• La reducere!
  • -9%
Extract Pur de Vanilie 50 ml, REDUCERI
Extract Pur de Vanilie 50 ml, REDUCERI
Extract Pur de Vanilie 50 ml, REDUCERI
Extract Pur de Vanilie 50 ml, REDUCERI
Extract Pur de Vanilie 50 ml, REDUCERI
Extract Pur de Vanilie 50 ml, REDUCERI

Extract Pur de Vanilie 50 ml

Extract Pur de Vanilie de Madagascar 50 ml
Extractul de vanilie pur este un condiment alimentar de calitate superioară obținut prin extracția la rece a componentelor aromatice din  păstăile de vanilie în alcool alimentar.
3353
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
39,37 lei 43,09 lei -9%
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 39 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 39 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,78 lei.


 
Extract Pur de Vanilie de Madagascar 50 ml
Extractul de vanilie pur este un condiment alimentar de calitate superioară obținut prin extracția la rece a componentelor aromatice din  păstăile de vanilie în alcool alimentar.
Beneficii:
-Extractul de vanilie pur este un condiment alimentar de calitate superioară obținut prin extracția la rece a componentelor aromatice din  păstăile de vanilie în alcool alimentar.
-Spre deosebire de esența de vanilie, produs 100% artificial ce sintetizează aroma vanilinei, extractul de vanilie conține în jur de 300 de elemente aromatizante transferate din păstaia de vanilie în alcool și de aceea aroma este naturală și apropiată de cea a păstăii de vanilie.
-În procesul de producție folosim cea mai bună vanilie,vanilia Bourbon provenită din Madagascar, alcool etilic și zahăr brun din Mauritius ce ajută la stabilizarea aromelor și face ca produsul să-și mențină aroma o perioadă mai lungă după ce sticla este desfăcută.
-Ca regulă generală de folosire, o lingură de extract (15 ml.) reprezintă echivalentul unui baton de vanilie Bourbon din Madagascar de tip Gourmet.
-Condiment alimentar de cea mai bună calitate,100% natural folosit pentru aromatizarea prăjiturilor și a deserturilor, obținut printr-un proces lent de extracție la rece a celor peste 300 de componente aromatice conținute de păstăile de vanilie.
-Aroma extractului este delicată, dulceagă și inconfundabilă. -Extractul are sediment de vanilie, culoare brun roșcată, miros fin, plăcut, specific de vanilie.
-Procesul lent de extracție la rece folosit de noi este cel mai bun în obținerea extractului de vanilie pentru că păstrează complexitatea aromelor și fidelitatea față de conținutul păstăii de vanilie.
-Alcoolul are un rol deosebit în procesul de extracție a componentelor aromatice din păstăile de vanilie conținute de uleiuri esențiale care nu sunt solubile în apă. Extractul pur de vanilie 2X conține de două ori mai multe păstăi de vanilie per litrul de alcool folosit având deci o aromă mai concentrată.
Compozitie:
-extract din păstăi de vanilie,
-alcool min.35%,
-zahăr brun nerafinat max. 4%.
Administrare:
1 lingură de extract de vanilie la 500 gr./ml compoziție.

