisiae) folosită în acest produs este o drojdie specială, îmbogăţită cu minerale. În procesul natural de formare a drojdiei au fost adăugate mici cantităţi de crom, respectiv de seleniu şi de zinc astfel încât drojdia rezultată are în compoziţia sa o cantitate crescută din aceste elemente.
În componenţa prafului uscat de drojdie sunt prezente şi alte minerale, mai ales potasiu, fosfor, fier, magneziu, iod, mangan, alături de vitamine, enzime şi aminoacizi esenţiali Aceste minerale din drojdie sunt legate organic, eliberându-se treptat şi fără a provoca stres oxidativ, forma organică fiind mult mai uşor de absorbit şi utilizat de către organism decât cea anorganică.
În fitoterapie se folosesc şi se recomandă folosirea formelor uscate, selecţionate, ale speciei Saccharomyces cerevisiae. Formele umede (vii) nu sunt recomandate pentru cură (sau ca supliment în alimentaţie), deoarece produc fenomene fermentative nedorite.
Germenii de hrişcă au un conţinut mare de nutrienţi şi vitamine: fier, zinc, calciu, fosfor, complexul de vitamine B, vitamina E, cantităţi mari de rutin şi bioflavonoide, lecitină.
Germenii de hrişcă folosiţi în acest produs sunt cultivaţi controlat într-un mediu optim îmbogăţit cu minerale (zinc, cupru, mangan), astfel încât plantele se hrănesc în mod natural cu nutrienţii de care au nevoie, atingând concentraţiile maxime din acele minerale.
Schinduful are o acţiune tonică generală. Studiile efectuate cu seminţe de schinduf au arătat o îmbunătăţire a controlului glicemic şi scăderea rezistenţei la insulină.
Atentionari:
Nu se recomandă copiilor sub 14 ani şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Femeile însărcinate şi mamele care alăptează pot lua câte o capsulă de 2 ori pe zi timp de 3 luni.
Cura se poate repeta după o pauză de o lună.
Acest produs se poate utiliza concomitent cu medicamentele.
La dozele recomandate nu au fost semnalate interacţiuni şi efecte secundare.
A se păstra la loc uscat şi la temperatura mediului ambiant. Supliment alimentar. A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.
Produsul este un supliment alimentar şi nu trebuie să înlocuiască o dietă variată, echilibrată şi un stil de viaţă sănătos.
A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor.