- La reducere!
- -10%
Tinctura Colesterol 30ml Fares
Tinctura Colesterol 30ml Fares
Ajută la menținerea nivelului normal al colesterolului.
Sprijină metabolismul lipidelor și colesterolului.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 11 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 11 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,22 lei.
Tinctura Colesterol 30ml Fares
Ajută la menținerea nivelului normal al colesterolului.
Sprijină metabolismul lipidelor și colesterolului.
Beneficii:
-stimulează metabolismul lipidelor și colesterolului,
-reduce biosinteza de colesterol în organism,
-ajută metabolizarea colesterolului la nivel hepatic.
Recomandări:
-hipercolesterolemie,
-dislipidemie,
-prevenirea aterosclerozei.
Compozitie:
-extracte de frunze de măslin (Olivae folium ) 6%,
-frunze de anghinare (Cynarae folium),
-rostopască (Chelidonii herba) 4%,
-rizomi de ghimbir (Zingiberis rhizoma),
-usturoi (Allii sativi bulbus),
-alcool etilic min. 50% m/m.
Administrare:
-20-40 picături de 3 ori pe zi, între mese.
Durata unei cure este de 1-2 luni.
Atentionari:
Conține alcool etilic.
Contraindicații: nu se recomandă copiilor sub 12 ani.
Sarcină și alăptare: nu se recomandă femeilor însărcinate și mamelor care alăptează.
Efecte secundare și interacțiuni: la dozele recomandate nu se cunosc.
Recomandăm reducerea cât mai mult posibil din alimentaţie a grăsimilor saturate şi a grăsimilor „trans” (untură, unt, margarină, ouă, brânzeturi grase, carne grasă, mezeluri), reducerea consumului de dulciuri şi produse de patiserie.
Consumaţi în cantităţi moderate grăsimi nesaturate din uleiuri vegetale presate la rece (de măsline, floarea soarelui, şofran, porumb, soia, in, rapiţă, cânepă, dovleac), precum şi nuci, alune, migdale, caju, fistic, seminţe de floarea soarelui şi de dovleac neprăjite de asemenea în cantităţi moderate. Puteţi mânca 1-2 ouă fierte pe săptămână şi aproximativ 10 g unt de 2-3 ori pe săptămână. Consumul de alimente bogate în fibre scade colesterolul: cereale integrale, fulgi de cereale, tărâţe de ovăz, leguminoase (fasole, linte, năut, soia), ciuperci, fructe, legume.
Consumaţi zilnic de cel puţin 2 litri de apă pentru a stimula eliminarea deşeurilor metabolice şi a toxinelor.
Rolul componentelor:
Rostopasca se mai numeşte şi Iarba rândunicii pentru că înfloreşte la venirea rândunicilor din ţările calde. Creşte în crăpăturile zidurilor, printre mărăcini, în grădini, conţine uleiuri esenţiale şi săruri şi este aspră şi amară la gust.
Este o plantă foarte eficientă în tratarea litiazei biliare, adică a pietrelor la vezicula biliară, a icterului, a spasmelor gastrointestinale şi bronşice, a migrenelor de cauză biliară.
Rostopasca este un inamic al tuturor blocajelor, ameliorând astfel funcţia hepatică şi biliară dar şi a stărilor emoţionale, anxietatea, îngrijorarea pentru viitor fiind transformate într-o deschidere către o acceptare şi o înţelegere mai bună a acestuia.
Astfel, este dobândită mai multă energie, diminuîndu-se oboseala intelectuală şi surmenajul.
Originile anghinarei ne sunt cunoscute în timp, de pe vremea filosofului şi naturalistului grec Theophrastus (371-287 Î.H.), Pedanius Dioscorides (40-90 D.H.), Pliniu cel Bătrân, (23-79 D.H.), care au descris-o în scrierile lor şi au folosit-o.
Grecii antici o vedeau ca pe o delicateţă şi ca pe un afrodisiac. Romanii bogati foloseau anghinarea preparată cu miere şi oţet, asezonată cu cumin, astfel ea putând să fie şi păstrată de-a lungul anului.
Începând din anii 80 D.H., maurii încep cultivarea anghinarei în zona Granadei.
Se consideră că anghinarea a fost făcută celebră de către Caterina de Medici (1519-1589). care a introdus-o în Franţa atunci când ea sa căsătorit cu regele Henric al II-lea (1519-1559), la mijlocul secolului al 16-lea.
Galenoterapia începutului de secol XX în România indica utilizarea medicinală a frunzei de anghinare ca antinevritică, indicată pentru bolile prezentând tulburări ale metabolismului hidraţilor de carbon şi tulburarea metabolismului apei, dând un tablou simptomatic polinevritic.
S-a stabilit că anghinarea posedă proprietăţi diuretice, coleretice, hipocolesterolemiante, hipolipemiante şi hepatostimulatoare.
Anghinarea este cunoscută pentru gustul ei amar, care este atribuit în mare unui compus numit cinarină, considerată unuil din principiile biologic active cele mai importante ale anghinarei. Alte principii active importante sunt flavonoidele, lactonele sescviterpenice, polifenolii şi acizii cafeoilquinici.
În anii 1970 oamenii de ştiinţă europeni au arătat prima dată abilitatea cinarinei de a reduce colesterolul la oameni. Unul din cele mai recente studii, publicat în anul 2000, a utilizat un extract din frunzele de anghinare standardizat în cinarină a stabilit efectul hipocolesterolemiant al acestuia.
Proprietăţile hepatoprotectoare şi detoxifiante ale ficatului au intrat în atenţia cercetătorilor în 1966, când s-a realizat un studiu care susţine efectele hepatoregeneratoare la şobolani. Un studiu realizat în 1987 care s-a concentrat asupra efectelor pe celulelor hepatice de şobolan supuse acţiunii nocive a unor substanţe chimice, a găsit că cinarina şi acizii cafeici au efecte hepatoprotectoare semnificative.
Utilizarea modernă a anghinarei se concentrează pe utilitatea sa în tratamentul hiperlipidemiei, hipercolesterolemiei, dispepsiei şi afecţiunilor care necesită o creştere a colerezei.