- La reducere!
- -10%
CONDIMENT - AMESTEC "GARAM MASALA" ECO 35gr SONNENTOR
CONDIMENT - AMESTEC "GARAM MASALA" ECO 35gr SONNENTOR
Amestec de mirodenii direct din India. Folosit în tocăniţe de legume, linte, năut şi orez, de nelipsit la toate măncărurile din bucătăria Indiană. Adăugaţi spre sfârşitul gătitului.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 19 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 19 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,38 lei.
CONDIMENT - AMESTEC "GARAM MASALA" ECO 35gr SONNENTOR
Amestec de mirodenii direct din India. Adăugaţi spre sfârşitul gătitului.
Recomandat pentru: tocăniţe de legume, linte, năut şi orez, de nelipsit la toate măncărurile din bucătăria Indiană
Compozitie:
- Chimion Ecologic
- Scorțișoară Ecologic
- Cuișoare Ecologic
- Cardamom Ecologic
- Coriandru Ecologic
- Piper negru Ecologic
- Foi de dafin Ecologic
Forma de prezentare: 35g
100% Bio Ecologic
Ambalat manual
Ambalaj compostabil
Rolul componentelor:
Chimionul este o plantă medicinală bienală care creşte în regiuni de munte sau regiuni deluroase, în zone cu umiditate ridicată. Pentru a se dezvolta armonios şi a produce fructe aromate are nevoie de lumină şi căldură, de mult soare.
Tulpinile sunt ramificate, florile sunt mici de culoare roşie sau albă. Fructele sunt achene arcuite, cu formă de semilună, oval-alungită, de culoare brună-cenuşie. Florile se recoltează în luna iulie, când fructele au deja o coloraţie brună. Pentru a nu se scutura fructele, se recomandă ca recoltarea să se facă rapid.
Spre deosebire de chimen, de la chimion, în fitoterapie se utilizează fructele, nu seminţele.
Fructele conţin ulei volatil format din carvonă, limonen, dehidrocarvonă, dihidrocarveol, lipide, substanţe albuminoide, substanţe minerale, amidon, glucide, rezine, tanoizi etc.
Chimionul este galactogog, antispastic, astringent, antimicrobian. Datorită aromei sale, chimionul se utilizează şi în alimentaţie în preparatele culinare.
Fructele de chimion sunt indicate în bronşite, colici intestinale (inclusiv la sugari), constipaţii, meteorism, colon iritabil, diaree, colite, sindrom dispeptic gastric, fluidificarea secreţiilor gastrice, laringite, bronşite, dureri menstruale, urticarii - sub formă de infuzie sau pulbere.
În China antică, arborele de scorțișoară era văzut drept pomul vieții, oricine gusta din fructele sale fiind dăruit cu nemurire și fericire eternă. Legenda spune că focul prin care pasărea Phoenix moare și apoi renaște este întreținut de mirodenii precum scortișoara. Egiptenii din antichitate foloseau scorțișoara în cosmetică și ca ingredient pentru îmbălsămarea celor morți.Scorțișoara era utilizată, totodată, în ceremoniile religioase, iar în Mexic, nordul Africii și Arabia era o mirodenie obisnuită pentru mâncare și un ingredient apreciat al ceaiului și cafelei. În Persia și apoi în Europa , scorțișoara era considerată a fi un puternic afrodisiac. Încă din Evul Mediu , scortișoara era considerată drept un stimulent al apetitului și digestiei. Într-adevăr, scorțișoara, asemeni altor mirodenii, este recunoscută pentru ușurarea digestiei și a fost folosită în scopuri medicale pentru tratarea problemelor gastrointestinale, inclusiv senzația de greață , vomitatul și diareea.
Scorțișoara este un arbore tropical din familia dafinului și atinge înălțimi de 6-7 m în sălbăticie. Are frunze ovale, adânc striate, de culoare verde-închisă pe partea superioara și verde deschis pe cea inferioară. Scoarța este netedă și gălbuie. Atât scoarța cât și frunzele sunt puternic aromate. Florile sunt mici, de culoare albă-gălbuie și cu un miros dezagreabil. Fructele sunt de culoare purpurie închisă. Partea exterioară a scoarței, miezul ei și partea interioară sunt decojite. Apoi este lăsată să se usuce complet, ceea ce face ca bucățile de scorțișoară să se curbeze ca o foiță de țigară răsucită (pe verticala fâșiilor). Câteva astfel de scoarțe sunt rulate una în alta pentru a obține un produs compact, care este tăiat apoi în lungimi uniforme și sortat conform grosimii, aromei și a culorii.
În scop fitoterapeutic, scorțișoara are efect antipiretic, antiseptic, astringent, carminativ, diaforetic, fungicid, stomahic, tonic, expectorant, antiinflamator. Toate aceste proprietăți sunt oferite de uleiul de scorțișoară care este bogat în borneol, eugenol, mircen, 1,8-cineol.
Cercetările recente au scos la iveală faptul că scorțișoara are proprietăți antioxidante și antibacteriene, și reduce factorii de risc asociați cu bolile cardiovasculare și două tipuri de diabet.
În Europa , scorțișoara este de multă vreme un ingredient favorit în bucătarie , fiind utilizată mai ales pentru budinci, plăcinte, prăjituri, checuri sau gogoși. Ea își pune în valoare aroma în ceaiuri, ciocolată caldă ori cafea. Se utilizează sub formă de pulbere.