Rolul componentelor:
Vanilla planifolia, sursa binecunoscutei păstăi de vanilie, este o orhidee căţărătoare, nativă în pădurile tropicale din Mexic, cu tulpina groasă, suculentă, şi frunze ascuţite, groase, netede şi cu marginile întregi, garnisite cu numeroase rădăcini aeriene; florile apar în grupuri axilare având culoare galben-pal cu structura caracteristică orhideelor; fructul este o păstaie lungă, pendentă, şi care uscată şi anume tratată devine binecunoscutul baton de vanilie din comerţ.
Denumirea Vanilla derivă din cuvântul spaniol „vanilla” care însemnă „mică păstaie”. Vanilia a fost folosită printre popoarele din Mexic din vremuri imemoriale, ca aromatizant pentru dulciurile lor, şi făcută cunoscută pentru Lumea Veche de către cuceritorii spanioli. Istoricul spaniol Hernandez, o descria sub denumirea botanică de Aracus aromaticus, menţionând, de asemenea, denumirea sa mexicană – Tlilxochitl. Clusius, în 1602 o denumea Lobus oblongus aromaticus. Denumirea generică a plantei a fost stabilită în 1752, de către Plumier, iar denumirea actuală a speciei pe care o găsim în comreţ (Vanilla planifolia), în 1808 de către Andrews. Astăzi planta este cultivată în multe zone calde ale Globului precum Brazilia, Honduras, Java, Africa şi Indiile de Vest.
Din punct de vedere medicinal, vanilia este considerată un stimulent aromatic. Se consideră că este carminativă, înviorează mintea, previne somnul, creşte energia musculară şi este utilă, sub formă de infuzie, în stări de iritaţii nervoase, reumatism, şi forme uşoare de febră. Este considerată afrodisiacă şi cel mai mult folosită în parfumerie, şi pentru aromatizarea unor produse farmaceutice precum tincturile, siropurile, unguentele.
În medicina românească din mijlocul secolului trecut, vanilia era folosită îndeosebi datorită proprietăţilor sale afrodisiace, afirmându-se că aceasta „stimulează înclinaţiunile sexuale”.
Aroma caracteristică a vaniliei este dată în principal de prezenţa unui principiu cristalin, vanilina (m-methoxip-oxibenzaldehida), care nu există în păstăile verzi, dar se formează în timpul procesului de maturare printr-o serie de reacţii enzimatice. Se găseşte şi în multe alte plante, fiind sintetizată artificial pentru prima dată din coniferină, o glucozidă care se găseşte în cambiul arborilor de pin; la începutul secolului XX se fabrica pe larg din uleiul de cuişoare, printr-o serie de reacţii chimice, pornind de la eugenol. Alţi constituenţi raportaţi, prezenţi în păstaia de vanilie, sunt acidul vanilic, anisaldehida, acidul hidroxi benzoic, acidul anisic, anisil alcoolul, precum şi acid caproic, vitispirane, eugenol, fenoli, fenol eter, compuşi carbonilici, esteri, benzil eter, lactone, 25% carbohidraţi, 15% grăsimi, B complex, săruri minerale precum cele de magneziu, calciu, zinc, mangan, potasiu şi fier care constituie până la 6 procente.
În prezent, vanilina este folosită extensiv ca agent aromatizant în produsele alimentare, băuturi, parfumerie şi industria farmaceutică.
Pe de altă parte, vanilina a fost ştiinţific evaluată, în studii pe culturi de celule, raportându-se un efect anticlastogenic (se pare că are abilitatea de a reduce leziunile cromozomiale cauzate de razele X şi lumina UV), de asemenea, efect antimutagenic; s-a documentat faptul că vanilina este un inhibitor eficient al siclizării celulelor roşii din sânge la pacienţi suferind de anemie; s-a recunoscut, de asemenea activitatea afrodisiacă şi s-a determinat şi un efect antioxidant. Recent, s-a reuşit producerea de vanilină în culturile unor difetite tulpini de drojdii.

 

Stoc
In Stoc Magazin - Livrare in 1-3 zile lucratoare
Cantitate
50 ml
Forma de prezentare
Sticluta

Există standarde stricte referitoare la obținerea extractelor naturale ce prevăd cantitatea și concentrația minimă obligatorie pentru fiecare extract în parte. Majoritatea "rețetelor" găsite pe Internet vor genera în cel mai bun caz un alcool slab aromat și nu un extract.
Ingrediente de cea mai bună calitate vor produce extracte de cea mai bună calitate! În procesul de producție folosim doar uleiuri esențiale și boabe de cafea certificate BIO și cea mai bună vanilie.

Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare